petek, 7. marec 2014

KLEKLANJE

Moji punklji so polni ( dva sta še prazna) - nastaja pa počasi. Pravijo, da se počasi  daleč pride. Upam, da res.  Rada bi jih dokončala, ker se čipke - še posebno bele hitro umažejo, čeprav jih pokrivam.

Včasih si želim, da se ne bi ukvarjala s toliko različnimi stvarmi in namesto, da bi nekaj ročnih del opustila, še vedno hlastam za novim znanjem - še to bi rada znala, pa še to....never ending story. Včasih se zamislim in me kar spreleti, ker  sem kot tisti, ki zbirajo "navlako". Jaz zbiram pa znanje ročnih del in ga potem tudi na veliko izvajam in delam. Vedno se lotim samo tistih stvari, ki mi ležijo in ki vem, da se  jih bom 100 % naučila in izvedla:

1.   štrikanje,
2.   kvačkanje,
3.   gobelini,
4.   križčkanje,
5.   šivanje,
6.   kleklanje,
7.   nakit iz perlic,
8.   nakit iz fimo mase,
9.   papirčkanje vseh vrst,
10. quilling tehnika,
11. servietna tehnika,
12. slike,
13. torbice ...

Tole so stvari, ki sem se jih na hitro spomnila. Klavir me tudi gleda postrani - očitno mi hoče povedati, da bi bilo fino, da se vsedem zraven njega in poleg praha, ki bi ga lahko pobrisala  še kaj zaigram.
In vse to naj strnem v  dve uri, ki si jih lahko utrgam na dan za moj hobi. Res noro.

                            čajnik - črna čipka, še ne vem ali bo šla v  sliko  ali pa v pladenj

 
Druga čipka je velik format in jo imam na 50 cm dolgem punklju. Pri tej bom pustila še nekaj hrbtenice ampak,  ko bo  narejen - bo pa neprecenljivo.  Čipka bo velika 65 cm x 25 cm.

 
 Tale listek je začel nastajati  med predstavitvijo idrijske čipke, ki sem jo imela v OŠ  Šmihel Novo mesto- 2 .razred. Neverjetno kako je te male otroke zanimalo, kako se premetavajo ti klekli. Prav lušno je bilo in dve uri sta minili kot bi mignil.

 
Vesela sem, da se oglasite pri meni in da mi kaj napišete.
 
PSSSST:  Hvala za nagrado v http://craft-alnica.blogspot.com/. Ste mi polepšali večer.
čao

9 komentarjev:

  1. ajme pa ti svašta znaš, ja bome neznam raditi ovo što ti radiš a izgleda izvanredno, znam heklati , vesti donekle, šivati eto sad quilling i počinjem crtati nalivperom, baš eto jutros..volim crtati to je na prvom mjestu :D
    lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Šjora ni kaj, obvladaš! Čajnik super zgleda, tiste kitice in platno pa rogljilki pa... bodo pa itaq fenomenalni, ko bo tvoja hrbtenica pretpela križev pot :).

    OdgovoriIzbriši
  3. Ujejje še kleklanje.Neverjetna si... in lepe stvari nastajajo na punkljih :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ma ti si vsestranska
    super,
    le kljukaj seznam
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  5. Obožujem čipko, klekljanje pa mi je španska vas :-) Pa naj tako tudi ostane. Se bom lahko še bolj čudila premetavanju teh čudnih palčk :-) Čudoviti izdelki nastajajo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Res počneš velčiko stvari in vse ti uspevajo. Čestitke.

    OdgovoriIzbriši
  7. JoJ Mojca :-))
    res si neverjetno talentirana ... kaj vse zmoreš in zelo daleč segaš! Sicer se mi zdi, da sva si zelo podobni, saj moram tudi jaz probati več stvari, a kaj ko je ČAS naš vladar :-)) Zelooo rada bi počela samo to ... morda nekega dne :-))
    Krasne čipke nastajajo ... no to pa je področje, ki me zaenkrat sproh ne mika, ker jih v familiji preveč kleklja in imam doma preveč prtičkov in podobnih stvari. So pa čudoviti!!!
    Mojca, želim ti lep ženski dan :-))

    OdgovoriIzbriši
  8. Ajej sedaj pa še klekljanje. Čudovito je videti že sedaj.
    Lep dan ti želim, Janja

    OdgovoriIzbriši
  9. a je še kakšno ročno delo,ki ga ti ne bi obvladala??????
    mojca, kapo dol!
    lp

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...