četrtek, 22. september 2016

DIŠI DIŠI...

....Da vas ne bom utrujala samo z novoletkami, bo tale objava zelo mešana, nekaj za NA rit, nekaj za V rit...
Najprej za V:

RABARBARIN ŠTRUDELJ

Kupljeno listnato testo...velikokrat se ga poslužujem, doma ga naredim samo za domače štruklje, za zavitek je pa kupljen čisto fajn, ker je res narejen zelo na hitro.
Na maslu prepražiš malo drobtin, dodaš olupljeno in na kolobarje narezano rabarbaro, malo naribanih kislih jabolk, rjav sladkor, cimet in polovico stisnjene limete. Vse skupaj nahitro potenstaš  in nato namažeš po testu (prej ga malo navlažiš z maslom, da se lepše zvija). Zavitke pred peko (180 stopinj 40 minut) premažeš s kislo smetano.


 
Res je njami, všeč mi je, ker je rahlo kislo sladkega okusa....saj bi naredila selfi s kosom štrudlja v ustih ..ampak....moje dostojanstvo je pa tudi nekaj vredno.
 
Zdaj pa za NA:

Dve kvačkani tuniki, ki sta nastali že pred poletjem. Glavni krivec pa Vesna , ....ta ženska je res od hudiča...poštrika in preštrika vse, kar leze in gre. Hvala Vesna za idejo in navodila.

 

 




 
Še novoletni dodatek:

 




Poleg križkane zelene smreke, mi je bil tokrat  v največjo pomoč "Najlepši par" (galerija september 2016 ) :
- kovinska šablona ptičja hišica s ptiči
- stencil plastična šablona bokeh tehnika,
- stencil plastična šablona sneg in še
 
- CC kovinske šablone številke s svečkami na svetlikajočem zelenem samolepilnem papirju
 Križčkano smreko sem pokrila z zasneženo folijo.
  
Uživajte. čao
 

14 komentarjev:

  1. Ah, ti si neverjetna ;) Ne samo da papirčkaš, še pečeš same dobrote, pa kvačkaš 100/h. Sedi 5, pa daj zdaj malo mir, drugače bomo vse pokrepale od samopomilovanja ;D

    OdgovoriIzbriši
  2. Od hudiča si. Jaz te komaj sledim z branjem, ti pa kar bruhaš štrudle, voščilnice, kvačkarije... In to, da si zaključila z novoletnimi me je pa sploh pribilo ob tla. A ima tvoj dan kaj več ur, kot moj? Kot pravi Moi, zdaj pa res že nehaj, ker te ne bomo več resno jemale :) :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Neverjetna si,tebi teče dan res počasneje. Krasno razvajanje za vsa čutila.lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovito, vidim da nisem edina ki ima odprta usta, zaradi štrudlja in vsega kar si prikazala. Neverjetna si in tvoje letošnje praznične voščilnice so res čudovite. Jaz sem čisto pozabila kvačkati, sploh ne vem če še znam, a zdaj ni problema, vem kje najdem pomoč.......Bravo za vse!

    OdgovoriIzbriši
  5. Mojcaaa, zdaj si mi pa take lušte naredila. Tuniki sta prekrasni. Neverjetna si, kako ti vse to uspe :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Najrajši bi kar prepisala komentar od Moi... Od sile si! :-)) Selfi s kosom štrudla sploh ni slaba ideja. :-)))

    OdgovoriIzbriši
  7. joj, bi šla zdajle kar ta štrudelj jest, ker zgleda za dol past - prav tako pa tvoji tuniki in pa tale novoletna - kako si jo dobro s to folijo nagruntala, fenomenalna!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ojla bejbi zdej si mi ze konkurenca hihih
    Lepa ogrinjala si naredila😍❤️ Pa ostalo tudi:))
    Tisto za v ritko pa sploh hihi a je kej ostalo?

    OdgovoriIzbriši
  9. Kaj naj rečem, ko sem pa istega mnenja, kot dekleta pred mano:"od h..... si":) - kar se lotiš in tega ni malo, narediš super, pa zraven še okusno, da se človeku sline cedijo. Res ne vem, kaj bi raje, za na ritko ali v:)Pozdravček, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  10. Pa ti si res neverjetna, 3 v enem. Sline pa komaj požiram, da ne boš mislila, da me grlo boli. Štrudelj me mika. Voščilnica je za dol past. Idej ti res ne zmanjka. Ogrinjalo je pa itak perfektno.

    OdgovoriIzbriši
  11. madonca upam , da nisi s temi novoletnimi voščilnicami pregnala poletje....Tvoje kvačkanje je prelepo, prispevek o peki sem raje prerorala....se mi sline cedijo že ob samem naslovu...

    OdgovoriIzbriši
  12. njamsi kakšna objava... sladka pa novoletna in še kvačkarije...bravo krasno vse po vrsti :-)

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...