nedelja, 14. junij 2015

VELIK GRADBEN PROJEKT

Res je velik projekt 1m x 1m velika škatla, ki ne gre skozi  nobena vrata. Nekaj bo treba pogruntat. 



 Vhod je iz travnika, rožice so narejene s šablonami. Barve so akrilne in so stare ... to so ene izmed prvih stvari, ki sem jih kupila pred 7 leti v trgovini Papin. Še sama nisem mogla verjeti, da so barve še vedno dobre, tekoče, kot takrat, ko sem jih prvič uporabila. 

Morski motiv tudi ne sme manjkati, tokrat  bokeh tehniki. 
Vladka, Tina ...vajin izziv.



S streho je bilo neverjetno veliko dela. Sem že omenila, da je škatla prevelika in da ne gre skozi vrata. Spodnji del se zloži skupaj zato je bilo potrebno narediti snemljivo streho.  Za kritino sem izbrala bobrovec v črni barvi (sicer ne vem, če v črni obstaja...pa sploh ni važno). Vsak strešnik posebej sem izrezala (točno 40 komadov jih je).  



Zdaj lahko dežuje al pa padajo gnojne vile, streha je fertik. Da pa ne bi delovalo tako mrliško, sem dodala še Tinine pisane balone (kovinska šablona "Najlepši par").







95 cm velik meter za merjenje naših tamalih. Cel trop žirafic in 2 slončka z baloni  bodo spremljali, kako bodo rasle. 

- žirafe so štampiljka in kovinska šablona "Najlepši par",
-  kovinska šablona "Najlepši par" - baloni , 
- kovinska šablona "Najlepši par" - srčki v več velikostih,
- kovinska šablona "Najlepši par" - slonček s srčkom, vrvico in balonom,
- kovinska šablona "Najlepši par" -  velike številke in 
- kovinska šablona "Najlepši par" -  krog z nestiji. 

Še blazina, ki sem jo zašila in podložila s puhastim polnilo ima motive žirafic...da bo dno  bolj mehko.


Moja pravljična hiša gre tudi na Craft-alnico in njihov #136.izziv -nekaj starega in nekaj novega. Staro sem že omenila, da so to akrilne barve, ki jim je že petkrat potekel rok uporabe:)), nove so pa Tinine šablone, ki so na rdeči strani hiše (velike številke in slonček, ki sem jih uporabila prvič).

To je to, današnja objava je malenkost daljša, sicer je bilo pa tudi ustvarjanje te hiše dolgo. Hvala za vaš obisk in komentar. Želim vam lep teden in .....jaaaaaa ohladilo se bo. čao






25 komentarjev:

  1. Mojca, kaj si ti fajn babi -jaz bi te res kar posvojila :) :) :). V glavnem tole je bil projekt 1a, samo ne vem če se vnikunji ne bosta tepli za hiško ko bosta malo starejši :P. Je znaimivo videti, da obvladaš tudi gradbeništvo in ne samo papirčkanje, kvačkanje, šivanje... vse pohvale!

    OdgovoriIzbriši
  2. Resnično si se potrudila. Vse čestitke.

    Marjeta

    OdgovoriIzbriši
  3. Super hiška in super ideja, bolje, da ne vidi naša mala navihanka, bi ziher hotela imeti, čeprav je že malo prevelika.

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga moja ti si stvarno svestrana i sve ti ide od ruke. Ova kucica ti je predivna. Odlican projekt.
    Lp, Martina

    OdgovoriIzbriši
  5. Madonca babi, tole je pa projekt in pol. Čudovita hiška je tole, bi se še jaz skrila vanjo :).
    Super si uporabila stare akrilne barve in cel kup Tininih šablon.
    Hvala, da si nam jo pokazala tudi v Craft-alnici, pa srečno pri izzivu. Pozdravček Lili

    OdgovoriIzbriši
  6. ja, bravo. Tole pa si tako super naredila. Mislila si res na vse detajle in škatlo pretvorila v pravo zabavno dogodivščino.

