ponedeljek, 9. februar 2015

VEČ GLAV, VEČ VE!!!

Zakaj pa to....slike povedo vse. Od  Vladkinega reda, do mojega nereda. Danes bo govor izključno o shranjevanju štampiljk. Recimo temu okrogla miza, vsaka ideja je dobrodošla, ker se utapljam . Pa saj sem si zato sama kriva...na začetku, ko sem jih začela kupovati  , je bila tudi škatla za čevlje dobra za hrambo, danes pa po 12 letih hrčkanja.....GROZA, nepreglednost, slaba volja (še posebno, če ti gre Vladka objavit video na temo shranjevanje kovinskih šablon, DEČVA DRAGA, LE KJE SI BILA PRED 12 -imi LETI, ko je naša potrebovala malo več ustvarjalne pameti?????  .......to je pa drugi križ, ki je še hujši od štampiljk, ampak pustimo to, danes so štampiljke.




/kot je videno, sem bila tudi zelo oz., preveč "pametna" in sem si štampiljke lepila na lesene ali pa pleksi ploščice....narobe!!!!




sledi malo reda....



/Tinine šablone in štampiljke so varno spravljene v dveh predalih, čeprav imam vso njeno "kolekcijo", je v teh predalnih še veliko prostora...razdeljeno na zgornji novoletne , spodnji pa vse ostalo......Tina, še lahko ustvarjaš!!!/

spet sledi džungla






sedaj pa resno na delo....

V tem neredu ni Marininih štampiljk, ker mi jih je v tem tednu uspelo pospraviti   v  2 registratorja.
Vse so v debelejši U srajčki, na liste (200g) sem najprej odtisnila štampiljko, potem pa jo tematsko razdelila  po srajčkah).  Zdaj je na vrsti pa še Ustvarjalni dotik in Beadsi. 





Upoštevala oz. "ukradla" sem še Vladkino idejo o CD hrambi. Tule so vse (razen "Najlepši par") besedilne štampiljke in priznam, da je to zakon hramba. 

Vse ostalo me še čaka. Koliko fasciklov bo nastalo ...nimam pojma, bo pa sigurno bolj pregledno, kot je bila ta "solata" do sedaj.  Če pa ima še katera kakšno idejo,....DOBRODOŠLA . 

Vsem ustvarjalkam, ki na novo začenjate to "nabiralno, nakupovalno pot", pa toplo priporočam, da si še enkrat ogledate Vladkin  video  in OD ZAČETKA že lepo pospravljate material. Verjemite mi, ne bo ga tako malo. Mene čaka še veliko, veliko dela.

Nekaj dela pa smo imeli tudi s 60 cm odejo, ki nam jo je blagohotno poslalo nebo v četrtek in petek. Slikano je iz kuhinjskega okna in ja...ta velik kup je moja topla greda, ki meri 14 m v dolžino, in se jo prav nič ne vidi. Na radiju so rekli : Novo mesto nekaj nad 30 cm....jok brate....so se zmotili.  Vremenarji... vam pa kapo dol za tako točno napoved in naj že nehajo pljuvati po vas, če pa ne bi nič objavili, bi bilo pa spet vse narobe. 
/to je ZIMA z velikimi začetnicami/. 

Pa lep teden vam želim in hvala, ker ste vztrajali pri moji najdaljši objavi v dveh letih (kaj hočemo, kdor ni ustvarjalen  je pa čvekast). Suša je pri meni. čao





20 komentarjev:

  1. Shranjevanje, ja to je posebna misija
    sama imam trenutno še dovolj prostora,
    a ko ga bo začelo primanjkovati bom ???
    super si pričela z organizacijo
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Tako daraga moja, zdaj pa pozor. Sledi zeloooooo dolg tekst :))

    Mojca, ti si res ena ta prava. Še zdaj se smejim. Pa začnimo na začetku :) Pred 12 sem razmišljala še o vsem drugem, samo o ustvarjanju ne. Verjetno sem komaj vedela, kaj je to štampiljka. O šablonah se mi še sanjalo ni 

