Skupno število ogledov strani

sreda, 21. oktober 2015

480 - ODŠTEVANJE S SLADKIM


MUCHMALLOW   ali jutranje cukranje direkt v žilo....Na brzino narejeno  pecivo....še bolj na brzino zgine ...

Zakaj odštevanje....zato, ker je danes 480. objava in kmalu bo tudi 3.rojstni dan (december) mojega bloga. Začnemo s cukrom, končamo pa  z darilom ali darilci (se še nisem odločila) ob 500.objavi....ampak počasih....to še objavim, ko bo čas. 
Sedajle vas povabim na tole:



MUCHMALLOW

-       -    6 rumenjakov
-        -  30 dag sladkorja
-        -  3 dcl mleka
-        -  5 dag kakava
-      -    22 dag moke + 1 pecilni

Vse skupaj zmešaš in daš peči 30 minut – 180 stopinj.

Iz 6 beljakov delaš  sneg, ki mu na polovici dodaš 30 dag sladkorja v prahu.
Pečen biskvit premažeš snegom in daš še za 10 minut na 150 stopinj.
Ko je pečen ga preliješ še s čokoladnim prelivom (stopiš 10 dag jedilne čokolade+ 10 dag margarine ). Pustiš, da se ohladi in nato narežeš na kocke. 

Lep in sladek dan vam želim. čao

12 komentarjev:

  1. O slastno,
    kulinarično smo začeli
    najprej pizza, ki dvomim, da bo zmogla dostavit do tebe moja mala gospodična
    potem pa še sladko
    hvala za recept
    lp Tamara
    p.s. zvečer pa na telovadbo :)
    izgleda njami

    OdgovoriIzbriši
  2. mmmmm, njami njami. Ob tvojem odštevanju bomo še sladkorno dobili. Samo se nič ne sekiram :) Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši
  3. mmm finooooooooo!
    evo mene skuhaj kavu :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Oooo, ti pa znaš naredit lušte. To bi sedaj pasalo zraven kapučina.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tole pa je nostalgija pur! :-) Velikokrat sem pekla "mančmelov", ko sta bila otroka še doma. Pa tudi na nedeljskem vlaku v Ljubljano je bil velikokrat v rukzaku. Navadno so ga pojedli že do Pragerskega. :-)) Hvala za sladke fotke!

    OdgovoriIzbriši
  6. Mojca pa ti res pazis na moje kile... Z veseljem bom odstevala s tabo :-) . Hvala za recept, nasa tamala ze krci zadi kdaj se bom lotila pect, ker ona bi to ze zdajle jedla... Mogoce pa res za vikend vrzem vkup, ko ma stric B-day ;-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Multipraktik - Mojca, zopet na delu. Izgleda slastno in obožujem to pecivo. Čisto premalokrat ga naredim. Za Dober tek je pa verjetno že prepozno - sklepa, da ga ni več :) Pozdravček. Damjana

    OdgovoriIzbriši
  8. mmm kakšna sladkost :-))
    Fantastično izgleda, le kako je še dobro!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ti si pa tokrat ustvarjala v kuhinji... se ne čudim, da tudi to obvladaš ;)
    Bodi lepo, Duši

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala za recept, samo jaz bi prišla kar na to tvojo ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ooooo z našim sva vsa slinasta, recept prekopiran in kmalu (beri takoj) pride na vrsto. Shranjen med vse tvoje nasvete in navodila, ki jih pridno deliš z nami:) Lep pozdrav, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  12. Mmm, gre v beležko, kot vsi po vrsti. Cuker je le cuker.

    OdgovoriIzbriši