torek, 24. januar 2017

ČASTNA PIONIRSKA !!!!

 Velika večina vas omenja zaobljube, ki ste si jo dale za novo leto...tudi jaz, čeprav si tega ne upam povedati na glas (velikokrat sem to že prelomila), vendar bo letos srčno upam res vse drugače....Prvih 24 dni abstinence (pa ne pivske!!!) sem zdržala brez problema, ...očitno sem ujela pravo trdno voljo in sem na pravi poti.
Včasih smo temu rekli "častna pionirska" in je držalo kot pribito, sedaj pa.... obljubim si tudi, da bom delala samo s tistimi stvarmi, ki jih imam doma, ker jih preprosto moram porabiti...eno delavnico (35 kvadratov moram spraznit do čistega in jo preselit v 35 kvadratov, ki je že itak nabutana do konca....projekt za največjega izumitelja tega sveta...kako bo to uspelo, mi ni jasno,...je pa sosedov pesjak še prazen...tudi to je ena opcija s katero so mi zagrozili:-)) samo ne vem, kdo se mora preselit v ta pesjak  če mi to ne uspe ... jaz ali ustvarjalni material...kruto, nekateri pa res ne razumejo ustvarjalk!!!!!

Obljubim tudi....ah nič več, te dve obljube so itak tako velike, da so čisto dovolj stresne zame, zato je brez veze da pretiravam. Zato sem s projektom delaj s "starimi" stvarmi začela v tem tednu:

...packam z rokami, cementno osnovo, vlivam (za dober namen sem reskirala tudi največjo džezvo za kavo (imam še eno, nič bat, naša ne bo ostala brez kafeta zaradi žajfnic:-)))...za raztapljanje glicerina, iz katerega potem nastane milo. Zelo prijeten vonj ima ta raztopina , dodala sem še kapljico eteričnega olja, ki diši po cimetu in klinčkih, malo barve in ...nastala je tale vrtnica.

Škatlico iz debelejše folije pa  sem izrezala preko kovinske šablone, vendar mi je ni razrezalo, naredili so se samo utori...bolje nekaj kot nič, očitno je folija predebela, zato je bil izrez dokončan  s škarjicami .

 

Embosirano ozadje s srebrno barvo, nato pa nekaj trikotnikov pobarvanih, da je vse skupaj prišlo malo bolj do izraza.

 
Draga Tina, vse najboljše ti želim.
 
Glede na to, da uživam v tem mrazu , mi rožice še ne potegnejo , zato nadaljujem v novoletnem stilu in ker so mi letos božične zvezde tako prirasle k srcu, bi bil greh, da jih dam v mrzel fascikel, zato še kar nastajajo nove in nove. Tokrat na srebrni perla podlagi. Venček izrezan, nato pa spet prilepljen na paus osnovo, ki zapira odprtino.
 




 
Lep dan vam želim in hvala vsem za obisk in komentarje.

20 komentarjev:

  1. Ej, Mojca, hudo zaobljubo si si zadala in držim pesti, da ti uspe. Voščilnice so čudovite, kako pa kuhaš tele rožice mi pa ni čisto nič jasno, ampak videti je enkratno.

    OdgovoriIzbriši
  2. S tem, da nekateri ne razumejo ustvarjalk se pa popolnoma strinjam... Le kako ne razumejo, da me vse to nujno potrebujemo in da je vsakega koščka papirja ali traku škoda zavreči... saj pa vendar še lahko kdaj kje pride prav... Se mi smiliš, saj te razumem, ker se tudi meni podobno godi, pa verjetno še četrtino toliko stvari nimam, kot ti.
    Lepo si ustvarjala. Všeč mi je milo in cela serija voščilnic s čudovito bogato božično zvezdo.