    Moji osnovni principi so naslednji:
    - Red je ena pomembna stvar in jaz v neredu res težko delam. Mogoče je že to tisto, kar me žene v tak red.
    - Vse kar uporabljam pogosto, imam na dosegu roke in čim bolj priročno shranjeno
    - Material zlagam sproti, ko ga kupujem
    - Po ustvarjanju gre vse lepo spet na svoje mesto

    Jaz bi na tvojem mestu najprej ločila prozorne štampiljke od gumijastih in nato še tiste, ki jih bolj pogosto uporabljaš od tistih, ki jih manj uporabljaš. Tiste, ki jih uporabljaš manj jih zaporedno daj v kakšno škatlo, ki naj ne bo dosti širša od samih štampiljk. Tako lahko lepo »listaš« eno za drugo v sami škatli.

    To, da si si naredila fascikle, je zagotovo super. Te, ki jih imaš pa v CD škatlah, pa jaz vzamem ven tudi tisti plastični del, ki ima na sredini okrogel del namenjen, da daš noter sam CD. Tako imaš prostor, da lahko na obeh stranicah škatle dodaš štampiljke. Tako jih porabiš manj. Jaz imam potem eno tako preprosto CD stojalo, kamor gredo lepo notri štampiljke, ki sem jim ob robu naredila nalepke z imeni.

    Točno takšno stojalo imam: http://trgovina.mercator.si/webapp/wcs/stores/servlet/Product2_10001_10001_6175_-1_10235_10046_10015_ProductDisplayErrorView

    Prazne CD škatle pa kopujem v Big Bengu. Vse kar sem imela doma od starih CDjev sem namreč že porabila :)))

    Ti tvoji predali se mi zdijo preveliki, predsvem preširoki in potem ti štampiljke padajo levo in desno. Če pa je vse skupaj bolj ozko, pa jih lažje zložiš zaporedoma. Podobno kot ima Olena zložene šablone: http://scrappingcottage.blogspot.co.at/2015/02/week-of-cottagecutz-storage-ideas-from.html

    Bom posnela ali pofotkala še to, kako zgleda pri meni. Ker nekaj imam jaz tudi v lesenih škatlah in mogoče ti kaj pomaga.

    Ijeh, kolko snega imate srečkoti, pri nas pa zelo malo  Ampak se strinjam, da je boljše da so vremenarji napovedali tako kot so. Pri nas so tako pripravili ceste cestarji že v četrtek, da noben sneg ni mogo do živega :))) Kot praviš, če ne bi napovedali, pa bi spet imeli ljudje veliko za govorit.

    Opa, to sem se zdaj razgovorila. Saj vidiš, nič boljša nisem kot ti 

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA TI 100x za odgovor. Tole mi bo pa res dobrodošlo (pa ne samo meni, še marsikateri drugi), ločevanje štampiljk prozorne-gumijaste, veliko, malo ali pa še nič uporabljene , fascikli nekateri bodo ostali, nekaj jih bo pa res v srajčki in v škatli, se mi zdi bolj pregledno. In kar je najpomembnejše: JUHUHU ŠKATLO ZA CD-jke imam že doma (točno taka velikost, samo da je pokončna. Revica je sedaj za omaro, pa naj še kdo reče, da ne drži...čez 7 let vse prav pride. Samo iz CD-jk moram še spraskat plastiko ven (to me je res zmotilo, ker je šlo ogromno prostora v sredini v nič). Veš, sem prav vesela, da sem stegnila jezik oz. objavo,.....kdor jezik špara...kruha strada. Pa res drži kot pribito. Hvala lepa.

