Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 14. december 2015

KAJ BI DANES JEDLI???

Večno vprašanje vsake gospodinje...le kaj naj danes vržem v pisker????:
KVRGUŠA...ne me vprašat za prevod...nimam pojma, ker sem ga našla na enem hrvaškem blogu  vem samo da je bilo strašno dobro in kot se vidi po pekaču ni bilo časa slikat preden sem postregla , ostal je samo ta del (zvečer je pa še ta zmanjkal).

Recept gre pa takole:
Piščančje krače posoliš in lepo popečeš v ponvi, ko se naredi lepa skorjica dodaš malo vode, pokriješ in na zmernem ognju tenstaš 10-15 minut.
V tem času narediš testo: palačinkino testo....obična masa, tako kot jo  naredite same (jajca, mleko in voda v istem razmerju, moka (gostota ista kot pri palačinkah) , sol, malo sladkorja,  sama sem dodala še začimbe ...origano, zelena, rdeča paprika, malo peteršilja (tukaj je spet vaša  domišljija)....
Pekač (naj bo ožji, da testo lepo naraste) namažite z oljem in ga dajte v pečico, da se lepo ogreje, nato pa polijte testo in vanj potopite popečeno meso.  Pečete 30 minut na 180 stopinjah, nato vse skupaj prelijete s sladko smetano za kuhanje, ki ji dodate malo soli in vrnete pekač še za 10 minut v pečico.
Testo  lepo naraste, ,  skorjica je  hrustljava...skratka, poizkusite, stvar je zanimiva, dobra, zelo malo ali skoraj nič packanja in hitra, kar je najbolj pomembno.


(slika je mal čudna, sem pa hotela pokazat samo to, kako se to testo lepo dvigne).
Dober tek vam želim. čao

15 komentarjev:

  1. Tale recept zveni odlično, velja preizkusiti. Hvala.

    OdgovoriIzbriši
  2. Videti je odlično in zanimivo, tako da mi ga bomo prav gotovo sprobali. Ker imamo dostikrat to vprašanje na sporedu, uf ... enkrat smo si pa celo naredili jedilnik za en teden vnaprej, se je lepo obneslo, zdaj smo spet na improvizaciji kosil.

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmm, kar lačna sem postala. Zgleda slastno in hvala za recept. V testo se dajo cela piščančja bedrca, a ne?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lahko cela ali pa jih razrežeš. Saj se lahko uporabi tudi kakšen drug kos piščanca, je pa fino da so zaradi samega pečenja približno iste velikosti. Kolbice so pa fine zaradi same kosti ...veš, da je samo ena kost, primeš lahko v roke in ni potrebe po kakšen pretiranem obiranju...packat z roko po testu, tudi ni tako užitno.

      Izbriši
  4. fino!
    evo ja dolazim!
    dobila sam tvoj dar u petak,predivan je!
    jako mi se sviđa!
    hvala ti puno!

    Bad Kitty's Craftroom
    >^.^<

    OdgovoriIzbriši
  5. Pri vas je njami
    pri nas pa strogo lahka hrana
    rota virus laufa od otroka do otroka
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  6. pa draga moja probaj ti naredit kljukuso moka- 3 oljupjene surove krompirje na kockice- voda po potrebi in sol zamesi v malo bolj gosto varianto daj v pekac poslihtaj gor surove posoljene perutnicke in nogice in speci na200-220 tam 45 min ni da da ni nobega dela in malo materiala:)))
    Peverjeno draga moja moka je lahko tudi pirina ali pol pol znajdi se:)))
    carica pa dobr tek

    OdgovoriIzbriši
  7. Ti si pa vsestranska. Super izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  8. lahko pa najdes na net moj post - ne glej lacen -k sem pito masnico naredila:)))
    vsec ti bo:)))) itak bos znala nardit:))) k si carica:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tole bom še danes raziskala, zgornji recept je pa tudi mamljiv...probam, pa sporočim. Thanks

      Izbriši
  9. Zgleda njami, bo treba sprobat.
    Zdaj pa mi lahko tako vsak dan vržeš kak recept, ker jaz se to (tvoj naslov) sprašujem vsak dan ;)
    Zakaj SE sprašujem? Ker če vprašam dragega, mi stalno odgovori: šmorn :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Njami. :-) Super ideja. Naj ti postane navada, da nam daješ ideje za kosila. :-) Pri nas je običajen odgovor na vprašanje, kaj bi danes jedli: "Nekaj dobrega... ". :-)

    OdgovoriIzbriši
  11. mhmhm krasno jedi iz pečice so mi najljubše :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. O tole bi pa veljalo še letos sprobati, kajti bere se zelo slastno. Hvala za recept. Lp

    OdgovoriIzbriši
  13. Bere se dobro, samo jaz pa kuretina nisve najboljši par. Bom pa sporbala z domačim purajim filejem. Hvala za recept, kar predlagaj še kaj za kosilo.

    OdgovoriIzbriši