Skupno število ogledov strani

nedelja, 15. februar 2015

MNJAMI...KROFI..na easy

Taki, na brzino. Po pravici povedano sem jih v življenju pekla samo 2x, včeraj  tretjič. Recept mi je všeč , krofi so izredno dobri in narejeni na brzino, brez kakšnega gromozanskega znanja o peki peciva.
Iz te mase je narejeno 23 krofov, težki pa so 80g. Pekla sem jih na indukciji na št. 6 in sicer 4 minute na vsaki strani- to je vsa umetnost.



SESTAVINE:

- 1 kg moke (pol gladke, pol ostre)
- 9 dag kvasa ali ena kocka kvasa in 1 pecilni prašek (jaz sem dala 2 suha kvasa)
- 1/2 l mleka
- 7 RUMENJAKOV
- 6 dag sladkorja in 1 vanilij
- 1 dl olja
- 1/2 dl ruma
- 1 kavna žlička soli
- sok polovice limone

Rumenjake, sladkor in vanilij stepamo, da postane masa penasta in naraste.
Dodamo olje in rum.
Mešamo dalje in počasi dodajamo sol, limonin sok, vzhajani kvas (če boste uporabili suhega, ga dodate kar v moko).
Dodamo še mleko in moko.
Mešamo še približno 10 do 15 minut (mešalnik).

Naredimo kroglice težke 80 g in jih pustimo vzhajati 30 minut. Vmes jih 1x obrnemo, da vzhaja še druga stran. 
V ponev damo olje in jih spečemo. (indukcija št. 6, 4 minute na vsaki strani).
Pečene nafilamo z marmelado, potresemo s sladkorjem v prahu in ....NAVALI NA NJIH. 

-dober tek-, če jih boste pekli....naših ni več. Bom ponovila vajo. 

Hvala za vaš obisk in komentar. 

7 komentarjev:

  1. Ni čudno, da so tako hitro zmanjkali, ko si dala rum notri. :-))) Super so ti uspeli. Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Njami njami, moj recept je malo drugačen, naredim pa tudi kroglice, nič ne valjam.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, teli so res dobri, jaz jih tud delam po tem receptu. Sam sem letos nekaj eksperimentirala z indukcijo na 3, pa bom drugič tud jaz kar na 6-

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala za recept. Priznam, da jih nisem pekla še nikoli, je pa tvoja verzija podobna taščini. S tem, da da ona malo več ruma, ker se krofi potem manj napijejo maščobe. Si mi naredila lušte po sladkem...

    OdgovoriIzbriši
  5. Tvoji super zgledajo, bi takoj enega maznila.

    OdgovoriIzbriši