ponedeljek, 26. september 2016

JELEN + ZVONČKI NA ŽARKIH

Lepo ponedeljkovo jutro želim. Nadaljujem z novoletkami . CC kovinske šablone in stencil šablona žarki   "Najlepši par" .

 
Izzivi:
1. Cottage Blog - #6. izziv - Holiday
2. galerija "Najlepši par - september 2016
 
 
Še malo kulinarike in ideja, če vam je od včerajšnjega dne ostalo kaj domače juhe.
 
ZDROBOVI ŽLIČNIKI ZA V DOMAČO JUHO
 
Količine so pri meni na oko (približno 1 liter mleka iz katerega pride okoli 50 žličnikov....waw...ni waw, če jih veliko sedi za mizo...približno 5 ali 6 na enega).
  Mleko solimo, dodamo žlico masla (jaz dodam zeliščno maslo) in ko zavre stresemo pšenični zdrob (otroški gres). Ne sme biti preveč gost, nekaj srednjega. Kuhamo par minut nato pa odstavimo. V malce ohlajenega umešamo jajce za vezavo. Jaz na liter mleka dodam 3 ali pa 4 jajca. Vse skupaj zmešamo in z veliko žlico oblikujemo žličnike ter jih polagamo v vrelo juho. Juha naj vre samo par sekund  (ni potrebe po več, ker je zdrob že skuhan, samo toliko, da jajca zakrknejo), ker drugače se bodo žličniki spremenili v pravi močnik. So zelo rahli in se v ustih kar stopijo. Priprava je zelo hitra, enostavna in   zato jih res priporočam.
 
 
Lep teden vam želim. čao
 
 

14 komentarjev:

  1. Všeč mi je kako lepo znaš te žarke skombinirati z izrezi. Tudi jelenčki in kraguljčki jim pristajajo. Tvoj odličen recept bom preizkusila že danes. Hvala ti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepe voščilnice, dobra kombinacija izrezov z žarki. Zadnje čase objava, tudi brez kuhinje ne gre. Tudi tokrat izvedba ne uide.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz si pa želim, da mi nehaš vzbujati slabo vest s tvojimi lepimi in domiselno izdelanimi prazničnimi voščilnicami. Še vedno sem na nuli. 😉

    OdgovoriIzbriši
  4. No, ne samo, da mi delaš lušte po novoletnih voščilnicah, še po hrani mi ga delaš ;)
    Zanimiv recept. Jaz jih delam kar tako: umešam jajčko, jo solim in dodam gris, da je še vse skupaj mehko. Potem dam to "počivat" v hladilnik, da se gris "napije" in je masa malo gostejša. Nato z žličko delam žličnike, ki se potem kuhajo v juhi in se še napihnejo. So tudi tako rahli, če le dovolj časa gris stoji in ne narediš preveč goste mase na začetku ;)
    Zdaj pa grem jest ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ljubki jelenčki na teh voščilnicah. Krasne so.
    Pa zanimiv recept. Še nikoli jih nisem delala z mlekom. Moj je takšen: enaka kot je teža "ubitih" jajčk, je teža grisa. Zakuham kar v juho, ki ne sme preveč vreti in potem so tudi takšni rahli.

    OdgovoriIzbriši
  6. Najprej stresaš novoletne zelo lepe voščilnice kot iz rokava, potem pa mi še lušte z juho delaš. Imam zelo slabo vest, ker še nimam niti ene praznične narejene, pa bodo morale počakat še malo zaradi časovne stiske ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ooo, ti pa kar pridno šibaš naprej s prazničnimi. Te so očitno že za prihodnje leto... Pridna!
    Tudi jaz delam žličnike tako kot Martina, bo treba probat še tvoj recept.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  8. Joj, Mojca, a ti si že na novoletnih? Seveda,kaj pa sprašujem! Čas bo hitro naokrog in , če ne delamo dovolj zgodaj, nas "povozi"
    Čudovite so!
    lp

    OdgovoriIzbriši
  9. Luštni jelenčki. Sama ne bi niti pomislila, da jih kombiniram z žarki ampak tebi je super uspelo. Pa še recept zraven. Neverjetna si. Jaz se na juho raje povabim kar k mami ;-) je vedno dobra, pa naj bo z domačimi rezanci ali žličniki ;-).

    OdgovoriIzbriši
  10. Mojca, najprej pohvale za opravljeno delo s prazničnimi voščilnicami. Krasne so vse, ki sem jih uspela pogledati.
    Žličnikov po tem receptu še nisem delala, bom pa poskusila. Lp

    OdgovoriIzbriši
  11. tile tvoji žarki so vsakič znova super ideja, čisto nekaj novega!
    in sprobala bom tudi tvoj recept, ker nimam nobenega pametnega za te žličnike, hvala!

    OdgovoriIzbriši
  12. Luštne voščilnice....žličniki pa so že na sliki okusni....kako rahli so šele v resnici na krožniku.

    OdgovoriIzbriši
  13. Luštne voščilnice....žličniki pa so že na sliki okusni....kako rahli so šele v resnici na krožniku.

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...