sreda, 13. april 2016

VSEGA PO MALEM

Saj poznate tisti rek..."Ko ima hudič mlade, jih ima veliko!" Ogromno se dogaja te tedne   pri meni.  Ne bom flauzala o zdravju in o tem, ko ga imaš in ga ne znaš cenit.  Kaj je najhuje za ustvarjalko? Da izgubi roke.....ne, ker smo kreativne, bi sigurno iznašle način ustvarjanja z nogami....izgubi vid....to je tisto, ki mislim da je najhuje za vse nas.
Do 45 leta sem videla 250% dobro, ma kaj dobro, vrhunsko in glede na to, da sem že  s 7. letom starosti začela s kvačkarijo, štrikarijo in delanjem gobelinov je super, da sem zdržala do te starosti brez problemov.  Pred par leti sem dobila "starostna" očala....roke so postajale prekratke. Nič bat, nisem prva niti zadnja. Očala gor pa gremo dalje. Zdaj so mi pogruntal, da mi na desnem očesu raste plevel (siva mrena), ki ga je dobro odstranit šele v  starosti in ne v mladosti  (jupijej, saj z nečim se lahko tolažim, da mi je nekdo rekel, da sem s 50 leti premlada).
Do septembra moram čim manj obremenjevati oči, da bodo videli, s kakšno hitrostjo napreduje (strup za oči je računalnik in ročna dela). In to se zgodi meni!!!!, ki ne zdržim dneva brez mojih papirjev, kvačk, pletilk, volne....ampak,  kar se mora mi ne sme biti   težko. Saj bom  zdržala in našla sem tudi način, da bom okulista čim bolj ubogala.
Veliko imam že pobarvanih motivov, ki jim nikakor nisem mogla najti mesta, nekaj je nakvačkanih stvari, ki sem jih morala samo sešit skupaj in kar je najbolj važno, popravila bom grehe iz preteklosti.....tule pa ste na vrsti tudi ve....drage moje ustvarjalke....toliko pošte z narezanimi šablonami, že pobarvanimi  slikcami, štampiljkami in vseh mogočih skoraj gotovih stvari sem dobila v teh letih  od vas, da bom sedaj lahko na hitro vrgla kaj skupaj.

Najprej pa LEPA HVALA (Martina in Sonja)  za želje, poln koš lepih misli. Le kaj bi brez vaju in brez vas.



Nekaj takih izdelkov je nastalo v tem sušnem mesecu mojega ustvarjanja:

HVALA 

 Martina za to prekrasno rožico, ki sem jo samo spustila čez embosirano srajčko in sestavila skupaj.


Mojstrica v filcanju ...Duši...za že narezan filc in rožice....uživala sem v šivanju tega jajčka (še eden je ostal...ta bo za malo kasneje)


Magda...tvoje košarice mi je kar škoda podarit, tako so simpatične...(najprej rdeča z velikansko rožo narejena s Sizzixovimi kovinskimi šablonami) (še bela me čaka)


Kvačkan prtiček je nastal že lani, samo obe polovici  in rožice na filcu listkov je bilo potrebno sešit skupaj. 



Tale  Vladkin in Tinin izziv sem dodala dan kasneje, čeprav sem ga sestavila ravno na temo "Zelena pomlad" (še dobro, da imam Martino, ki misli na vse...hvala) upam, da še vedno velja...naša je tudi zelo pozabljiva......

Tole je pa čisto frišna še topla sladica:

MARMORNI KOLAČ na brzino:

- 4 jajca
- 25 dag sladkorja + 1 vanilij sladkor
- 1 dcl olja
- 1 dcl mleka
- 25 dag moke + 1 pecilni prašek

Vse skupaj zmešaš , 3/4 mase zliješ v pekač, ostali pa dodaš 2 žlici kakava in počasih vmešaš v rumeno maso biskvita.
Pečeš 35 - 40 minut na 180 stopinjah. Ohlajen kolač posipaš s sladkorjem v prahu.
Pa dober tek. 


Ne bom se spet opravičevala zaradi komentarjev,....bodo, ...počasih, .... ampak bodo. Vas pa vse zelo  pogrešam .

Hvala za vaš obisk. 








28 komentarjev:

  1. Draga Mojca...na kratko....iz srca ti želim čimveč zdravja in na očke pazi! Pozdravček na Dolenjsko, Jana

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj Mojca sem se ze ustrasla kaj je s tabo ker mi nic ne prileti na mail... Verjamem, da je tezko, ma bos pregurala tudi to. Tudi jaz imam po novem ocala, samo do optika jih moram it se dvignit :-( . Zal to se niso lih starostna :-P . Blig svet mi je ravno zato tako vsec, ker se najdejo super ljudje, ki ti stojijo ob strani ko jih rabis. Kljub vsemu si naredila super stvari, tako da kar malo dvomim, da dovolj pocivas :-) .

