ponedeljek, 1. februar 2016

PRIJETNO S KORISTNIM


Že kar precej časa nazaj ga  je Martina praznovala, mislim pa, da ni bila nič huda, ker ga je dobila v soboto na srečanju Otočank....punce, fejst ste prav vse in resnično sem  vesela , da so blogi končno postali prave žive slike. Prijetno s koristnim je bilo to srečanje in hvala Otočankam za dobro organizacijo. Tebi Vladka za krasno predstavitev šole fotografiranja (danes sem še daleč od tvoje učne ure, se bom pa potrudila, da bom naslednjič upoštevala naučeno) ,Metuljčica...hvala za tvoja ozadja...vse znanje bo prišlo prav pri moji nadgradnji papirčkanja.  Simpatičen Junior od naše Maje nam je prav popestril dan s svojim čaranjem (midva sva že zmenjena, da ga  vzamem s seboj v ustvarjalno trgovino, ker zna krasno pričarati denar). Hvala  Moi tudi tvojemu  potrpežljivemu Reneju za prevoz tja in nazaj. 

Sedajle pa k  darilcu....za 50-ico (ura kaže njena leta, čeprav jih trdovratno skriva in po mojem se je zmotila za kakšno desetico), ozadje je razrezano na trakove in spet sestavljeno skupaj z mini odmikom. Roža narejena s pomočjo sizzixove kovinske šablone dalija in čipke narejene z luknjačem. Še štampiljka čajne skodelice ter Sizzixova šablona ura s kazalci. 


Idrijska čipka čajnika v črni barvi, ki sem jo postavila na isto ozadje, kot je voščilnica in vse skupaj dala v srebrn okvir.

Glede na to, da nisem komentirala že od četrtka in da tudi danes še ne bom zmogla, ker sem babi servis , raje ne grem pogledat, koliko čvekanja me čaka. Bo pa to prišlo na vrsto jutri , nič bat, bom vse nadoknadila.
Lep dan vam želim in hvala za vsak vaš komentar. čao

20 komentarjev:

  1. IIiiiiii, to je pa moje ;)
    Hvala ti še 1x, res si pozorna. Glede na to, da sem ga praznovala že lani, tega nisem niti sanjala.
    Čudovito čestitko si naredila, z vsemi detaili (sedaj razumem tvoj komentar z uro ;).
    Čajnik pa je zgodba zase. Itak se vsem, ki klekljate, priklanjam do tal. To je ena taka tradicija, ki res mora živeti naprej. Upam, da boš okužila še koga od svojih otrok ali vnukinj ;)
    Čudovit čajnik je in ta podlaga mu tako paše. Je že na častnem mestu.
    Kar se pa naju tiče, sem vesela, da sva se našli, taki gobezdavki. Kavica pa naju še čaka ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. ooo, zopet tako krasen kompletek, res znaš prav vse ... super ozadje na voščilnici, pa to prekrasno klekljanje, vau, vau ...
    oo, mi je že žal, da nisem vedela za tole srečanje, to pa je bilo nekaj ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Mojca, tako fajn te je bilo spoznati v živo in zelo zabavno je v tvoji družbi. Upam, da se še velikokrat srečamo in kakšno rečemo. Vsa pridobljena znanja pa naj se najprej lepo zasidrajo v podzavesti in nato se bodo že začela počasi udejanjat :) Madonca, sem to učeno povedala :) Prekrasno voščilnico si naredila za Moi in tvoje klekljanje je tudi čudovito in tudi sama se klanjam vsem, ki obvladate to umetnost. Kapo dol.

    OdgovoriIzbriši
  4. Evo, še ena, ki se klanja nad klekljanjem. Bravo za tiste ki to znate. Tale čajnik je fantastičen in poleg krasne voščilnice seveda enkratno rojstnodnevno darilo. Tudi jaz sem vesela da smo se spoznale v živo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Mojca, ustvarila si čudovito darilo. Moi je srečna prejemnica. Ozadje je prekrasno, barvno in kompozicijsko mi je zelo všeč. Dalija pa izgleda kot ta prava. Klekljanje tudi jaz globoko spištujem, saj je moja mami klekljarica, meni pa se zdi to zelo zahtevno, zato se ga nisem navzela. Sva se pa s sestro zato obe od mami "nalezli" vezenja.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tako kot so že moje predhodnice povedale - vse, ki klekljate, ste vredne občudovanja. Premetavati sem in tja tiste palčke, na koncu pa vedno nastane prava umetnina. Pri meni bi nastalo le cel kup nerešljivih vozlov.
    Hja, juniorja ti posodim, le prej bo moral še malo povaditi in najprej meni načarati en kupček denarja ;) Sicer pa sem zelo vesela, da sva se končno tudi v živo spoznali in upam, da se še večkrat srečamo :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Res prekrasen komplet in tudi jaz občudujem vse, ki znate vrteti kleklje in ustvarit take umetnine. Vsa čast ti, to je res darilo za vikati.

    OdgovoriIzbriši
  8. ulala kaksna lepa cipka:)))
    cudovito:)))

    OdgovoriIzbriši
  9. ulala kaksna lepa cipka:)))
    cudovito:)))

    OdgovoriIzbriši
  10. Mojca, si ena od tistih, ki jih občudujem zaradi tvojega znanja klekljanja. Čajnik je krasen in dan v lep in primeren okvir. Tudi voščilnica je fantastična.
    Vesela sem, ker te sedaj poznam še v živo in veselo je v tvoji družbi.

    OdgovoriIzbriši
  11. čao!
    predivno je!
    hvala ti na posjeti mom blogu!
    Bad Kitty's Craftroom
    >^.^<

    OdgovoriIzbriši
  12. Prekrasno darilo si ustvarila, tudi meni je padla kapa dol pred tvojimi izdelki:), cenim delo kleklaric, to je resnično prava umetnost:) Sicer pa prav težko berem te navdušujoče prispevke o tem, kako ste se imele super, saj bi se že lahko spoznali, kar bi res rada videla. Upam, da prideš tudi na naslednje srečanje, kdaj točno bo, boš obveščena:))) Lep pozdrav, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  13. OOo, kako lep čajnik! Spoštovanje, čudovito si tole naredila, od voščilnice do čipke, vse zelo zelo lepo. Znaš pa res presenečati, ti Mojca naša :))

    OdgovoriIzbriši
  14. U, kako zelo lepo darilce si pripravila za super punco! Pa res skriva najmanj eno desetletje. :-))
    Vesela sem, da sem te spoznala. Ena prav fejst punca si in ob tebi jezik kar leti. :-) Hvala za tisti klekljarski presežek, ki krasi mojo roko. :-))

    OdgovoriIzbriši
  15. Čudovito darilo ♥.
    Me veseli, da sva se tudi osebno spoznali :). Lp

    OdgovoriIzbriši
  16. Tudi sama se pridružujem vsem zgoraj napisanim pohvalam....tudi od mene en velik poklon tvojim kleklanim umetnijam.....še napisat ne znam pravilni, kaj šele, da bi bulo v roki držala...

    OdgovoriIzbriši
  17. Čudovita pozornost iz srca. <3
    Ideja z uro na voščilnici je svetovna! Je pa izjemno lepo, da se ohranja slovenska tradicija klekljanja. In verjamem, da je bilo druženje zelo veselo in ustvarjalno. :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Sjora kapo dol za to kombinacijo cajnika z ozadjem. Moi je res srecna prejemnica in verjamem, da bo znala ceniti tako krasno darilo :-) . Sem vam pa kar orngi fovs, da ste se vudele v zivo...

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...