nedelja, 29. november 2015

ČIST PRAVA FUZBALSKA IN.....

.....dvojna tresočka. Naše četrto dete ima 18. let....jeeeee, še eden me čaka, potem pa zaključimo s puberteto....pobožne želje vsake mame.  Žiga obožuje nogomet , zato je nastala čist taprava fuzbalska križčkana žoga in tokrat v pravi dvojni tresočki. Zaradi spodnje tkanine, sem morala narediti dvojno pregrado z folijo, tako da žoge lepo plešejo po notranjosti.

Dva balona z embosiranim rdečim voščilom  (štampiljka in kovinska šablona  "Najlepši par") ter številka 18 in seveda vsi krogi so izrezani s kov.šablono "Najlepši par".








 /v notranjosti voščilnice pa je žepek, ki sem ga naredila iz 12-ih zlepljenih žog/


Izzivi:

Lep nedeljski večer vsem in hvala za vaš obisk. čao





sobota, 28. november 2015

RUDI IN IZGUBLJENI ŠKORENJ

Naš dedek Mraz je nekam zataval, izgubil škorenj in Rudolfa....glede na zunanje temperature, nas bo lahko konec leta obiskal kar v natikačah in kopalkah.
Še ena zimska idila, ki jo želijo videti v Craft-alnici. 3D  okroglina je narejena s kovinsko šablono "Najlepši par".  Folija, ki pokrije srnico in škorenj dedka Mraza... (CC kovinska šablona + distressi). Za njima pa so zasnežene smreke izdelane s štampiljko, malenkost embosirane,  in zasnežene s pasta snegom + malenkost bleščic.  Ozadje in sprednja stran je narejena z modrimi odtenki distress blazinic.


Izzivi:


Lep sobotni večer vam želim in hvala za vaš obisk. 

četrtek, 26. november 2015

NOVOLETNA-BUNKICA-VAS

Res uživam v teh voščilnicah, ki jih poglobim, zaščitim s folijo....(temu bomo sedaj rekli šparovna tresočka, ker prišparam na cekinčkih in vseh dodatkih, ki jih je potrebno zmetat v tresočko).
"Naredi zimsko sceno" je naslov izziva v Craft-alnici.... bunkica in v njej zasnežena vasica je slikica, ki sem jo potegnila iz interneta, pobarvala z akvarelnimi barvicami in distresi. Motiv sem nato izrezala s polavtomatskim orodjem (škarjicami), dodala še pasta sneg  in vse skupaj prilepila na ozadje, ki sem ga naredila z modrimi odtenki distresov.  Napis "Čudovite praznike" pa so štampiljka http://www.mavelu.com/.




Izzivi: 


Lep večer in hvala za vaš ogled. čao


nedelja, 22. november 2015

DODATEK OB STEKLENICI VINA

Še tale izdelek (enega gospodovega dne brskala po Pinterestu, kliknila mapco "naredi", čigava ideja pa je, sorry, ne vem,  moja NI..) je nastal na temo Martinovo, ki ga imajo v Craft-alnici. Je kar univerzalno darilo za moške, ki bo kmalu  prišel kar prav)  ta moment je še prazno, v škatlice bom dodala še kakšen Raffaello (ta moment pri naši hiši ni nobenega, ker bog ne daj, da bi imela kakšno zalogo  za 1  dan)  ali pa še celo frišno pečen muffin (mogoče je to še bolje, je bolj pristno in domače darilo).  Škatlice so namreč velike 5x5 cm.





Izzivi:

2. http://www.najlepsi-par.si/galerija-meseca-novembra/ (uporabila sem štampiljke iz prve jesenske serije in pa seveda kov. šablone "Najlepši par" listki)

Kako lep snežen pogled je skozi okno...me veseli, da se je zima končno začela. Lepo nedeljo vam želim. čao

sobota, 21. november 2015

MALA POZORNOST ZA .....


Torbica, prstan, voščilnica....


Voščilnica je narejena v 3D ...folija ,pod njo  pa tri vrtnice narejene s kovinsko šablono MD. Napis je štampiljka http://www.mavelu.com/, prav tako pa tudi štampiljka Quilling, zato voščilnico dajem na njeno razstavo.


Draga  N-Eva, lepo praznuj, vam pa hvala za ogled.  čao

četrtek, 19. november 2015

LETEČI DEDEK MRAZ NA SANEH

Vedno mi je bilo všeč "doma" narejeno ozadje, brez dodatkov, .... Eno so želje, drugo pa izvedba. Še dobro, da je toliko ustvarjalk, ki so pripravljene deliti svoje znanje barvanja na spletu.

Moj prvi izdelek, pri katerem sem se preizkusila samo v štampiljčkanju in distressih ...  uporabila sem samo odtenke rumene in  modre barve distress  (mimogrede ...nova modra  distress blazinica "chiped sapphire" je res zakon, če hočeš poustvariti noč), malo maskiranja za polno luno in štampiljko smreke ter dedka Mraza na saneh.