    OdgovoriIzbriši
  3. Uf, draga moja. Večkrat sem že mislila nate in že pošteno pogrešala tvoje izdelke. To vsekakor ni dobra novica, vendar vem, da se boš ti z njo pogumno spopadla. Jaz ti zelo zelo močno držim pesti, da se bo vse uredilo, do takrat pa le počivaj svoje oči, pa četudi na račun ustvarjanja. Ampak iznajdljiva kot si, vidim, da že imaš ideje, kako vse skupaj združiti. Lepe stvari si nam pokzala. Mislim nate.

    OdgovoriIzbriši
  4. joj, sem te pogrešala - pazi na zdravje, čeprav verjamem, da je težko, da ne ustvarjaš preveč ... si pa krasne stvari naredila vmes, ampak pazi kljub temu na oči ...se mi luštna tega marmornega kolača, uf ...

    OdgovoriIzbriši
  5. Sem razmišljala o tebi zadnje dni in o tem, kako bi se sama spopadla s tako zadevšno. Moram priznati, da se mi zdi kar zelo zoprno. Mogoče boš pa mogla mau izpreč in v hribe hodit ali kaj takega,..Vsekakor ne bodi preveč neposlušna in pazi na oči.Pozdrav, Keltika

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Mojca, jaz imam pripravljen že paket apaurinov za primer, če se mi zgodi kaj z rokami ali očmi. Vem, da bi se nekako sprijaznila in našla kakšno rešitev, ampak tega, da nebi mogla več ustvarjat me je strah še bolj kot ne vem kaj. zelo velikokrat pomislim na to, zadnje čase pa, ko gledam mojega kako štiha z eno samo roko, ker si je eno poškodoval, me kar stiska. Roko na srce, učke smo si pokvarile tudi z ročnim delom, pa dokler gre, kar rinemo, pa rinemo. Se da kar nekaj narediti na tem področju, če delamo vsaj pri dnevni svetlobi. vse smo na isti poti, jaz morda že malo dlje, sicer pleveli za enkrat še nimam na očeh. Torej, če si vsaj prvi šok že prestala, ti želim, da se ti zadeva čim bolj uredi, do takrat pa malo ustavi konje, saj itak ustvarjaš 1000 na uro. poleg vsega pa se še pri komentiranju maksimalno potrudiš. Če slepo pišeš je ok, sicer pa bom jaz vesela, če le kdaj pa kdaj pokukaš k meni, čeprav priznam, da bi tvoje komentarje zelo zelo pogrešala.

    OdgovoriIzbriši
  7. O, Mojca, veliko sem razmišljala o tebi, da se nam nič več ne javljaš. Pogrešam tvoje izdelke, zanimive zapise in hudomušne komentarje. Čeprav vem, da je zelo težko, sedaj čimbolj pazi na svoje zdravje in vsi skupaj bomo držali pesti zate, da bo z zdravjem kar se da dobro.
    Ustvarila si pa prelepe izdelke. Ali počivaš dovolj?!
    Drži se!

    OdgovoriIzbriši
  8. Mojca, predvsem ubogaj strica okulista. On že ve, o čem govori. :-) Super si ustvarjala, kljub omejitvam. :-) Vem, da se boš znašla, saj si punca in pol! Tisto, kar piše na voščilnici, pa drži kot pribito.

    OdgovoriIzbriši
  9. Draga Mojca, to je vsekakor novica, ki te prizadene in samo predstavljam si, skozi kaj greš. Poslušaj okulista in čuvaj očke, da ne bo preveč hudo. Upam, da se bo uredilo, pozdravilo ... Skratka, da boš čez čas zopet lahko delala to, kar prinaša sonce v tvoje življenje. Medtem pa ga poišči drugje ... Si iznajdljiva :)
    Želim ti vse dobro !

    OdgovoriIzbriši
  10. Mojca, vidim, da se ne daš. Krasno si uporabila vse dobljene polizdelke in lepo, da boš sedaj zaključila svoje projekte. Prtiček je čudovito pomladen in zelen, tapravi, da ga prijaviš na Ko me inspirira ;)
    Sem pa vesela, da ti niso prepovedali tudi peke ;)
    Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala lepa za inspiracijo...ne samo čorava, tudi pozabljiva sem.

      Izbriši
  11. Draga Mojca, pogrešam te. Ne bom preveč filozofirala, saj veš, da vsi mislimo nate in ti pošiljamo same pozitivne misli. Je pa vsaka stvar za nekaj dobra - no, mogoče je to bolj tolažba:), ampak upam, da ti bo počitek pomagal, da ponovno stvari postaviš na stare tirnice. Si pa kljub temu uspela narediti še nekaj lepih stvari in si se nam vsaj malo javila. Želim ti vse lepo, izkoristi "bolniško" za kakšne druge lepe stvari in seveda hvala za sladki recept. Pozdravček iz Gor. na Dol:) - Andreja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. P.s.: Mojca, takoj sem skup vrgla tvoje sestavine in sedaj gre že pečena zadeva z menoj v Lj. Nekaj k mojim otrokom, nekaj pa bosta dobili Maja in Nina (ki ju mimogrede poberem). Tako da hvala, lepo si me brcnila. Še en pozdravček:)

