nedelja, 7. september 2014

ZDRAVILNA OBJAVA --- PROTI REVMI

Vsak se enkrat sreča s to nadlogo, ko te začne   kar naenkrat vse "trgat". To je revma. JA, MLADINA TUDI TO VAS ČAKA!!!!  Revma za starost nič ne vpraša.  Ne zaležejo nobene take in drugačne žavbe in zdravila.
Ta recept sem dobila od soseda, ki je imel očeta strastnega zeliščarja iz Srbije. Je preizkušena stvar in moram reči, da tekočino   uporabljam že kar nekaj let (pa moji sosedje, ki imajo preko 70 let tudi ) in ne boste verjeli - ČUDEŽNA JE. Prej se tega "trganja" nisem znebila po cel teden, sedaj mine po parih nanosih v enem večeru. Kolegica je probala še pri bolečinah rame po poškodbi in tudi ona je bila zelo zadovoljna. Ne pozdravi ampak blaži bolečine.

Recept je pa sila preprost (za 1 liter):

-  bazilika s cvetom (rdeča ali zelena - (1 pest cvetov), sama dodam tudi nekaj celih stebel
-  3 vejice rožmarina s cvetom,
- 10 HUDIH feferonov (narežeš na kolobarje - lahko rdeče ali pa zelene, pogoj je, da so HUDI),
- žganje tropinovec.

Pol litra je približno zelišč, ostalo je žganje. To se  dela poleti, ko je bazilika in rožmarin v cvetenju. Najlažje je polniti jumbo litrske steklenice, ker imajo široko grlo. Polne steklenice postaviš za slab mesec na sonce in jih vsake toliko časa malo pretreseš. Svoje hranim v kleti in ne boste verjeli, ti dve steklenici  na sliki sta stari že 4 leta, pa imata še vedno isti učinek in izgled , kot da bi jih napolnila  danes. Rdeč feferon ima še vedno živo rdečo barvo. Šnopc dolenjski res dela čudeže ....


S to tekočino NE ZALIVAMO GRLA!!!!!! ampak si ga z vato namažemo po obolelem delu telesa (ponavadi so to roke ali noge). Najbolje je, da si ta del še ovijemo s  tanko vinil gospodinjsko  folijo, ker alkohol hitro izhlapi). Meni se to ne da,  3 x na leto, ko me "prime", si litrsko flašo prinesem v dnevno sobo in velikokrat namažem nogo s tem alkoholom.   Da deluje pa občutiš po parih sekundah - vročina od delovanja hudih feferonov. V čem je štos ne vem, vem pa, da pri meni in pri vseh, ki smo  probali nič ne škodi ampak  deluje.

Prilagam recept še v angleščini, ker je veliko povpraševanje.


THE CURE AGAINST RHEUMATIC PAIN (It is made in the summer when the basil and the rosemary blossom)

 

For 1 liter of this cure you need:

-1 fist of basil with blooms (red or green)

-3 twigs of rosemary with blooms

-10 hot peppers-cut them (red or green)

-schnapps

 

You put everything into the bottle and live it on the sun for a month.

With that liquid you grease the painful area of your skin several times (you must not have wounds on your skin). You will feel warmth because of hot peppers. This is not a medicine against rheumatism. The liquid just eases the pain.

 
Pa lep dan še naprej. čao



7 komentarjev:

  1. Pa kako si ti pridna in kaj vse delaš!! Hvala za tale recept, ga bom probala, če bom kje dobila cvetoč rožmarin, ostalo imam. Tudi mene že vsake toliko časa kaj trga in splača se poskusiti še s tem zdravilom. Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Ker sem za letos zamudila izdelavo tega čudežnega zvarka (bazilika sicer še cveti, rožmarin pa ne), moram obvezno shraniti tale tvoj recept. Za enkrat me še ne trga, ampak leta prihajajo :-)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Još nemam problema sa reumom, ali dobro je znati što pomaže.:))
    Tko zna što me čeka. Hvala za recept.
    Lp, Martina

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa saj revma na izbira več samo "sratih", imajo teža v znjo že tudi najstniki - žal. Hvala za recept - ga že pridno posredujem okoli :)

    OdgovoriIzbriši
  5. joj, letos sem zamudila s tem. škoda. bi moji mami zelo koristilo, nobena žavba ji ne pomaga. imaš kaj viška za prodajo?
    pa hvala za recept, sem si ga že shranila
    lp

    OdgovoriIzbriši
  6. z veseljem bom to preizkusil naslednje leto, žal je letos prepozno. Hvala za recept

    OdgovoriIzbriši
  7. My nephew suffers greatly with rheumatoid arthritis. I would love to make this for him but the Google translator is not very good. Is it possible you could write it in English? If you can please email me at rcraddock910@yahoo.com. Thanks so much! Hugs, Robin

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...