sobota, 12. november 2016

LANTERNA, PRVA POMOČ IN PIŠKOTKI



 






/3 dele sem pustila nezalepljene, da lahko vstavljam in prižigam električno svečko!
 
Prva pomoč, ko zaboli duša ali pa pri pomanjkanju ustvarjalnih idej...
 

 
Navodila najdete v  mali šoli "Najlepši par" . Vsi pripomočki so iz trgovine "Najlepši par" (kovinska šablona balon in velika pentlja , ki pa sem jo dobila od Barbare za darilo.
 
Ta izdelek gre:
1. končno ....Craft-alnico in njihov #173. izziv - čimprej se pozdravi
2.  domača naloga v mali šoli " Najlepši par" 
3. galerija "Najlepši par" - november 2016 
 
 
Glede na to, da se novo leto približuje,  sem začela probavat različne recepte za piškote, ki dlje časa stojijo...pogoj je samo, da pri hiši ni odjemalcev le-teh....
 
 
 
MASLENI PIŠKOTI  Z MANDLJEVIMI  LISTIČI (našla na spletni strani Anina kuhinja ):
 
- 250 g masla (nareži na koščke)
- 100 g sladkorja + malo vanilij sladkorja
- 300 g moke
- naribana lupinica 1 limone
 
Maslo in sladkor penasto umešaj, dodaj še moko in lupinico ter na hitro zamesi testo. Na tesno  zavij testo  v prozorno folijo v obliki rulade in daj za 1 uro v hladilnik. Iz te mase sem naredila 2 ruladici s premerom približno 3 cm...ena normalna velikost piškota.
Pečico segreješ na 180 stopinj...rulado narežeš na kolobarje, premažeš z stepenim beljakom in na vsak piškot daš nekaj mandljevih listkov. Pečemo 15 minut.
- dober tek, če boste poizkusile....dobri so-
 
Lep dan vam želim in hvala za vaš obisk in komentar.

26 komentarjev:

  1. Al mas v turbo pogonu? Tvoje objave kr pokajo od sirine tolko izdelkov se v njih kopici.
    In kot pridna in vestna ucenka tudi sproti delas domaco nalogo. Pohvala.

    OdgovoriIzbriši
  2. WOW, kakšna božična zvezda je zacvetela na tvoji laterni. Pa super, da si jo pustila odprto na strani. Jaz pri moji vstavljam kar skozi odprtine ;)
    Uspešna domača naloga, pa še izzivu si zadostila. Moram rečt, da se počutim mnogo bolje, še boljš bo, ko bodo bomboni pri meni :D Ja, pa da ne bo poštar 2x hodu, še kekse dodaj. :)----
    Ej, mi spet lušte delaš. Gotovo je omamno dišalo, ko si pekla in zgledajo (že na sestavine) zelo dobro.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma ti si res na turbo pogon, ne vem kdaj vse to narediš. Vse je spet krasno, bi pa najraje dobila nekaj prve pomoči, ha ha. No, tudi piškotov se ne bi branila. Lp

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa kdaj zjutraj ti Mojca že vstaneš, da ti uspe vse to naredit? :) Woow, laterna z božično zvezdo je fantastična! Čisto me je očarala! Verjamem, da ko v njej zagori še lučka, ob večerih pričara prav praznično vzdušje. Res lepo darilo! Me zanima, če imaš morda, kakšna navodila in bi jih delila z nami? :) Domača naloga vidim, da se dela pa tudi redno! Saj kaj drugega od pridne učeneke sploh ni za pričakovati. :) Naj prva pomoč opravi svoje nalogo. Mmm piškoti zgledajo res slastno. Pa še poštarja ne rabiš prosit, da jih dostavi, ko pa lahko imam osebno dostavo, haha :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori

    1. Lanterno sem delala po šabloni http://www.darilnica-klavdija.si/index.php?route=product/product&product_id=6080...., sem jo pa povečala za 2 dela, ker drugače električna svečka ne bi šla v njo. Navodil ni, ker se stranice samo lepijo skupaj...nobena znanost. Če pa želiš, ti stranice lahko naštancam. Saj veš moj mail....

      Izbriši
  5. Mojca, ti si res en multipraktik. Super luštna lanternica, prve pomoči pri meni že ne bi bilo več...piškotki pa....mmmmmm...vse do mene so zadišali. Izgledajo slastno in verjamem, da so takšni tudi bili ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. predvna kutijica!
    jako mi se sviđa!
    joj treba mi prva pomoč :D
    pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  7. WOW!
    Tale lanterna z božično zvezdo je pa tolk huda.
    Kaj maš pa to zaeno šablono za božično zvezdo?
    Kot ta prava je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trgovina Bead.si http://www.bead.si/rezalna-kovinska-sablona-poinsettia....res je huda, tudi meni je všeč, ravno zaradi tega, ker je tako velika.

      Izbriši
  8. Vau, lanterna je.stoj in glej, s prekrasno božično zvezdo,prva pomoč pa svetovna. Evo, te kekse bom sprobala z malimi, se sliši relativno enostavno.

