nedelja, 16. oktober 2016

ROZA IN RAPORT-POROČILO

Druga za društvo Europa Donna in Craft-alnico je tale: štampiljka "Najlepši par" iz stare serije, ki sem ga zlato embosirala, zamaknjeni okvirji "Najlepšega para" in CC šablona darilce in mini pentlja.

 
Izziv: Craft-alnica #171. izziv....novoletne voščilnice v roza barvi
 
Da pa rozast navdih (tega pa res nimam pogosto) ne bo spet zbežal, so nastale pa še te tri  babje, rojstnodnevne s čipko in "starimi" šablonami "Najlepšega para". Prijetno je iti na zgodovinsko ekskurzijo v mojo omaro...samo fajmoštra ni not, drugo se pa vse najde... "Joj, kaj je ta lepa!, "A tud to imam!"



 
Izziv pri  Tini in Vladki #7. - pentlja ter "Najlepši par" - galerija oktober 2016.

 
Sedaj se pa javljam na raport s poročilom iz sejma v Vincenzi:
 
7 ustvarjalk najele privat kombi (mimogrede, plačale ravno toliko kot organizirano z avtobusom iz LJ, same smo določile čas odhoda tja in nazaj) in gas proti Italiji. Ker sem bila prvič, nisem vedela kaj me čaka. Prijetno presenečena v plus in v minus  zaradi par stvari....ker je bilo plusov več, grem prihodnje leto spet. (dobra organizacija kljub velikemu številu ljudi, ponudba velika, nič "ponterossa" robe, delavnice, prijaznost trgovcev, toliko ustvarjalcev na kupu ne vidiš vsak dan, čudoviti unikatni izdelki, kava je mnjami...) in nekaj minusov....šokantnih minusov; ti Italijani ne znajo nobenega drugega jezika kot italijanščino....angleščina jim je španska vas (jaz sem mislila, da sem bebo za ta jezik, pa vidim, da je ta država še hujša od mene, ker vidim, da mene vsaj prodat ne morejo, toliko ga že obvladam) ti ljudje se pa tudi ne potrudijo, da bi te razumeli....noro.
Cene so bile zelo navite (pri šablonah in štampiljkah zelo), tako da mi je šlo kar na jok, ko sem po 1 uri in pol pogruntala, da nisem zapravila niti za 1 €...spet noro....sem se že pretipala, ali sem še na tej zemeljski obli ali sem že v drugi orbiti.... Njihove delavnice so prijazne ampak smo spet pri jeziku....gledajo te, se smejejo, veš da so prijazni nameni ampak več kot štetje po italijansko eni dolenjki pač ne, lahko se nasmejem nazaj, pokažem bele zobe in to je to za ta denar.
 
Nekaj fotk je nastalo (osebe, ki so na teh slikah so naključne), najbolj fascinanten je bil avtobus,  oblečen v štrikarijo.
 

 
 

novoletni okraski


album v 3D tehniki
 
izbira filcane volne....neverjetna v vseh barvah

 


patchwork iz blaga


 
6 ur pasenja oči in skoraj odpadlih kolkov...po končanem sem lahko samo še rekla...moje oči bodo poštimali v NM, Valdoltra!!!! ....prihajam po nove  kolke....hudimana sem se nahodila. Ampak konec koncev, res je bil prijeten izlet (punce s katerimi sem šla so face, smeha res ni manjkalo, zanimivosti pa tudi ne),....ampak tistega, ki je bilo pa najbolj pomembno pa še nisem povedala....
 
Šofer, ki nas je zvesto čakal 6 ur v bližnjem baru Garibaldi je bil čisto paf, ker je nasproti njega sedela....saj ne boste verjeli....Angelina Jolie s tremi big boss varnostniki (na žalost nas vseh prisotnih oseb ženskega spola....Breda Pitta je pustila ta babnica kar doma!!! fuj-fej) 
Prosil jo je, če jo lahko fotka, ta mu je brez problema dovolila in se ga še celo dotaknila....revež je bil res čisto fuč, stuširal se menda zaradi tega dotika tudi ne bo cel mesec:-))....MOŠKI!!!!! Le kdo bi jih razumel. Če bi to vedel, bi nas menda kar zastonj peljal na sejem. Ves navdušen je poslal svoji ženi to sliko in tako vneto razlagal po telefonu , kakšna je ta "Jolijeva Angelca", da sem čisto prepričana, da ga bo žena vsaj za en teden poslala spat v najbližnji pesjak....srčno upam da ne in da je prespal v hiši:-))....ga bom drugo leto zaslišala.
 
To je to za danes.....imejte se  lepo, naša pa gre v izdelavo ogrlice, ki sem jo videla na sejmu.....drugič
 več o tem......trendi letošnjega  nakita so  NORO DOBRI.....in glede na to, da sem res poštrefno bitje kar se ustvarjalnosti tiče...me je kar sram, da vam to povem..... grrrrrrrrr
ZGREŠILA sem cel paviljon z nakitom in perlami......hodila sem samo 5 m stran imela vsaj 2 uri stran vrženega časa, jaz pa čorava 100 na uro  in ga nisem videla....potem pa je že zmanjkalo časa, da bi si ogledala kaj več, nabrala sem si robe samo za eno ogrlico.....ampak bo pa ta toliko bolj NORO DOBRA. .....res sem en velik konj....žal, drugo leto vsaj vem, da se to ne bo zgodilo....
čao 
 

 

 

 
 
 



 
 

23 komentarjev:

  1. Haha, sem se nasmejala pri tvojem potopisu. Verjamem, da ste uživale in jaz se tudi nekaj časa že odpravljam tja. Predvsem zaradi doživetja, manj zaradi zapravljanja ;-)
    Mene skrbi predvsem gužva. Kar se jezika tiče, pa jaz pogojno obvladam res osnove...ampak saj ti sejmi so običajno paša za oči ;-)