      Izbriši
    2. Mojca, me zelo veseli, če sem lahko v pomoč. Je pa res tako, da si glede na prostor mora vsaka najti svoj način shranjevanje in ki njenim potrebam najbolj ustreza. Se pa je pri meni najprej začelo z eno staro omaro, v kateri sem imela škatle in noter materiale. Osebno mi je sicer najbolj priročno, če imam osnovne pripomočke res pri roki, na primer obešene nad mizo (škarje, lepila....). To sedaj ni možno, ko imam okno pred seboj, ampak če pa ga ne bi imela, bi se zagotovo vrnila k temu načinu, ker se mi je zdel super. No vidiš, pri tebi pa bo škatla za CDje spet oživela :)))

      Izbriši
  3. Vidiš Mojca, še dobro da imamo tebe :). Tako, med drugim, zvemo kako pospravljati brez da bi nam bilo nerodno vprašati. Moja zaloga se skrije pred tvojo, je pa zložena v fascikle in sicer po trgovinah in tako da so nalepljene na "cvetličarsko" folijo. Spodaj je pa odtisek na trši papir in je. Aja pa fascikli so tisti z ohišjem, da slučajno kakšna ne pade ven :).

    Kar na plano še s kakšno tako tematiko - je vedno dobro slišati druga mneja in ideje.

    O sengu pa raje nebi. Ker je v kombinaciji z burjo delal hudiča po nahiš krajih :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tudi tebi....saj sem vedela, da moram it jaz v žerjavico po kostanj:)).. Hecam se. So nekatere stvari, ki so res tako dobrodošle in tako enostavne, pa mi takrat, ko je to potrebno ne kapnejo na pamet....zato pa imam velik in dooooolg jezik, pa vprašam. Jezika pa jaz nikoli ne šparam....včasih bi bilo sicer dobro....ampak to je spet druga okrogla miza:))

      Izbriši
  4. O punce, ko bi ve vedele s kakšnimi velkimi očmi berem tele debate in Vladkin video in nasvete :) Pri meni je vsega še zelo malo in gre v eno čisto čisto majhno kovinsko škatlo, ampak sem ravno danes zjutraj nekaj na novo dobila in komaj stlačila not , se škatla ne zapre več :(. sem si ravno rekla, moram eno večjo škatlo za piškote nabavit :))) nekaj me tele štampiljke preveč vlečejo :) Mojca zakaj pa je narobe k si jih na les lepila? Jaz sem tudi ravno to tuhtala. Morda res preveč rata tega in zavzame veliko prostora.

    OdgovoriIzbriši
  5. No, a vidiš, najprej micena škatlica, potem pa preraste v to džunglo, ki je pri meni. Na les pa zato, kot si že sama ugotovila....zavzame preveč prostora in je nepregledno. Je pa nekaj res, če so lepo fiksirane na leseno podlago, se manj uničujejo, kot pa prozorne, ki jih neprestano lepiš in trgaš s folije. Meni je ravnokar uspelo še eno škatlo pospravit,
    Zunaj pa spet močno sneži!!!! Imamo očitno premalo snega na našem koncu.

    OdgovoriIzbriši
  6. Mojca, ti si nam vsem stopila na žulj ;) Razen Vladki, ki ima vse lepo pospravljeno.
    Sama nisem na nič boljšem in se isto trudim, kot ti. Nekaj v fasciklih, nekaj v škatlah (po velikosti) in nekaj v CD ovitkih.
    Še iščem pravi način shranjevanja. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hi hi ...okrogla miza in debata na to temo je še vedno odprta.

      Izbriši
  7. Spet eno super zabavno in poučno branje. Od smeha do zaskrbljenosti, kaj moram vse narediti:)) se je prepletalo po meni. Ampak v glavnem: punce hvala za vsa vprašanja in odgovore, sedaj pa na delo:)) Pozdravček, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  8. Veš Mojca, meni je bilo včeraj kar malce nerodno, ko sem gledala Vladkin red, potem pa svoj razmetani brlog. :-) Danes, ko vas berem, se že malce bolje počutim. :-))) Sem pa prav vesela, da ne nabavljam veliko materiala, da imam še koliko toliko pregled nad tem, kar premorem in da vse, kar imam, tudi uporabljam. :-)) ISO certifikata pa moj brlog ne bi dobil.
    Pa še eno o snegu. Za naš konec so bile napovedane apokaliptične snežne razmere, kar pomeni, da bi se vsi lahko na to pripravili. Pa se niso. V petek sem se peljala iz službe po popolnoma nespluženi cesti. Mislim, da pol ure niti dihala nisem... :-))