    OdgovoriIzbriši
  3. te prav občudujem, jaz si takšnih obljub sploh ne dajem več - večni pacient in ravno pred dvema dnevoma sem spet morala kupiti nekaj, kar še nimam. ob tem, da ko ob koncih leta pospravljam svojo ustvarjalnico, najdem čudo stvari.
    kakšno fascinantno milo si naredila, prekrasne oblike, tako elegantno, da ga je škoda uporabiti in verjamem, da diši neverjetno. in pa te tvoje božične zvezde, vsaka je posebna in prečudovita.
    srečno s selitvijo, če komu, bo uspelo tebi! jaz imam podoben projet za sabo - iz svojega kabineta v del(ček) spalnice - na srečo mož ne komplicira, dokler lahko normalno pride do postelje, pa skoz mi pravi, da imamo strop še (skoraj) fraj - že eno zelo-redko-v-uporabi telovadno orodje visi z njega ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za vzpodbudo in Tina...ideja je popolna...na strop pa res nisem pomislila...:-)) moj luft je pa še čisto frej.

      Izbriši
  4. Velik zalogaj, a sem prepričana, da boš zmogla.
    Darilo in voščilnice so zelo lepe, sploh božične zvezde. Lp


    OdgovoriIzbriši
  5. Ha-ha, bi ti visela s stropa, ko delaš? Jaz si te kar predstavljam :D
    Obilo sreče pri selitvi. Sicer pa, kdo pa razume nas ustvarjalke? Samo me same med sabo. Moje sožalje za izgubljen prostor. Ene imajo "omaro" v sobi in vse polno cot, ki jih itak ne nosijo več. Me pa imamo ustvarjalnice. Itak vsega ne uporabljamo več ;) Tako te ne bom več dražila z naročili (manj pa tudi ne). Aja, si vidla tiste nove šablone pri ...

    :)-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne boš verjela, vidla sem, pa mi niso "všeč"......Ti me kar draži, jaz sem pa trda kot diamant...resno, probaj!!!!!:-))

      Izbriši
  6. :-) Si ta me nasmejali s Tino - sem si obe prdstavljala tam na stropu, viseti s stropa, pa ustvarjati na njem ... Če potrebuješ res dober ančrt kako, preberi vnukom knjigo Gravža Roalda Dahla, ki se konča - ne izdam vsega, je pa povezano s stropom ;-)
    Te razumem - zelo, vedno imam premalo prostor, sploh, če vprašaš moje doma, ki imajo tudi vsi po vrsti kakšno dobro idejo, najstarejša mi je celo ponudila svojo sobo, zdaj, ko se potepa, pa seveda nisem sprejela, ker sobica čaka nanjo!!!
    Glede ustvarjanja pa - lepo si ustvarjala, kar pa bi tebi tako vedno uspelo v eni ali drugi sobi, v pesjaku ali na stropu;-) Naj živi ustvarjanje in me, ki nam je to v zabavo! Majda

    OdgovoriIzbriši
  7. Uf, Mojca. Tole je pa res kruto...selitev mislim. Glej, če bo tako hudo, ti pa še vsaka od nas ustvarjalk "posodi" kak meter, ki ga verjetno že tudi vsaki od nas primanjkuje. Ampak, ustvarjalke si pač moramo pomagati med sabo, a ne ;) Sicer pa super ideja z milom. Tudi sama se že nekaj časa "odpravljam" kakšnega izdelati, pa očitno čas še ni čisto na moji strani. Milu dela družbo zelo lepa voščilnica. Ampak tvoje zvezde so pa itak TOP. En super lep pozdravček. D.

    OdgovoriIzbriši
  8. Mojca, razturaš z zvezdami. Vse so lepe na kubik. Ne morem se odločit za eno. Tudi Tinina je zelo všečna, darilce pa itak. O obljubah nebi, ker imam slabe izkušnje z njimi. Enostavno ne gremo z roko v roki. Z selitvijo se pa ne obremenjujem, ker ti vedno vse zmoreš.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ojoj, selitev??? Jaz sem ravnokar naročila še nekaj, kar sem nujno rabila, potem pa konec...do naslednjega tedna. Imam pa projekt pospravi zadeve po škatlah in na police že par let v teku, pa je še vedno vse povsod...ampak zdaj vsaj kaj najdem ;-) Spet me dražiš s tvojimi božičnimi zvezdami, ki so takooo čudovite. Pa le javi se občasno, da nas ne bo skrbelo, da si s stropa padla. Srečno pri selitvi!

