sobota, 21. maj 2016

SRČEK TRESOČKA ZA ROJSTNI DAN + dodatki

V osnovi je za vse poskrbela že Darja (čudovito popackana osnova in izrezani in pripravljeni srčki). Veliko dela za sestavit res nisem imela. Na prvi sem dodala žirafo - štampiljko in kov. šablono - zapestnica tagec  "Najlepši par", ki sem jo pobarvala ter nalepila na spodnjo osnovo, dodala še mini srebrne perlice ter "zapestnica" in štampiljka napis ki je ravno tako od "Najlepšega para". 



 
Zraven pa pripadajoča škatlica, za katero   sem se  morala malo bolj potrudit, kot za voščilnico (Janja,  tvoje so zakon in znova in znova jih občudujem)
 

Tole darilce je ostalo "pri hiši"....naša Miša je praznovala 26 let.
 
Tile trije snežkoti so pa res izven konteksta ....., ja no, pa kaj, mi je bilo pač prevroče!!!....


snežko Penny Black štampiljka na novoletnih tagih...še prehitro bo spet prišlo zavijanje novoletnih darilc, tako da mi bodo prišli zelo prav (zaenkrat jih je še premalo).  Tagec je od "Najlepšega para" kov. šablona.
 
Pa še en popadek sem imela....sladek....še en recept na brzino, kadar vam bo padel cuker:
 
 
KOLAČ Z VLOŽENIMI BRESKVAMI
(lahko tudi s kakšnim drugim sadjem ampak meni osebno je ta najbolj žuften)
 
 

 
- 6 rumenjakov +
- 15 dag sladkorja +
- 1 vanilijev sladkor +
- 15 dag masla ali margarine = zmešamo do penaste zmesi.
 
V zmes nato zmešamo še
- 20 dag moke + 1/2 pecilnega praška.
 
Sneg iz 6 beljakov nato narahlo z žlico umešamo v to maso in jo zlijemo v namaščen pekač. Po vrhu zložimo (zelo na gosto) breskve in damo v pečico na 180 stopinj za 40-45 minut.
Pečeno potresemo s sladkorjem v prahu in še toplo postrežemo.
 
-dober tek-
 
Zdaj pa res samo še en lep adijo, krasen vikend in hvala za vaš obisk.














19 komentarjev:

  1. U, si se lepo potrudila. Kakorkoli dobila ali ne, super si skombinirala voščilnico in naredila lepo škatlo.
    Vse naj naj tvoji Miši.
    Tudi snežakci so kjut. A ne da se jim ne moreš upret ;)
    Pecivo s potopljenim sadjem je pa itak zakon. Njami. Maš še kaj? Na hitro priletim ;)-
    Hvala za recept, mam enega svojega z jogurtom, bom pa probala še tvojega.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mojca, ti pa šibaš 100 na uro, tako z voščilnicami kot s peko. Čudovita voščilnica v škatlici za Mišo. Prenesi ji prosim čestitke. In tagci so prav kjut. Mmmm, kolač z breskvami je pa vse do mene pridišal. Dobro izgleda. Hvala za recept :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mojca, si že v elementu:))) - me veseli, da nas ponovno razveseljuješ. Kakor koli je bilo pripravljeno, ampak ti si naredila lepo voščilnico za tvojo Mišo in jo spravila v lepo škatlico -imela bo lep spomin. Snežakce daj lepo v skrinjo, da ti pred zimo ne zginejo, ker so preveč cortni, da bi jih pustila oditi. Za recept pa en velik hvala - do sedaj sem naredila še vse (vsaj po 1x) kar si objavila. Tako da tudi ta pride kaj kmalu na vrsto:))) Pozdravček, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  4. oo, vse kar delaš, je slastno - trenutno se mi najbolj lušta tega kolača - obožujem vložene breskve in takšen način priprave, da ni preveč kompliciranja.
    tvoja škatlica pa vau, kakšna lepa šablona na vrhu, pa voščilnica tudi. in najlepša hvala za info glede snežko štampiljke, fantastičen je, kot tvoji tagci.

