nedelja, 15. februar 2015

JEEEEE, ZMAGALA SEM!!!!!

Če sem vam pokazala svojo "greznico" pred pospravljanjem, vam prav ponosno in z veseljem pokažem, kako mi je uspelo pospravit vso to "solato".
Kar slabo mi postane, če pomislim, da bom morala urediti še kotiček za nakitkanje, fimanje, štrikanje,...ampak pustimo  to, zdaj bo šlo na easy, ker mi je uspela prva in največja ropotarnica.

Trajalo je kar nekaj tednov, to pa zato, ker sem se zelo sistematično in počasih lotila vsake stvari posebej. Najprej skica na papir, potem pa v reality show. Ampak se je splačalo in sem res vesela, da mi je tako lepo uspelo, da z veseljem rečem: pospravljeno in zelo pregledno je vse skupaj  in nič ne bi spreminjala - našla sem svoj sistem.

Evo, takole gre to ....


/papirji-barvni, risalni listi, prazne voščilnice, kuverte, scapbook papirji,.../

/distress blazinice so ostale na mizi, da bodo vedno pri roki. Tinin srček z barvo./

/prijatelj brez katerega si ne predstavljam dneva ustvarjanja ima posebno računalniško mizico zraven pisalne mize in obeh omar - vse je na dohvat ruke/

/kovinske  velike Sizzix šablone , na vsaki je nalepka z opisom/
/tanke kovinske šablone so lepo spravljene po temah/

/luknjači vseh sort, 3D embossing srajčke, stencil šablonice,  in ostale prčkarije so v teh pletenih košarah, na vsaki pa je "Najlepši par" tagec in opis/



/štampiljke varno shranjene v U mapah , novoletni motivi so v fasciklih, okrogle pa kar zraven, ker je bil ravno prostor/




Morala se bom navadit na nov sistem, se pa ne bojim, da bo to kakšen velik problem. 

Najbolj me je presenetilo to, koliko stvari se je nabralo v teh 10-ih letih.

Še ZAKLJUČEK z velikimi tiskanimi črkami:

"Božičeva dečva....
- od danes naprej prste stran od internetnih trgovin,
-  imaš sodno prepoved približevanja trgovin z ustvarjalnim materialom, 
- uporabljala boš  izključno stvari, ki jih vidiš v teh dveh omarah,
- podobne trgovine od zunaj lahko pogledaš samo čez približno 50 let, ko boš porabila ves material. "
ZASVOJENA SI S TEM, KAJ TI TU ŠE NI JASNO!!!!!!!!


Kdor verjame, da se bom lahko držala tega, naj spregovori???? .....in potem vse tiho je bilo.

Lepa hvala za vaš obisk in še posebno sem vesela vsakega, ki mi ima kaj za povedati. čao

23 komentarjev:

  1. ČESTITKE!!!!!
    Super si spravila vse v red
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Hi, hi, hi. :-)) Tale pravila si nalepi na omaro, ne na blog. :-))) Vse čestitke. Zelo pregledno si vse uredila. Sedaj pa lahko prideš še k meni. Ni toliko robe, jo je pa nujno potrebno spraviti v red. :-))

    OdgovoriIzbriši
  3. super organizirano !
    i toliko lijepih stvari :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja Mojca tudi midve imava vsaki čas ta pravila, a kaj ko tako vse NUJNO rabima ;) Čudovito si spravila v red svojo ustvarjalnico!!! Zdaj ko si še zagreta lahko prideš še nama pomagat ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. zmaga je tvoja:)))
    bejżi stran od trgovin:)))) ????? to je tko kt bi meni rekel nesmes na sejem v vincenzo:))) ga ni , ki bi me zadrzal:)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Haha...
    Nekaj podobnega bi si lahko marsikatera od nas kam nalimala!
    Drugače pa.... PRIDNA

    OdgovoriIzbriši
  7. Zelo pridna si bila in vse si lepo pošlihtala, pohvalno. Kar se tiče pa tistega pisnega zaključka - ha ha ha, kaj res verjameš, da se boš tega držala??? Vem, da ne, Tako kot tudi jaz ne. Smo pač že zasvojene in nam ni več pomoči. Lp

    OdgovoriIzbriši
  8. Super ti je tole uspelo. Če se spodnjega ne boš držala, itak, ti pa pade tale sistem, ker bo spet zmanjkal prostora...

    OdgovoriIzbriši
  9. Mojca, si me prav nasmejala s tole tvojo objavo. Najprej vse pohvale za red v ustvarjalnem kotičku - vsekakor te povabim, da pridi še k meni. Od menjave pohištva je še vse v kaosu, ker ni volje najti pravo mesto za pripomočke :(. Pravila pa si montiraj kot opozorilo, ko hočeš klikniti na link od trgovine, ma se bojim da ne bo nič pomagalo, ko ti bo en pripomoček padel v uč :P. Važno je da uživaš in imaš svoj red!

