ponedeljek, 22. september 2014

Creative Blog Hop

Današnja objava bo malo drugačna in poizkušala bom biti čim krajša.  Kdo je prvi prišel na idejo, da se blogerke "igrajo" to igrico ne vem, do mene je prišla, ko me je  Ne-Ja  nominirala.

 Saj jo poznate , je moderna Pika Nogavička - zanimiva, hudomušna, pametna, iznajdljiva in krasna  ustvarjalka, ki zna toliko stvari, da še sama sebe včasih preseneti.   Za piko na i je pa še močna, saj je gasilka. Skratka ...to navihano deklino zelo cenim in  njena dela si lahko ogledate tukaj. Imeli boste kaj videti in velikokrat (to pa zagotovo) boste ostali odprtih ust, kot riba na suhem.

Skratka v čem je ves štos .... v predstavitvi nominirane ustvarjalke.

Pa začnimo. Mojca sem že skoraj (ne še a bo kmalu) 48 let in od kar pomnim je moje življenje povezano z ustvarjanjem. Pri sedmih letih sem naredila prvi gobelin, pri osmih pa prvi pulover, potem pa se je samo še stopnjevalo. Pri dvajsetih letih sem začela "ustvarjati" otroke (5), tako da je bil 20 letni ustvarjalni delni mrk . Pred dvemi leti pa  sem začela dela tudi objavljati na svojem blogu, takrat me je potegnilo v še večjo ustvarjalno   luknjo, ki je tako globoka, da ne morem in ne morem priti ven. Pa v bistvu si tudi ne želim. Ustvarjanje je zame filanje izpraznjenih baterij.

Kaj vse počnem...oglejte si moj spletni dnevnik...je brezplačno, pa še dobrodošli ste.

Celo življenje že hlastam po novitetah, ki se rojevajo v ustvarjalnih vodah in sem kot spužva, ki srka vse to vase. Noro...ja res je noro ampak v tem uživam.... Inspiracija je povsod, striček google, pinterest, vaši blogi, izzivi, po novem moji miceni vnukinji (šivanje) ... vse to je inspiracija za nadaljnje delo.

S čim se sedaj ukvarjam: mokro filcanje oz. polstenje  - navadno milo. Uporabila sem čisto navadno milo.  Milo  se  uporablja "oblečeno". Milimo se z njim, krasno se peni, "obleka" pa se z uporabo avtomatsko krči , pa še posodica ni nič posvinjana od ostankov mila.




Sedaj pa prihaja tisti najtežji del....nominacije ...  ustvarjalk. Težka bo, ker so mi vse s katerimi imam stike  zelo  zelo  dobre , zelo jih cenim   in od vseh  sem se ogromno  naučila. Ravno iz tega razloga sem se odločila za 3. Bilo bi jih več, pa saj veste ...pravila....

Odločila pa  sem se za:

Prva  je ....jeans Natalie....zakaj??? Že res, da ni papirčkarica (roko na srce , tudi jaz se bolj nagibam v druge smeri), me je pa s svojimi izdelki iz ostankov jeansa in ostalega blaga fascinirala. Njene kreacije so čudovite. Dela 100 na uro, je neustavljiva in kar je najvažnejše - pri svojem delu tako uživa, da se to pozna prav na vsakem izdelku.

Druga  je...Keltika. Čarovnije z male kmetije...če greš k njej na obisk si napolniš želodček,  naučiš veliko novih zdravih  receptov, krojev za torbice,  oči pa si odpočiješ na fotografijah iz njene kmetije.

Tretja pa ... ja.... ta pa diši po papirčkih, dovršenih čudovitih knjigicah, voščilnicah, katere vsak milimeter nekaj pove in so tako spedenane, da me je včasih kar sram, ko objavim svoje. Ej, ampak tudi taki moramo živet, a ne????  Jana. Tudi ogled njenega bloga je pravljičen.

To je to, ve punce pa, če se želite igrati naprej,  se predstavite  v ponedeljek , 29.9.2014 in predstavite svoje nominacije naslednji ponedeljek, 6. oktobra 2014. (upsi...takrat bom dopolnila ŽE  48 let.)
čao



7 komentarjev:

  1. Tvoja objava mi je polepšala turobni ponedeljek :-).

    OdgovoriIzbriši
  2. WAW kiri opis - mi je kar nerodno ratalo ;). Šjora obvladaš v vseh pogledih ne glede na leta :).

    OdgovoriIzbriši
  3. Mojca....kaj naj rečem...zelo lepo si se nam predstavila in uuuuhhhh...počaščena sem, da si me nominirala. Sicer sem vabilo ze dobila od Mojce... ja in tako, da bo moja objava kar 6.10. Hvala ti...moja draga blogerka in vesela sem, da sem lahko v tvoji druzbi ;)))
    Pozdrav iz Koroške, Jana

    OdgovoriIzbriši
  4. Oj, Mojca, tako simpatično si se predstavila, da me je kar prijelo, da bi šli kam na kofe :)) Hvala za nomonacijo, sem počaščena, ampak mislim, da ne bom spravila skupaj nadaljevanja, ker je pred mano en čisto poseben konec tedna in pester začetek drugega, pa tudi sicer se od majhnega izmaknem iz teh prijateljskih verig. Ne vem, nekako mi ne grejo.
    Me je pa tvoje milo navdušilo!! Bova še kdaj kaj rekli na to temo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni panike, mislim, da ne bo nihče grizel zaradi tega, če ne nadaljuješ. Priznam pa, da sem se sama zelo zabavala ob sestavljanju te objave. Zanimivo je bilo razmišljati o drugih blogih, ustvarjalkah.....kako dobro jih že poznam, pa čeprav jih še nikoli nisem srečala. Upam pa ,da enkrat .
      Kar se pa mila tiče, sem že razmišljala, da pripravim en hiter tutorial na to temo. Upam, da mi uspe.
      Lep vikend ti želim in hvala, ker si se oglasila. (kava pri meni pa vedno velja) čao

      Izbriši
  5. Pozdravljena Mojca, kako lepo si se predstavila in s kakšnimi lepimi besedami si tudi pospremila nominiranke. Ja moram priznati, da sem med Ne-Jinimi nominirankami tudi jaz, pa sem vse skupaj malo zamudila. Upam, da mi bo približno uspelo, sedaj imam kar tremo. LP

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...