    OdgovoriIzbriši
  10. Mojčica draga, če jaz ne bi imela ušes, bi se ob tvoji objavui režala čez celo glavo! Ti si slika brez okvirja in jaz uživam, ko berem o tvojih dogodivščinah. :-)) Poskusi sama sebe prepričati, da imaš res dovolj pripomočkov za ustvarjanje. :-)) Že ta žajfa je dovolj dober dokaz, da ne boš sedela križem rok, tudi če se ta trenutek zaprejo vse trgovinice z ustvarjalnim materialom. :-) Na eno teh božičnih zvezd pa lahko že napišeš moj naslov. Vse barvne kombinacije so fantastične. :-)

    OdgovoriIzbriši
  11. Mojca, saj bo šlo ... Le nobenega ustvarjalnega bloga ne smeš spremljati, v nobeno spletno trgovino pokukati, ko boš blizu kakšne trgovine z ustvarjalnimi pripomočki, se na daleč izogni ... :) Kakorkoli, čestitam za ta namen, da uporabljaš le to, kar imaš doma. Itak bomo gledale čuda stvari. Tako kot v tej objavi. Milo je perfektno. Pa voščilnice z božično zvezdo fantastične. Super si!

    OdgovoriIzbriši
  12. Draga moja, težko nalogo si si zadala in jaz te nadvse občudujem. Glede selitve pa te edino reši to, da narediš selekcijo in vse kar ne uporabljaš že nekaj let podariš, prodaš... Krasno darilce si izdelala in te tvoje božične zvezde so naravnost čudovite.

    OdgovoriIzbriši
  13. u dobra si, no jaz se takega izziva nisme lotila, sem si enega "boljzdravega"- Pridna z božičnimi zvezdami, te so me kr prikovale na ekran, prelepe so mi!

    OdgovoriIzbriši
  14. He, he... ustvarjalnega materiala ni nikoli dovolj, prav tako je dodaten m2 prostora vedno dobrodošel :)
    Krasne izdelke si naredila in super milo za darilo.

    OdgovoriIzbriši
  15. Draga Mojca, saj ti ne verjamem, da imaš ustvarjalnega materiala preveč:), sicer pa pri tolikem prostoru res lahko še kakšne police iz stropa visijo. Za darilo pa si naredila lep kompletek, le tega ne razumem, kako to, da si že vse to poslala Tini, kajti na seznamu, ki si mi ga poslala, Tina praznuje šele 21.2.!!!??? :):):).
    En lep pozdrav in sem vesela, da sem te lahko spet brala in se ob tem nasmejala, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  16. Mislim da ti je Vladka dala dober predlog - naredi hišno razpordajo stvari ki jih nisi uporabljala par let - mislim da pridemo vse k tebi na ogled ;). Drugače so tvoje Božične zvezde oh in ah v vseh barvah, vendar mi je v uč padla Tinina voščilnica, ker je nekako drugačna od videnih - saj veš da moram posebkati ;). Milo je pa pika na i voščilu! Kako hudiča pa si dobila take barve?

    OdgovoriIzbriši
  17. Joj Mojca ne mi rečt, da si se sedaj lotila še izdelave mila ?!?!....Res si neverjetna punca, ki že dela krasne novoletne voščilnice....tvoje božične zvezde so res lepe.

    OdgovoriIzbriši
  18. Pa veste punce, da velikokrat ležim na tleh in zrem v strop in si rečem kako čist in kako prazen je ... ja včasih bi se kar preselila nanj, saj sem že kot mala deklica rada ležala na tleh in zrla v prazen strop ... in Mojca, veliko praznega prostorja je tam zgoraj .-) Ampak, vem da boš zmogla, ker ti si itak ena super ženska. Zaobljube ... jaz si jih že dolgo ne dajem in morda ravno zato, vse lepo izpeljem.
    Tvoje milo je prav nekaj posebnega, tako zelo lepo je in voščilnica tudi. Tiste z božično zvezdo so pa itak fantastične; zvezda je res lepa.

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...