    OdgovoriIzbriši
  9. Mojca neverjetna si, tvoj dan ima 48 ur. Lanterna je čudovita, ki da kar nekaj dela. Zvezda velikanka, lepo paše na njo. Za piškote pa, da boš vedla, še danes bodo dišali pri meni. Pofotkam, če prej ne zmanjka. In vem kaj se bo prav prileglo zraven. Lepo bodi.

    OdgovoriIzbriši
  10. ooo hudo kolk lepa laterna :))) prov wau:))
    no ja piskotki pa mnjami:))

    OdgovoriIzbriši
  11. Upam, da Damjana ne bo huda, ker bom kar njen odgovor kopirala: "Mojca, ti si res en multipraktik. Super luštna lanternica, prve pomoči pri meni že ne bi bilo več...piškotki pa....mmmmmm...vse do mene so zadišali."
    Kapo dol, ti si res ustvarjalka in pol. Hvala, ker deliš z nami v CRAFT-alnici. Lepo te pozdravljam, Tanja.

    OdgovoriIzbriši
  12. Super ideja z laterno in čudovita praznična dekoracija. Ko jo osvetli še baterijska svečka, mora biti prav pravljično lepo.
    Pri domačih nalogah si tudi pridna in jih redno delaš :)
    Mmmm, recept pa bo potrebno sprobati. Zgledajo slastni.

    OdgovoriIzbriši
  13. Joj kako krasna lanterna....bi pasala k mamini božični zvezdi ;-)
    Tvoja prva pomoč pa je zares izvirna in jo bom spravila med arhiv, kaj naj še izdelam ...
    Piškoti pa ....si pa res nesramna , da nam delaš skomine s svojimi dobrotami.

    OdgovoriIzbriši
  14. Čudovita lanterna in prva pomoč je zelo mamljivo sladka
    piškotkov pa se tudi ne bi branila
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  15. Multipraktik. To je prva beseda, ki mi je padla na pamet, ko sem prebrala tvojo objavo. :-))) Laterna je zelo lepa, škatlica za fererote pa super okrašena. Taboljša ideja. :-) Saj sem jaz tudi sedela v prvi klopi pri Tini, ampak mi še ni uspelo nič podobnega sčarati. Trenutno sem v drugem filmu. :-)) Hvala za recept. Počasi bo treba začeti zbirati recepte, da bodo pri roki, ko bo čas za praznično peko. :-)

    OdgovoriIzbriši
  16. No, zdaj smo našle ime zate. (šala mala) Resnično si spretna in lanterna z božično zvezdo, ki so letos tudi moja praznična izbira je čudovita. Si kar predstavljam pravljičnost, ko boš prižgala svečko.... Sestavila si tudi čudovito škatlico po Tininem receptu, meni še ni uspelo do domačih nalog. Še dobro da sem bila pri Marini na delavnici in imam zdaj kuharsko knjigo, pa seveda da imamo tebe, ki nam tako pridno lušte delaš in deliš z nami svoje recepte. Super si!

    OdgovoriIzbriši
  17. Mojca, ti si res multi.... Vse tvoje "stvaritve" so nekaj posebnega. Lanternica je prav čiči šmici, sladka prva pomoč tudi, čudovito si jo okrasila. Škoda je le, da ne morem probat vsebine, še bolj škoda pa za piškotke :)
    Hvala, ker so deluješ v izzivu v Craftalnici.

    OdgovoriIzbriši
  18. Ta laterna s prekrasno božično zvezdo je res čudovita. In tudi domačo nalogo si več kot dobro opravila. Pečeš že, kaj? kaj druga od tebe sploh pričakovala ne bi :) Diši do sem.

    OdgovoriIzbriši
  19. u kako fina lanterna in ura je že tolk da bi komot kak sladkorček snedla pa še piškot za povrh mhmhm diši do sem :-)

    OdgovoriIzbriši
  20. ooo Mojca, kako lepo lanterno si naredila in čudovite božične zvezde na njej :-)) Zelo lepo si jih izdelala in všeč mi je, ker so tako zelo velike.
    Tudi projekta "hitro okrevaj" si se super lotila in nastala je lepa pozornost.
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  21. Pripravila si en velik paketek pomoči - vsega po malem od rožice, slastnih piškotkov, čokoladice pa vse skupaj obdano s toliko pozornosti in lepih misli. Objava kar kliče po zdravju!!! Lep teden do sobote ti želim, Majda

    OdgovoriIzbriši
  22. Wauu kakšna krasna laternica, bi jaz tud mela kašno takšno na mizi prav lepa je.
    Pa tudi škatlica za ozdravitev je popolen zadetek. Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

    OdgovoriIzbriši
  23. Mojca, kako si pa ti tole lepo naredila... Krasno si ustvarjala! Lanterna je res nekaj posebnega.
    Hvala, da ustvarjaš z nami v CRAFT-alnici. Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  24. Hvala za čudovito objavo z receptom! Nenovoletna škatlica pa prejme posebno pohvalo učiteljice :-).

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...