    OdgovoriIzbriši
  7. UUU hiška narejena..vidm da prenočišče tudi :)...ne bodo se steple tamale (bodo mame naredile red :) )...pridemo čez teden pogledat končni izdelek...bo Ema povedala če bo dobra :)...LP

    OdgovoriIzbriši
  8. Bravo, bravo, bravo za idejo, za čudovito izvedbo, za trud, za toliko vložene ljubezni! Kakšna pravljična hišica je nastala! Krasna babica si! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. No, tak gradbeni projekt je pa ravno pravšnji za babice, ki so tako super ustvarjalne, kot si ti. Hiša je izdelana v nulo, streha bo preživela vse viharje in nudila toplo in mehko zavetje. Žirafe bodo pa verjetno kmalu morale stegniti svoje vratove, kajti otroci na žalost tako hitro rastejo. Mojca, odlična babi si in tvoja ideja bo sigurno še kateri prišla prav. Lep pozdrav iz že zelo ohlajene Planine pod Golico (očitno bomo spet kmalu smučali:))), Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ta pravi projekt,krasna hiška pa še prenočišče ima. Lepa barvita, kipi od energije.

    OdgovoriIzbriši
  11. Iii, kako lepa hiška!! Mojca, bravo, tu si pa vložila časa in truda. Tamale se bodo z veseljem skrile vanjo, je čisto pravljična, živahna, svetovna! Občudujem te, tvoje ideje so očitno nepresahljiv vrelec.

    OdgovoriIzbriši
  12. tale je pa kot iz pravljice:))))
    takoj bi jo imela:))) čarobna:)))

    OdgovoriIzbriši
  13. Mojca, tole je čudovito! :-)) Prelepo hiško si "zgradila" za tvoji vnukici in lepo uporabila stare in nove pripomočke ter tehnike. :-)
    Hvala, ker se igraš z nami na #136 izzivu Craft-alnice.

    OdgovoriIzbriši
  14. Zelo lepo narejeno in se vidi da si delala s srcem,sem sigurna da bosta vnukici skakali od veselja.
    LP Vilinke

    OdgovoriIzbriši
  15. Mojca, tole je pa nekaj neverjetnega. Saj bi se še jaz malo prišla igrat k tebi. Kako izjemno lepo si vse okrasila in zgradila. IZJEMNO!!!

    OdgovoriIzbriši
  16. Čudobit projekt, mislila si res na najmanjše podrobnosti, krasno!

    OdgovoriIzbriši
  17. ooo Mojca kako si pa tole dobro naredila, predvsem pa veliko veselje vnučkom. Hiško si zelo lepo "obdelala". Ja, ni kaj, spet nekaj novega pri tebi!
    Hvala, ker ustvarjaš z nama V Craft-alnici ... Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  18. Ujejej tole je bil projekt in pol. Krasna izvedba. Se spomnim, kako so se naši radi igrali v takšni home made hiški. No naša ni bila tako doterana, kot je tvoja. Lepo!

    OdgovoriIzbriši
  19. joj, kakšna lepotica je tale hiška, in tako živopisana - mislim,da bi se vsi radi igrali v njej :))). res domiselna ideja in izvedba, pa tale cartan merilni trak ...

    OdgovoriIzbriši
  20. Pa ti si pravi gradbenik, na vse si pomislia od mehke blazine do metra za višino. Takšne hiše se nebi branil noben otrok.

    OdgovoriIzbriši
  21. Iii, kako zelo je lepa in simpatična, bravo, zelo si se potrudila, LP:))

    OdgovoriIzbriši
  22. O madonca to pa je projekt....prava pravljična hiška.

    OdgovoriIzbriši
  23. O madonca to pa je projekt....prava pravljična hiška.

    OdgovoriIzbriši
  24. Saj ne morem verjeti, kako velike hiške si se lotila. Odlično si opravila delo in jo še tako luštno okrasila. Super si. Lp

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...