MUCHMALLOW ali jutranje cukranje direkt v žilo....Na brzino narejeno pecivo....še bolj na brzino zgine ...
Zakaj odštevanje....zato, ker je danes 480. objava in kmalu bo tudi 3.rojstni dan (december) mojega bloga. Začnemo s cukrom, končamo pa z darilom ali darilci (se še nisem odločila) ob 500.objavi....ampak počasih....to še objavim, ko bo čas.
Sedajle vas povabim na tole:
MUCHMALLOW
- - 6
rumenjakov
- - 30
dag sladkorja
- - 3
dcl mleka
- - 5
dag kakava
- - 22
dag moke + 1 pecilni
Vse skupaj zmešaš in daš peči 30 minut – 180 stopinj.
Iz 6 beljakov delaš
sneg, ki mu na polovici dodaš 30 dag sladkorja v prahu.
Pečen biskvit premažeš snegom in daš še za 10 minut na 150
stopinj.
Ko je pečen ga preliješ še s čokoladnim prelivom (stopiš 10 dag
jedilne čokolade+ 10 dag margarine ). Pustiš, da se ohladi in nato narežeš na kocke.
Lep in sladek dan vam želim. čao
O slastno,
OdgovoriIzbrišikulinarično smo začeli
najprej pizza, ki dvomim, da bo zmogla dostavit do tebe moja mala gospodična
potem pa še sladko
hvala za recept
lp Tamara
p.s. zvečer pa na telovadbo :)
izgleda njami
mmmmm, njami njami. Ob tvojem odštevanju bomo še sladkorno dobili. Samo se nič ne sekiram :) Hvala za recept.
OdgovoriIzbrišimmm finooooooooo!
OdgovoriIzbrišievo mene skuhaj kavu :D
Oooo, ti pa znaš naredit lušte. To bi sedaj pasalo zraven kapučina.
OdgovoriIzbrišiTole pa je nostalgija pur! :-) Velikokrat sem pekla "mančmelov", ko sta bila otroka še doma. Pa tudi na nedeljskem vlaku v Ljubljano je bil velikokrat v rukzaku. Navadno so ga pojedli že do Pragerskega. :-)) Hvala za sladke fotke!
OdgovoriIzbrišiMojca pa ti res pazis na moje kile... Z veseljem bom odstevala s tabo :-) . Hvala za recept, nasa tamala ze krci zadi kdaj se bom lotila pect, ker ona bi to ze zdajle jedla... Mogoce pa res za vikend vrzem vkup, ko ma stric B-day ;-)
OdgovoriIzbrišiMultipraktik - Mojca, zopet na delu. Izgleda slastno in obožujem to pecivo. Čisto premalokrat ga naredim. Za Dober tek je pa verjetno že prepozno - sklepa, da ga ni več :) Pozdravček. Damjana
OdgovoriIzbrišimmm kakšna sladkost :-))
OdgovoriIzbrišiFantastično izgleda, le kako je še dobro!
Ti si pa tokrat ustvarjala v kuhinji... se ne čudim, da tudi to obvladaš ;)
OdgovoriIzbrišiBodi lepo, Duši
Hvala za recept, samo jaz bi prišla kar na to tvojo ;)
OdgovoriIzbrišiOoooo z našim sva vsa slinasta, recept prekopiran in kmalu (beri takoj) pride na vrsto. Shranjen med vse tvoje nasvete in navodila, ki jih pridno deliš z nami:) Lep pozdrav, Andreja V.
OdgovoriIzbrišiMmm, gre v beležko, kot vsi po vrsti. Cuker je le cuker.
OdgovoriIzbriši