Izziv:

Lep večer , vikend in hvala za obisk.



VRTEČI RUDOLF

Nad današnjo vrtečo Tinino objavo sem bila več kot navdušena. Že dolgo sem imela  med mapcami te vrtljive like, vendar ni bilo nikoli toliko volje, da bi malo prebrskala in našla  navodila. Pa tako enostavno je za narediti. Res sem dobila krepko pozitivno brco, veliko energije  in evoga...prvi jelen na vrteči vrvici. Nisem dala laksa, to pa iz preprostega razloga....naj se vidi, da se vrti in na čemu  se vrti. Vse kovinske šablone (okvirček, jelenček, belo omelo) in štampiljke ( jelenček) so od "Najlepšega para".




Izzivi:
1. http://www.najlepsi-par.si/mala-sola-praznicnega-ustvarjanja-3-sezona/
2. http://www.najlepsi-par.si/galerija-meseca-novembra/

Pa lep dan vam želim in hvala za vaš obisk in komentar, tebi Tina pa HVALA HVALA HVALA.

torek, 17. november 2015

ZAHVALA

Tole je pa zahvala za....saj ne vem, kako naj to napišem....posožalnica...Bom razložila s kmečko pametjo....nikoli mi niso bile všeč osmrtnice, zahvalnice po oglasih, še vedno se mi zdi bolj primerno in prijazno,  da se  zahvalimo za sveče, rože, pozornost, ki nam jo takrat izrazijo in vse, kar sodi zraven  osebno s pisno zahvalo ali  "posožalnico"......Uh sem zakomplicirala vso stvar, upam, da ste razumeli.

Mogoče je preveč pusta, ampak ker je cvetek dovolj "bogat" (zaščiten tudi s folijo)  se mi zdi, da za tako priložnost dodaten kič odpade.


/še skica za križčkarice/


Danes se izteče  izziv pri Tini in Vladki....http://www.najlepsi-par.si/ko-me-inspirira-42/ - "ZAHVALA" ,  zato k njima lepim  ta izdelek . 

Hvala spet za vaš obisk, prejšnja objava je sladka, tale je malo bolj za nebodigatreba dneve, ampak tudi to mora biti. Lep dan vam želim.  





ponedeljek, 16. november 2015

3 LETA IN 500 OBJAV!!!!!!

Najprej se bomo malo posladkali:    TUFAHIJE menda je to prava bosanska sladica...ne vem, vem pa da je vražje dobra in hitro se naredi.


Jabolka olupite, izdolbete sredico, nato pa jih 10 do 15 minut (odvisno od trdote jabolk ) kuhate v sladki vodi, ki ste ji dodali klinčke in cimet. Nadev :  poparim mlete orehe, dodam vanilij sladkor, malo sladkorja, rum in rozine. Ohlajene čez noč so tiste MMMMM, še stepena smetana in pozdravljene kalorije.

Zdaj pa: 

Začelo se je 6.12.2012  takole in to na siol blogu, ki pa je imel to hibo, da je imel omejen prostor, ki sem ga  hitro polnila.  Zato sem  12.10.2013 v celoti prenesla vse objave na zdajšnji blog.
In .....bla bla bla, zdaj sem tu,  veselo polnim ta ustvarjalni prostor, lajam z vseh vogalov, skratka...uživam med vsemi vami in še enkrat LEPA HVALA za vse vaše obiske in komentarje.

500 objav v treh letih ni tako malo, tako da se šika, da dam za "pijačo":

1. bonbonček

2.bonbonček



Pa še dve tolažilni nagradi...obkvačkano dišeče milo .

Enega od teh bonbonov  lahko  napopate na svojo  stran (ni pa pogoj). Lepo pa je, da ste moj spremljevalec in  da ste vsake toliko  časa tudi vi pustili kakšen  komentar  pri meni. 
Žreb bo 6.12.2015.....če ne bom pogruntala  kako se izžreba preko Randoma, bo kar vintage sistem...zagrabim listek in pogledam. 
Vabljeni!!!!!






nedelja, 15. november 2015

DARILNA MOŠKA (499)

Še en izdelek za moške in v zvezi Martinovim mi je padel na pamet...darilna škatla...narejena z valovite lepenke in ravno prav velika za dve steklenici dobrega vina (2x 1/2 litra z dodatkom rafije, da se ne razbijejo).
Steklenico , sem naredila na roko..., nalepka pa je krasna šablona MD na kateri sem odtisnila štampiljko z verzi Toneta Pavčka "Vsak tiho zori, počasi in z leti."...v bistvu to velja tako za ljudi kot za vino.
Listki so "Najlepši par", vejica pa kov.šabl. Steel craft...Holly Branch.




