torek, 16. december 2014

RDEČA, ZELENA + DODATNE KALORIJE

V tej kombinaciji je nastala naslednja voščilnica. Križčkan motiv smreke, gumbek za srečo, svilen trak (ostanek....v petek boste videli, kje sem uporabila ostale metre tega traku),  juta v zeleni barvi, 3D trak.




SuzyIrena...kako pa pri vama izgleda ta kombinacija?????

Pa še dodatne kalorije, ki sem vam jih obljubila:

MEDENJAKI  IN ČLOVEČKI V KIKLCI

Recept je pa takle:

TESTO
- 15 dag medu,
- 30 dag masla,
- 2 jajci,
- 15 dag sladkorja v prahu,
- 50 dag moke,
- 1 žlička sode bikarbone,
- za noževo konico cimeta in nageljnovih žbic (klinčki, da se ne boste kunštvali kot sem se jaz).

PREMAZ: 1 beljak + 7 dag sladkorja v prahu

Med segrejemo na 50 stopinj, nato ohladimo. Maslo penasto umešamo, izmenjaje in postopno dodajamo jajci, sladkor in med. Nato zmešamo moko s sodo in dišave. Zamesimo testo in ga pustimo v hladilniku najmanj 1 uro. Oblikujemo kroglice ali pa oblikujemo z modelčki . Pečemo 10 minut pri 170 stopinjah (res samo na 170, ker sem bila brihtna in sem jih pekla na 180, kot vse druge stvari,  so prve punčke take, kot da bi ravnokar prišle iz julijskega dopusta, kjer so cel čas hvatale brown boju). 

Premažete jih pa po želji ali cele ali pa krancljate kot vas je volja. Prišlo  jih je ogromno , ker pa so se hladili v kuhinji , Žiga je bil pa preizkuševalec (prvič sem jih pekla)   je cel  protvanj teh človečkov pospravil sam.  Rekel je, da so zanič in naj še treniram. Se pravi, danes lahko ponovim vajo. 
Pa dober tek vam želim. (recept je fantastičen)




Hvala za vaš obisk in komentar. 

10 komentarjev:

  1. wauuuuuuuuuuuuu, kako čudovita voščilnica!! sem že pri suzy komentirala, da sem tokrat čist napak razumela izziv in naredila res samo rdeče-zeleno kombinacijo, s katero sem imela več kot preveč težav.
    hvala za recept
    lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma kaj sta luštni smrekici. Očitno so povsod v igri medenjaki - jaz sem testno verzijo pekla prejšnji teden, danes pa gre zares :). Sine ma vedno prav ko gre za sladko - mami popravi se :P

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lepa voščilnica. In to kar dve križkani smrekci.

    Medenjački pa izgledajo super. J,a če so res tako zanič, moraš konkretno vadit ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ooo madonca, kako si bila "potratna", kar dve smrekci si spravila na eno voščilnico. Sama imam že z eno težave (časovno), pa še gorenjska fovšija verjetno pride na površje:))
    Medenjaki so pa tudi luštni, mogoče se jih pa lotim.
    LP Andreja

    OdgovoriIzbriši
  5. To, da je otrok moral pojesti celi pleh medenjakov, da je ugotovil, da so zanič , je vredno razmisleka. :-)) Po mojem te je želel dobiti na finto. :-)) Super si in medenjaki tudi, Hvala za recept. Križkane smrekice pa so zelo lušne. :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ta motiv smrek je zelo lep, jaz bi to imela kar na kakšnem prtu :) In tile medenjaki, njami njami.

    OdgovoriIzbriši
  7. Prelepa voščilnica v tradicionalnih barvah in trak jo zelo lepo dopolni. Medenjaki ....mmmmm.... komaj čakam, da jih bomo z otroci pekli ;)))

    OdgovoriIzbriši
  8. Mmmhmm kako so luštni... u vezene čestitke so pa tud kjut, da je kaj!

    OdgovoriIzbriši
  9. Je pridišalo veš :-)) Lepi piškotki.
    Voščilnici s tvojim križkanjem so pa itak zakon!

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...