    OdgovoriIzbriši
  10. Mojca, zelo pohvalno. Pridna. Lp

    OdgovoriIzbriši
  11. Pa ne čez 50 let, takrat boš zares stara in roke se ti bodo tresle in ne boš več mogla ustvarjat! Ne bodi tako stroga .-)
    Jap, čeprav imamo ogromno stvari (sodim po sebi) se še vedno ne moremo upreti kakšni stvari, kajne :-))
    Zelooo lepooo si pospravila!

    OdgovoriIzbriši
  12. Tole pa zgleda super- Jaz k sreči nimam toliko pripomočkov. Sem kaj hitro ugotovila da bo najbolje, če se naučim uporabljati in izkoriščati stvari, ki jih imam. Nekaj podobnega pa se mi je zgodilo s pripomočki za peko in raznimi knjigami z recepti za peko. Mislim, da jih imam dovolj za nekaj življenj in ne samo eno. Še sreča, da živim v hiši in lahko nekako vse uskladiščim. tako da bi tvoja pravila prišla prav tudi meni.

    LP, Marjeta

    OdgovoriIzbriši
  13. Ojla Mojca, nad tvojim redom sem se zamislila. Fantastična si, sama se pa tolažim, da me ta zasvojenost drži šele eno leto in verjetno 10 let ne bom dosegla, tako da tudi materiala ne bom nabrala v takih količinah:)LP Andreja

    OdgovoriIzbriši
  14. Občudujoče veliko stvari in zelo lepo si uredila svoj kotiček. 10 let je dolga doba, saj niti nisi tolko nabrala, če bom jaz nadaljevala s tem tempom, bo za nas kmalu placa zmanjkalo :)) Tvoje opozorilo si že nekaj časa sama ponavljam in glede na finančne spremembe v hiši, se jih bo kar treba držat. Imam pa eno vprašanje, sem že en odgovor dobila, pa me zanima kako druge delate z akrilnimi rezalnimi ploščami. Meni se strašni hitro ukrivijo in tudi počili sta mi že dve, pa še nimam 4 mesece sizixa. Bo treba v uk :))

    OdgovoriIzbriši
  15. Res se hitro naberejo stvari... Glede akrilnih plošč ti pa ne znam svetovati. Jaz sem jih zamenjala po petih letih uporabe in še to zaradi tega, ker sem si kupila magnetno debelo ploščo, da se mi šablone primejo na rezalno mizo. Počila mi pa res še ni nobena, pa nisem ne vem kako nežna z njimi.

    OdgovoriIzbriši
  16. Mojca, Tule si predstavljal vsaj 5 onih smile-jev, ki ploskajo :) Jaz sem navdušena kako si vse skupaj spravila v red in zdaj boš še z večjim veseljem delala. Tudi sama se se po preselitvi v novo ustvarjalnico nekaj časa lovila, ampak se hitro znajdeš v novem redu :) Glede nakupov pa imam zalepljena usta, ker me ravno danes ima, da stisnem na gumb kupi :))))

    Mateja, tole s ploščami pa je zanimivo, da se ti takole lomijo. :( Dejstvo je, da se ukrivijo, zato jih jaz obračam: par rezov in jih obrnem. Tako jih vsaj malo uspem uravnat. Pri tej magnetni osnovni plošči je to še bolj pomembno, ker ti drugače šablone ne primejo. Mogoče se ti lomijo zato, ker jih imaš skoz isto obrnjene. Meni je do sedaj počila samo ena, pa še tisto sem sama malo prisilila v to. Probaj z obračanjem, ko s čevapčiči :))))

    OdgovoriIzbriši
  17. Uauuu Mojca, tole je red in pol ( sama bi se tudi morala lotiti :-( ) , ampak še ni volje zato ...sploh pa nisme tip za taka dolgaaaaa pospravljanja. Sem hitra tud pri pospravljanju he he

    OdgovoriIzbriši
  18. Mojca se popolnoma strinjam z naslovom tvoje objave, res si zmagala in to čisto ali 100 na uro kot pravi Ne-Ja ;) Zelo, zelo mi je prišla prav tale objavica, ker imam v svojem majhnem kotičku pravi nered in sem čisto NEORGANIZIRANA ;) Zelo lepo urejeni Distressi, štampiljke, velike Sizzix šablone, papirji, skratka vse ;)
    Lp, Larisa

    OdgovoriIzbriši
  19. Mojca, hvala, da si poskrbela za toliko smeha :) Čestitke za tako lepo pospravljen delovni kotiček. Te povabim še k meni malo :)
    Hm, glede nakupov bom pa raje tiho, ker se jim tudi sama zelo težko uprem :)
    Želim ti veliko užitkov pri ustvarjanju.
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  20. Čestitam...res kapo dol. Zelo organizirano si vse pospravila. Nasmejala pa si me s tvojo prepovedjo, ki si jo napisala. No, srečno...pa sporoči koliko časa boš zdržala. To je res odvisnost. Po moje bi se morale zdraviti kar vse podobne tebi. :))

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...