torek, 21. november 2017

ŽIRAFI NA KAZALIH

Kazalo je narejeno malo drugače (s škrobom še sledi)....na lepilno folijo s katero sem prekrila žirafici sem položila paus papir in tako zaščitila motiv,  vse drugo pa sem sledila navodilom.


 
Tole kazalo je na trenutno berljivi  knjigi meni zelo ljube novomeške pisateljice Ivanke Mestnik , ki piše za otroke (krasne ,lušne zgodbice) in odrasle (je bila pa tudi moja učiteljica   v OŠ Grm.....toliko in toliko let nazaj:-))). Če ste pa veliki knjižni molji vam pa iz srca priporočam njeno knjigo Grenki kruh ...zgodovinski roman....noči so bile prekratke (431 strani sem dobesedno požirala, ko sem se je lotila .....Krasen in zelo zelo razumljiv jezik  ter izredno bogat besedni zaklad. Ne bo vam žal.

Izzivi: 3x smete ugibat na katerega jih bom pripopala.......itak....v ....
1. Mala šola pri "Najlepšem paru" - knjižna kazala
2. galerija  november 2017

Lep dan vam želim.

11 komentarjev:

  1. Obe žirafi zelo stegujeta vrat, da bi prebrali vse vrstice. Simpatično kazalo in hvala za knjižni namig.

    OdgovoriIzbriši
  2. Učiteljica škrob, Mojca pavs. :-) Bravo za inovativnost.Tvoji žirafici sta prav lušni in vidim, da služita svojemu namenu. Sedi. Pet. :-)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Naša Mojca zopet raztura in nam dela slabo vest in skomine...a ne? :P. Fantastično si uporabila žirafici za kazalo - res izpade kjut :) :). Hvala za namig o dobri knjigi, ko bo čas jo poiščem v knjižnici.

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasno knjižno kazalo, sem že sama malo razmišljala o žirafah v ta namen, ker za medvede nimam ujemajočih šablon... Ampak mi Tim verjetno itak ne bo dal toliko prostega časa, da bi idejo tudi realizirala, tako da fajn, da sem videla pri tebi, da krasno izpade ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlično, sedaj ko vidim pri tebi, da se žirafi v knjigah prav lepo obnašata in bereta vrstico za vrstico, bo lahko tudi pri meni počasi nastal tak mini živalski vrt knjižnih kazal:). Super izgleda. Hvala za namig o dobri knjigi, jo poiščem in ti 1x naredim obnovo:)). Pozdravček, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasni žirafi kot knjižno kazalo. Hvala tudi za idejo za branje. Ko bi si lahko človek v knjižnici še čas za branje lahko sposodil ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Dobro si izpeljala domačo nalogo in žirafi sta prav prisrčni.

    OdgovoriIzbriši
  8. Mojca, tvoje žirafasto kazalo je TOP!!! Pa hvala ti za bralni namig :-)!

    OdgovoriIzbriši
  9. Pridna si in lepo delaš domače naloge. Ti žirafi sta prav primerni za kazala in prav lušno sta izpadli kot opomnika, kje si ostal pri branju. TOP!

    OdgovoriIzbriši
  10. Luštno kazalo. Jih jih tudi delam ampak imam kar projekt, ker jih moram narediti 60 ;-) Za darilca za plesne kolegice. In do petka morajo biti gotovi. Upam, da jim bodo všeč ;-)

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...