      Izbriši
  12. Ej veš kaj, v tako lepi pomladi in poletju, ki prihaja bo september tik tak tu... niti ne boš pogrešala papirčkov in ostlaih igrač :-) Pa njami kar tkaoj bi zmazala en kos tegale kolača. Uživaj in nič ne naprezaj oči :-)

    OdgovoriIzbriši
  13. Mojca draga, pa jaz sem kar žalostna, ko tole berem ... Čeprav se ti je zdajle vse skupaj takole grdo nagnetlo na en kup, se bo gotovo vse uredilo,še posebej, ker si ti ena taka pozitivna in vesela dušica, da drugače kar ne more biti! Zdaj pa le malo počivaj, ker si bila tako kreativna, da te že kar nismo dohajale. Pazi na očke. Vse te bo počakalo in potem znova akcija! ;)Mislim nate (gotovo se ti je kaj kolcalo te dni ...) in ti želim vse vse dobro!

    OdgovoriIzbriši
  14. ooo draga Mojca, kako me je pa ta tvoja novica razžalostila ... Moja mami je cel "kripl" pa tako rada bi delala malo zunaj na vrtu, med rožicami, pa ne sme preveč in vse prevečkrat dobim zaradi tega solzne oči ... Vse prevečkrat so udarci tam, kjer bi bilo lepše če jih ne bi bilo, pa ne bi bilo nič bolj kičasto, kajne.
    Želim ti čimrejšnje okrevanje in da bi se vse dobro končalo :-)) Drugače pa, svoje očke pa kar čuvaj, vem da bo težko stran od tega čudovitega ustvarjalnega sveta, ampak. Z mislimi sem pri tebi :-))

    OdgovoriIzbriši
  15. Ojej Mojca, želim ti, da si oči odpočijejo, pa vseeno malce ustvarjajo, kolikor bodo pač zmogle. Pazi nase - mislim nate in pogrešala sem že tvoje objave. Pošiljam ti kup pozitivnih misli :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Upam in držim pesti, da boš kmalu spet nazaj pri stvareh, ki jih tako rada počneš.

    OdgovoriIzbriši
  17. Mojca, naša drga Mojca, želim ti predvsem to, da se ti tvoje oči spočijejo in pozdravijo, ostalo se bo že uredilo. Pazi nase, mislim nate in ti želim vse dobro. Lp

    OdgovoriIzbriši
  18. no, ne drga, ampak draga sem hotela napisati...

    OdgovoriIzbriši
  19. Že nekaj časa berem tvoj blog, pa kar ne morem verjeti kje dobiš dovolj časa in energije za vse. Vem, da je težko, če očke ne ubogajo. Verjamem pa tudi, da boš našla nove izzive...Držim pesti, da se bo dobro izteklo.

    OdgovoriIzbriši
  20. Že nekaj časa berem tvoj blog, pa kar ne morem verjeti kje dobiš dovolj časa in energije za vse. Vem, da je težko, če očke ne ubogajo. Verjamem pa tudi, da boš našla nove izzive...Držim pesti, da se bo dobro izteklo.

    OdgovoriIzbriši
  21. Mojčka, se ni je zdelo čudno, da ni tvojih hudomušnih komentarjev in čudovitih izdelkov. Ampak zdravje je na prvem mestu, najprej pozdravi očke, potem pa počasi, počasi nazaj k ustvarjanju. Pa lepo počasi, ne z šeflo s kavno žličko se začne.
    Verjamem, da bo vse O. K. in da se ti oči pozdravijo.
    Pazi nase, Lili

    OdgovoriIzbriši
  22. ti si carica tko al tko :))
    nic se ne sekiraj zacni nas pa drazit s tem kaj dobrega skuhas pa nas bos imela se vedno na liniji ..... ubogaj zdravnika:)).... drgaci pa zgledas desetko manj .... tko da ja si premlada za te tezave....
    bodi fajn ne se dat:))

    OdgovoriIzbriši
  23. aja pohvalit sem pozabila izdelk..... vse si izdelala pipi:))
    kvackarija pa zmaga:)))

    OdgovoriIzbriši
  24. Draga Mojca, bodi pridna in se drži navodil. Vem, da pri taki mravljici, kot si ti, to ne bo prav lahko, a poglej sonček vsak dan lepše vabi.
    Si me pa namamila s tem marmornim kolačem, da sem si že prepisala recept.
    Vse dobro ti želim.

    OdgovoriIzbriši
  25. Mojca, kar pogumno: Jaz sem imela 27letnega sodelavca, ki je moral operirati sivo mreno in zdaj je vse vredu. Tudi TI boš!!! le potrpežljiva bodi in ubogaj zdravnike. Borka kot si je uspeh že tukaj. Bom mislila nate. vse dobro!!!

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...