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasna voščilnica. Mojca, zato pa so prijatelji, ki priskočijo na pomoč, ko je potrebno. Snežaki, so tako lepi, da so me kar malo ohladili v tej nenadni vročini. A zdaj, ko je potrebno nekak kilce dol spravit, vsaj pri meni, boš pa sladke stvari objavljala. Pa tako se cukru ne morem upret. Si včasih mislim, da razumem pijance, ki ne morejo brez alkohola. Lepo bodi.

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasna voščilnica. Mojca, zato pa so prijatelji, ki priskočijo na pomoč, ko je potrebno. Snežaki, so tako lepi, da so me kar malo ohladili v tej nenadni vročini. A zdaj, ko je potrebno nekak kilce dol spravit, vsaj pri meni, boš pa sladke stvari objavljala. Pa tako se cukru ne morem upret. Si včasih mislim, da razumem pijance, ki ne morejo brez alkohola. Lepo bodi.

    OdgovoriIzbriši
  7. Mojca je spet vklopila svoj turbo pogon :-))
    Prekrasna voščilnica in še lepša škatlica....ja, ob škatlicah od Janje vsi vzdihujemo. Tagci so izredno luštkani, ob pecivu sem pa raje zarolala naprej....sem še vedno na dieti :-)

    OdgovoriIzbriši
  8. Tega recepta mi sredi noči res ne bi bilo potrebno prebrati. :-))) Čudovito zgleda in na besedo ti verjamem, da je pecivo slastno.
    Sedaj pa k voščilnici in škatlici, še prej pa vse najboljše tvoji Miši! Čudovito si ustvarjala. Tresočka z žirafico je prelepa. Super si uporabila Darjino ozadje. Škatlica pa je prva liga. Za otroke (velike in male) samo najboljše. :-))

    OdgovoriIzbriši
  9. Same sladkosti in dobrote v tej objavi.
    Kolač zgleda slasten in sem prepričana, da takšen tudi je. Hvala za recept.
    Lepo si skombinirala voščilnico in pripadajočo škatlico. Zelo lepo sestavljeno.
    Uh, tebi je že prevroče ... :) Lušten pogled na zimske tage.

    OdgovoriIzbriši
  10. Njami, kos tega kolača bi mi zdaj takooooo pasal zraven kave. Pa se bom morala zadovoljit z eno napolitanko. A da ti je bilo že tako vroče, da si se morala hladit s snežaki? Imate pa pri vas zgleda bolj toplo. Jaz sem se komaj včeraj malo segrela. :))) Voščilnica je krasna in naredila si ji tudi lepo oblekico v obliki škatle.

    OdgovoriIzbriši
  11. Voščilnica v škatli je krasna. Tagci zelo luštni, kolač pa odličen ... vsaj na sliki :). Se ga bom lotila. Lp

    OdgovoriIzbriši
  12. Zelo lepa tresočka,morem pa ti povedati da ta kolač izgleda super slasten,bom morala probati in ti napišem kako je bil.
    LP Vilinke

    OdgovoriIzbriši
  13. Kako zelo sem vesela, da sem ti poslala izreze, sama se tako dobre ideje sploh nebi spomnila. Več kot čudovita pa je tudi pripadajoča škatlica. Vse najboljše tvoji Miši, pa hvala za recept. Super si!

    OdgovoriIzbriši
  14. Čudovito škatlico si naredila. In tudi snežaki so mi ful simpatični. Recept za kolač pa preizkusim ob priliki. Končni izdelek je videti nadvse slastno :)

    OdgovoriIzbriši
  15. "žuften"hihih
    no sem razumela hvala recept:)))
    no ja żirafa superca:))) tageci:))) carica si:)

    OdgovoriIzbriši
  16. Zelo lepa voščilnica. Obožujem tresočke, a se mi jih ne ljubi najbolj delati.
    Kolač je pa videti slasten. Bom shranila recept in preizkusila.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  17. mhhm recept sprintan, čestitka in snežkoti pa zelo lepi!

    OdgovoriIzbriši
  18. OK očitno rabim novo mapo "recepti za nabiranje kg od Mojce" ;). Kar pa se tiče voščilnice za hči- Tinina žirafica je za staro in mlado, sploh če zna mati tako noro dobro skombinirati vse. Popolno darilo, tako za otrokovo dušo ;).

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...