    OdgovoriIzbriši
  9. Mojca, vsa čast, da si načela to temo. Mislim, da ima večina od nas ustvarjalni nered oz. se trudimo vzpostaviti nek red (razen redkih izjem, ki imajo vse pošlihtano). Šablone imam jaz v magnetnih mapah, štampiljke pa še niso urejene kot bi si želela. In to predvsem zato, ker je toliko različnih in ne najdem skupne rešitve, zato so nekatere v mapah (predvsem napisi), nekatere v vrečkah v škatli, druge v cd škatlah. Saj bo enkrat bolje in mogoče skupaj najdemo eno univerzalno rešitev. Hvala, da to deliš z nami. Lp

    OdgovoriIzbriši
  10. hihi red nered vse to paše k ustvarjanju:))) jaz vsake toliko mal pošlihtam svoje zaloge in pol naprej ampak en izrek je tudi taprav : tudi v neredu se je treba znajti:))) to pa ne zna vsak:)))) nam oçitno to uspeva:))

    OdgovoriIzbriši
  11. Oh ja to shranjevanje je videti pri Vladki takooo zelooo enostavno :-))
    No, ne bom rekla, da nimam pospravljeno, ker nereda ne maram, ampak še nisem našla tisto, kar bi se obdržalo za vedno. Namreč, uporabljam vsa mogoča shranjevanja. Enkrat tako, morda čez daljši čas že drugače. NIi novega, že vse zgoraj omenjeno :-))

    OdgovoriIzbriši
  12. Z veseljem sem prebrala "okroglo mizo" in sem vesela, da smo lahko pokukale tudi v tvoj kotiček. Sama imam dve kovinski stalaži, kjer so urejeni papirji in ostali dodatki. Pred nekaj meseci pa sem si v Ikei kupila dve mizi, ki sem ju sestavila v črko L. Pod njo je predalnik, kjer imam shranjene posebej šablone in posebej štampilje. Zaenkrat še gre ;))) Mojca sem pa navdušena nad tvojo zalogo štampiljk...sem imela očke kot sovica Oka ;))) Lepo bodi, Jana

    OdgovoriIzbriši
  13. Joj Mojca vedno me spraviš v dobro voljo ;) Vse je lepo in prav, če pa sva dve pa nikakor ne morema uskladiti vsega ;( lani sva se končno spravili v red in si nabavili mapico za šablone in eno za mapice, štampiljke me še čakajo! Da pa lažje nosima sva si v kik-u nabavili dve plastični škatli z ročaji, kjer imama vse ročne štance, štampiljke in blazinici! Pri nama more vse biti lahko nosljivo, hehe. Nočeš videti kako to izgleda, ko seliva material od ene k drugi ;) najraje hodiva z malo vrečko in si govorima, še to rabim in toooo ;) Občudujem tvojo voljo za redom in že čakam novo objavo, kako ti je ratalo ;)

    OdgovoriIzbriši
  14. Super objava.
    Zame si že ti fenomen urejenosti.
    Moja ustvarjalna soba ne bi prenesla fotografskega objektiva ;)
    Pa ti povem, da imam probleme z iskanjem ponavadi samo takrat, če pred tem kaj preveč pospravljam. ;)

    OdgovoriIzbriši
  15. Ta okrogla miza :)) pa ni kar tako.
    Moje štampiljke so shranjene v plastičnih škatlah v originalni embalaži. Napisi v manjšem fasciklu na folijah. Sedaj imam še vse pod kontrolo :).
    Si tudi ti na dobri poti, da boš imela kmalu vse pregledno urejeno. Lp

    OdgovoriIzbriši
  16. Uau, ne morem verjeti koliko robe, več kot v trgovini. Jaz s pospravljanjem nimam problemov, saj dobim vse v nekaj škatel.

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...