Izzivi:

Takole, pa smo s skupnimi močmi pririnili do predzadnje  številke pred jubilejno. 
Lep nedeljski večer vam želim in še lepši teden, ki je pred nami. Pa še nekaj....2 dni zamujam s komentarji...sorry, sorry, sorry...nadoknadim jutri, pojutrišnjem. čao




sobota, 14. november 2015

MARTINOVO (498)

S svetlobno hitrostjo  se približujem številki 500. Še maloooooo.

Voščilnica v obliki grozdja. Vsak krog (20 jih je), ki sem ga naredila s pomočjo kov.šablone "Najlepši par" sem posebej pobarvala z distresi (3x moder odtenek in nazadnje močna vijola barva). Steklenica je šablona od CC. Zaenkrat je bila narejena samo zaradi izziva, ki ga imajo v http://craft-alnica.blogspot.si/2015/11/izziv-147-martinovo.html, in ker diši tudi po moških, bo enkrat sigurno prišla prav.




Izzivi:


To je to na brzino. Samo še lep dan vam zaželim. 

petek, 13. november 2015

ZAHVALA (497)

Še ena zahvalnica je nastala v okrogli obliki. Osnova je krog kov. šablona "Najlepši pa", ozadje je  štampiljka mreža , ki sem jo embosirala z vijola prahom + dodatek bleščic, Na stencil šablono sem nato nanesla sneg, ki sem ga pomešala s pinki distress barvo in sredi rožic je ponoven poizkus polperl by Tina...hja no, saj se stanje malo zboljšuje.  Vse skupaj sem nato obrezala v malce nenavadno obliko. Najprej sem mislila narediti zahvalnico kot obešanko, pa mi nekako ni potegnilo, nato pa sem luknjo zapolnila z štampilko "smejko". To mi je delovalo malo bolj simpatično.




Izzivi:

Lep vikend sem vam zaželela že v jutranji objavi, bolje 2x kot enkrat. Naj bo res lep in ustvarjalen. čao

TRADICIONALNE NOVOLETNE BARVE (496)

Še vedno veselo nastajajo novoletne voščilnice , ki gredo v zalogo. V tokratni sem se igrala s postavitvijo.

- kovinska šablona vejica
- embosing srajčka
- krogi (2x) z nestiji  "Najlepši par"
- mini kovinske šablone Rayher - smrečica
- 3x okrasni Rayher gumbi




Izzivi:
1. http://scrapping4funchallenges.blogspot.si/2015/11/challenge-54-traditional-christmas.html
2. http://trimmiescraftchallenge.blogspot.si/2015/11/challenge-337-12th-of-november-christmas.html

Preživite kar se da lep vikend.

četrtek, 12. november 2015

WASHI TRAK IN POJOČE SMREKE (495)

Tina je na  svoji  zadnji   učni uri  krasno pobarvala svoj  embosiran avtek...vse lepo in prav...saj sem probala, pa je bilo ali odrezan motiv ali pa tako malo odtisnjen, da  to ni bilo to, zato sem avto raje zapeljala k vulkanizerju, da mi bo dal gor zimske gume, mi bomo pa občudovali zimsko pokrajino.

 So mi pa v oči padle tudi smrekce na washi traku.....eeeee to je pa zame. Imam kar precejšnjo zalogo, ki je nikakor ne znam uporabit....ma kateremu   navadnemu smrtniku pa pade na pamet, da ga nalepi na papir in ga s kovinsko šablono  izreže....enostavno.
Tudi sama sem si vzela malo umetniške svobode....ker pozimi ni ptic, ki bi veselo prepevalo (z izjemami seveda), so pri meni pojoče smreke (washi trak - notni zapis).
Notranji krog sem izrezala z okroglimi šablonami + vijugice * smrekici v dveh velikostih "Najlepši par", zunanji nazobčan (Sizzix).  Vsi robovi so embosirani modro z bleščicami , prav tako tudi snežinke na nebu,  ozadje pa je narejeno z distressi v treh modrih barvah. Še sneg v tubi, napis na paus papir, ki sem ga prifrknila in nazobčano nakravžljala.






Izzivi:

Lep dan vam želim in hvala za vaš obisk. 

torek, 10. november 2015

KRIŽČKAN MEDVEDEK (493)

Zadnje čase sem "obsedena" z izdelavo dvignjenih voščilnic s folijo...jaz jim pravim kar tresočke brez tresenja. Kot je v moji navadi, novoletni križčkani modeli nastajajo na morju, da se natur hladim....je bolj zdravo, kot pa klima.  Z dodatki nisem pretiravala, ker je tale simpatičen medvedek Pu kar precej velik. Dodala sem še dva manjša kroga (oba...velik in majhen je narejen s kov.šablono "Najlepši par")  in v vsakem novoletno željo (štampiljke so iz trgovine Mavelu).krasen papir z mini listki božičnika pa je Scrapbook papir.





Izzivi:

Lep večer in hvala za vse vaše komentarje...mi prav lepo polepšajo dneve.

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...