Danes vam bom za dobro jutro malo razdražila želodec. Tole je bilo delano v soboto, izginilo je še hitreje, kot je prvič testo vzhajalo.
ZVITKI S KISLO SMETANO (ali z ocvirki in čebulo)
- 500 g moke
- 2,75 dcl vode ali mleka
- 1 dcl olja
- 1 suh kvas
- 1 zvrhana žlička soli
Zamesimo testo z vsemi sestavinami in pustimo da vzhaja. Vzhajano testo razvaljamo in namažemo s kislo smetano ali pa z ocvirki in čebulo. Zvijemo v rolado in narežemo na štrukeljčke (približno 5 cm) , ki jih z zgornjo stranjo polagamo v namazan pekač in spet pustimo da vse skupaj ponovno vzhaja. Preden damo v segreto pečico na 200 stopinj, ga premažemo še z jajcem. Pečemo približno 50 - 60 minut.
Tole za spremembo nisem pekla sama ampak moj mož (da pa slučajno ne bi ostala brez dela, je meni velikodušno prepustil košnjo trave doma in na njivi z beluši....A ni dober???.... kot kruh).
čao
Pozdravljena Mojca, "vajin" kruh diši še v moji dnevi. Še dobro, da sem računalnik odprla šele po zajtrku:)) Čudovito, da imaš moža, ki obvlada tudi peko. Verjamem pa, da se je tebi tudi prileglo, da si lahko malo ušla s kuhinje. Veliko sodelovanja vama želim:)), lep pozdrav, Andreja V.
OdgovoriIzbrišiO Mojca,
OdgovoriIzbrišires so razdražile moje burbončice te tvoje fotke.
Bravo obema na dolenjsko
lp Tamara
Mmmm, slastno izgleda, imaš pa pridnega moža.
OdgovoriIzbrišiZdej sem pa lačna.... Mojca tole zgleda slastno, dišeče, vabljivo - vse pohvale možu za toel dobroto. No pa ti si bila tudi pridna, ker si vse okoli hiše postorila :).
OdgovoriIzbrišifinoooo
OdgovoriIzbrišimmmmmmmm....še čez računalnik diši :-). Hvala za recept...bomo sprobali :-)
OdgovoriIzbrišiTi se pa pustiš razvajati! :-) Vse pohvale tvoji drugi polovici, da je spekel tako slasten kruh, da se mi ob pogledu nanj cedijo sline. :-) Ti nekaj prišepnem? Samo nikar ne povej naprej... Jaz imam veliko rajši v rokah kosilnico, kot kuhalnico... :-)))
OdgovoriIzbrišiUhhh..izgleda vrlo njami...
OdgovoriIzbrišiLp, Martina