ponedeljek, 9. marec 2015

SLADKO

kadar se pri nas peče, se res PEČE. Najraje uporabim kar standardne in preizkušene recepte.  Da vas malo podražim v tem turobnem ponedeljkovem dopoldnevu , pa še cajt je za kakšno malčko:)) ...hi hi hi  ....nesramnost pa taka.


Recepte za 

- breskvice imate  tukaj
- šamrole, kokosove kocke, rumove kroglice, polmesci z glazuro in linške oči najdete pa tukaj

Za  čokoladni šarkelj oz. ZAMORČEK V SRAJČKI  vam ga napišem danes:

- 14 dag masla ali margarine
- 14 dag sladkorja v prahu + 1 vanilij sladkor
- 7 dag čokolade v prahu ali pa benko samo potem dajte kakšno žlico sladkorja manj)
- 4 rumenjaki
- 3 žlice mleka
10 dag moke + 1/2 pecilnega
- 7 dag narezanih orehov, jaz dodam še kavno skodelico rozin, ki sem jih  prej namočila v rum in nato precedila

Vse skupaj po tem zaporedju zmešaj z mešalnikom v maso, nato pa z leseno žlico umešaj še sneg iz 4 jajc. 

Pekač za šarkelj ali pa srnin hrbet dobro premažeš z maslom in pomokaš,  pečeš na 180 stopinj 35
 -40 minut. (probaj z zobotrebcem). 
Ohlajenega premaži s čokolado (stopiš 10dag jedilne čokolade + 10 dag masla + malo mleka).

mok






Če ste ravno pri malici, vam želim dober tek, drugače pa lep sladek teden  in hvala za vaš obisk. 

16 komentarjev:

  1. Šjora ti si pa res dobra - malo cukra za malico.... Kaj pa moje kile? Hvala za recepte, sedaj šibam izropat špjaz, ker si mi naredila orngi lušte po sladkem :)

    OdgovoriIzbriši
  2. mmmm obožavam kolače,
    ja baš pečem slatke palačinke sa sirom, naravno zapečene..nisam jako dugo..
    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. draga eto mene opet, samo da ti poželim sreću u nedjelju u vezi nagradne igre...veliki pozdrav

      Izbriši
  3. Breskvice......... in lunce........mnjami.

    OdgovoriIzbriši
  4. wow, obožujem šamrole, je pa že 100 let nisem jedla. To mi zdaj lušte delaš.

    OdgovoriIzbriši
  5. Njamm, se mi kar sline cedijo ;)) Najlepša hvala za recept :))
    Lp, Larisa

    OdgovoriIzbriši
  6. U, ja se pa res Peče. Kaj ste meli ohcet? Tale miza polna dobrot je res krasno videt. Prav diši.

    OdgovoriIzbriši
  7. Uf sem zdajle ob tvojih slikah skoraj ekran pojedla in ti boš kriva, če bom šla poiskat nekaj sladkega, ker nas dražiš s svojo peko. Mogoče se pa ponoči prikradem, če je še kaj ostalo.

    OdgovoriIzbriši
  8. In jaz pridem na žurko, ko ostanejo samo še drobtine! :-)) Pri nas takšne količine sladkarij ne pojemo v celem letu. :-) Pridna si bila in vse zgleda enkratno in dobro.

    OdgovoriIzbriši
  9. a si nora kolk to dobr zgleda:))))))
    dej povej kam pridem nora sem na sladko in vse kar super zgleda hihi
    breskvice sem ze pekla tud za svojo ohcet:))) bi pa tiste samrole pa ostalo iiiiiiii...... a je kej ostalo?????? cist pikico bi......

    OdgovoriIzbriši
  10. Mmmmmmmmm!!! Tako sladko pa tako veliko vsega! Joj, kako bi pasal zdajle kakšen grižljaj. ;) Hvala tudi za recepte. Morda nekoč ... ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Kot v pekarni MišMaš :). Vse je videti tako slastno, da bom danes kar hitro zapustila tvoj blog, da me kaj ne premami :)). Lp

    OdgovoriIzbriši
  12. moji službeni mučeniki so pohvalili s čisto 10 tale kolač. Tako da hvalaaaaa

    OdgovoriIzbriši
  13. Mojca zdej mi pa le povej, kaj v resnici si po poklicu:umetnica, slaščičarka, pletilja ali morda kaj desetega. Ko me tako dražiš s tvojimi recepti in mamljivimi slikicami mi je hudo žal, da nisem tvoja najbližja soseda, s katero si v hudo dobrih odnosih:))) Mož se je že prijavil za čokoladni kolač, le skesano mi je priznal, da je pojedel že vso jedilno čokolado:))) Hvala za vse dobre recepte in nič ne bom huda, če še kaj objaviš. En lep pozdravček in imej se sladko:)) Andreja V.

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...