    Zdaj pa le spočij svoje kolke in oči. Pa na skorajšnje branje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Si nam pa pripravila pravi potopis. Sem ti res fouš, sama že par let nisem bila. Je pa posebno doživetje.
    Tvoja prva vošćilnica mi je zelo všeč. Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. No, to pa je bilo izčrpno ;) Hvala za tvojo iskrenost ;)
    Sem vesela zate, da si se lepo imela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Smota, sem čisto pozabila pohvalit tvoje čestitke. Pridna, da delaš za Europo Donno in kako pridno polniš svojo škatlo.
      Ja, pa šoferju reci, naj ti pošlje fotko. Si me nardila čisto firbčno ;)-

      Izbriši
  4. Hvala za zabavno poročilo...res sem se nasmejala od srca. Ja, Italijani so pač takšni. Sejem je pa drag, mi je že prijateljica poročala. Škoda, bi lahko več prodali. Sicer pa so tvoje rozike uau. Res lepe in naj te še dolgo držijo.

    OdgovoriIzbriši
  5. MOjca, najprej prejmi en veelik objem. Tvoj rojstni dan je kot toliko lepih dni, kar zdrvel mimo mene, tako ti z veliko zamudo (pa vem, da vseeno velja) želim vse vse dobro :)In ustvari še veliko tako lepih rozik, kot je prva (zelo mi je všeč) ter napiši še ogromno svojih hudomušnih stavkov in misli. Pozdravček :)

    OdgovoriIzbriši
  6. tvoje rozike so osupljivo lepe, se mi zdi, da je ni šablone, ki je nimaš!
    prav zabavno se sliši ta vicenza, sem tudi vsako leto v dvomu, ali it ali ne, pa mi še ni ratalo ...

    OdgovoriIzbriši
  7. Očitno se v tvojih omarah res skriva vsakovrstno uporabno čudo :) Čudovite rozike, tudi za plemeniti namen.
    Pri opisu vašega obiska sejma, pa sem se pošteno nasmejala.

    OdgovoriIzbriši
  8. Mojca, vsi tvoji izdelki so svetovni-dobro, da si se napotila v omaro s starinami :-)))). Tvoj opis sejma pa odličen in zabaven, kot znaš povedati samo ti :-)))).

    OdgovoriIzbriši
  9. Dobre rozike si izdelala. Tvoj potopis pa itak za nasmejat. To, da Italijani (in Francozi niso nič kaj boljši) ne znajo nobenega drugega jezika že dolgo vem in kar se tega tiče se tudi sama vedno znova jezim. Enostavno se ne dajo :( Angelina se torej potepa, medtem ko bogega Brada doma matrajo zaradi ločitve in otrok. :) Ampak verjamem, da je bil šofer čisto paf :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Zelo dobro si opisala sejem ...tudi sama sem ga enkrat in to s svojo boljšo polovico....to je bol šele šov :-).Voščilnice so pa zelo lepe saj so za dober namen.

    OdgovoriIzbriši
  11. Zelo lepe voščilnice si naredila,prva je enostava a tvoja postavitev jo naredi nekaj pposebnega.
    LP Vilinke

    OdgovoriIzbriši
  12. Čudovite voščilnice in krasne fotografije in opis sejma. Lepo!

    OdgovoriIzbriši
  13. čestitke su prekarasne kao i uvijek!
    fotke su super!
    autobus je cool!

    OdgovoriIzbriši
  14. Mojca, hvala za slikovit opis sejma. Sama še nisem bila in me že nekaj časa mika. Voščilnice pa tudi vse po vrsti krasne.

    OdgovoriIzbriši
  15. oooo hudo sla si na sejem :))) no evo meni je zal usel:(((
    je pa moja katja blogerica imela modno revijo v city parku pa sem bila prisotna in sem zelo uzivala:)))

    OdgovoriIzbriši
  16. Kako svetovno si sestavila novoletno roziko in perfektno embosirala napis. Čudovita je! :-) Tudi tri babje z zgodovinskimi štampiljkami so čisto prva liga. :-)
    Hvala za izčrpen opis obiska ustvarjalnega sejma. Do solz si me nasmejala. Ni druge, kot da se do naslednjega sejma naučiš italijansko in upaš, da tam srečaš Brada. :-)))

    OdgovoriIzbriši
  17. Mojca, tvoje voščilnice, da se najprej dotaknem rozik, so super. Ampak tvoj potopis pa tako zabaven, da te prosim, da ga delno obnoviš tudi na našem srečanju. Kar pripravi se, to bo tvoja naloga:))). Pa da sedaj slučajno ne rečeš, da te bo dajala trema. Lep pozdrav, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  18. he he faca, ja sejem je mene pred lani tko unič ( gužva), da mi letos še ni bilo za it..sploh tale jesenski, na spomladanskem je vseeno bilo bolj normalno :-)
    Krasno čestitkaš :-)

    OdgovoriIzbriši
  19. Mojčka, ti si pa res ena pridnica. Pa še potepat se imaš čas vmes.
    Hvala, da si dobrodelna z nami v rožnati Craft-alnici. Lp Lili

    OdgovoriIzbriši
  20. ooo kako lepo, da si si privoščila sejem in verjamem, da je bilo zelo fajn. In predvsem prava paša za oči, kajne :-))
    Spet si naredila lepe in zelo bogate rozike.
    Hvala ♥ ker si spet dobrodelna in vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  21. O, kolk je pa tale voščilnica v zlato roza kombinaciji lepa.

    OdgovoriIzbriši
  22. Super izgleda. Voščilnice so krasne.
    Hvala, ker si dobrodelna in ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice.

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...