/Masovne proizvodnje pri meni ne bo, ker imam samo en grm ampak bolje, kot da bi šlo vse v nič in je to TO za letos...3 litri in pol so prišli (točno iz ene mase )
RIBEZOV SIRUP
- 3 l sadja
-2 l vode
-3-4 kg sladkorja
-4 dag citronske kisline
Sadje zmečkaj z roko ali pa z pripomočkom za pire krompir, polij z vodo, dodaj citronsko kislino in pusti stati 24 ur.
Naslednji dan precedi skozi gazo ali pa res drobno cedilo. Na vsak liter dobljenega soka dodaj 0,7-1kg sladkorja. Sirup mešaj toliko časa, da se sladkor raztopi.
Brez segrevanja nalijte sirup v čiste steklenice in jih zaprite. Najbolje je, da steklenico, ki jo odprete, hranite v hladilniku.
Lep in sladek dan vam želim.
Verjamem, da je odličen in dopade se mi, da ni nič kuhanja.
OdgovoriIzbrišimeni so tudi takšni recepti super, ker so brez kuhanja in ni veliko dela. pa takšne intenzivne barve je, uf!
OdgovoriIzbrišipri nas je ribez že v skrinji in čaka na frapeje, ki jih obožujemo vsi - to je tudi enostavno: zamrznjeno sadje (katerokoli) + jogurt + mleko (sladkor po želji), vse s paličnim mešalnikom zmešamo in pijemo!
finooo!
OdgovoriIzbrišiMa vi že vsi cmažite ribez na 100 in 1 način, pri nas ni nti še dozorel... Vsekakor zlgeda vabljivo (že barva je svetovna) tako da mogoče letos celo probam - saj veš, da rabim vitamine in minerale in... ;). Hvala z arecept - sploh ker ni dolgotrajnega kuhanja in hlajenja :)
OdgovoriIzbrišiSuper recept Mojca! Jaz se tudi trudim čim manj kuhati. Zdaj smo ravno z bezgom končali, pa že ribez zori. Tokrat bom naredila ribezov malinovec :)), po tvojem receptu. Hvala, ker si še vzameš čas, da podeliš z nami. Te bom kar pogrešala.
OdgovoriIzbrišiSuper recept. Tole pa moram probati. Ribeza imam namreč več kot dovolj... :-)
OdgovoriIzbrišiSuper sto nema kuhanja, vjerujem da je odlican.
OdgovoriIzbrišiLp, Martina
O njami!
OdgovoriIzbrišiNo končno sem našla dober recept za sirup....ampak mi smo ga lansko leto vrgli ven, ker ga ni nobeden hotel jesti.
OdgovoriIzbrišiNo končno sem našla dober recept za sirup....ampak mi smo ga lansko leto vrgli ven, ker ga ni nobeden hotel jesti.
OdgovoriIzbriši