KVRGUŠA...ne me vprašat za prevod...nimam pojma, ker sem ga našla na enem hrvaškem blogu vem samo da je bilo strašno dobro in kot se vidi po pekaču ni bilo časa slikat preden sem postregla , ostal je samo ta del (zvečer je pa še ta zmanjkal).
Recept gre pa takole:
Piščančje krače posoliš in lepo popečeš v ponvi, ko se naredi lepa skorjica dodaš malo vode, pokriješ in na zmernem ognju tenstaš 10-15 minut.
V tem času narediš testo: palačinkino testo....obična masa, tako kot jo naredite same (jajca, mleko in voda v istem razmerju, moka (gostota ista kot pri palačinkah) , sol, malo sladkorja, sama sem dodala še začimbe ...origano, zelena, rdeča paprika, malo peteršilja (tukaj je spet vaša domišljija)....
Pekač (naj bo ožji, da testo lepo naraste) namažite z oljem in ga dajte v pečico, da se lepo ogreje, nato pa polijte testo in vanj potopite popečeno meso. Pečete 30 minut na 180 stopinjah, nato vse skupaj prelijete s sladko smetano za kuhanje, ki ji dodate malo soli in vrnete pekač še za 10 minut v pečico.
Testo lepo naraste, , skorjica je hrustljava...skratka, poizkusite, stvar je zanimiva, dobra, zelo malo ali skoraj nič packanja in hitra, kar je najbolj pomembno.
(slika je mal čudna, sem pa hotela pokazat samo to, kako se to testo lepo dvigne).
Dober tek vam želim. čao
Tale recept zveni odlično, velja preizkusiti. Hvala.
OdgovoriIzbrišiVideti je odlično in zanimivo, tako da mi ga bomo prav gotovo sprobali. Ker imamo dostikrat to vprašanje na sporedu, uf ... enkrat smo si pa celo naredili jedilnik za en teden vnaprej, se je lepo obneslo, zdaj smo spet na improvizaciji kosil.
OdgovoriIzbrišiMmm, kar lačna sem postala. Zgleda slastno in hvala za recept. V testo se dajo cela piščančja bedrca, a ne?
OdgovoriIzbrišiLahko cela ali pa jih razrežeš. Saj se lahko uporabi tudi kakšen drug kos piščanca, je pa fino da so zaradi samega pečenja približno iste velikosti. Kolbice so pa fine zaradi same kosti ...veš, da je samo ena kost, primeš lahko v roke in ni potrebe po kakšen pretiranem obiranju...packat z roko po testu, tudi ni tako užitno.
Izbrišifino!
OdgovoriIzbrišievo ja dolazim!
dobila sam tvoj dar u petak,predivan je!
jako mi se sviđa!
hvala ti puno!
Bad Kitty's Craftroom
>^.^<
Pri vas je njami
OdgovoriIzbrišipri nas pa strogo lahka hrana
rota virus laufa od otroka do otroka
lp Tamara
pa draga moja probaj ti naredit kljukuso moka- 3 oljupjene surove krompirje na kockice- voda po potrebi in sol zamesi v malo bolj gosto varianto daj v pekac poslihtaj gor surove posoljene perutnicke in nogice in speci na200-220 tam 45 min ni da da ni nobega dela in malo materiala:)))
OdgovoriIzbrišiPeverjeno draga moja moka je lahko tudi pirina ali pol pol znajdi se:)))
carica pa dobr tek
Ti si pa vsestranska. Super izgleda.
OdgovoriIzbrišilahko pa najdes na net moj post - ne glej lacen -k sem pito masnico naredila:)))
OdgovoriIzbrišivsec ti bo:)))) itak bos znala nardit:))) k si carica:))
Tole bom še danes raziskala, zgornji recept je pa tudi mamljiv...probam, pa sporočim. Thanks
IzbrišiZgleda njami, bo treba sprobat.
OdgovoriIzbrišiZdaj pa mi lahko tako vsak dan vržeš kak recept, ker jaz se to (tvoj naslov) sprašujem vsak dan ;)
Zakaj SE sprašujem? Ker če vprašam dragega, mi stalno odgovori: šmorn :)
Njami. :-) Super ideja. Naj ti postane navada, da nam daješ ideje za kosila. :-) Pri nas je običajen odgovor na vprašanje, kaj bi danes jedli: "Nekaj dobrega... ". :-)
OdgovoriIzbrišimhmhm krasno jedi iz pečice so mi najljubše :-)
OdgovoriIzbrišiO tole bi pa veljalo še letos sprobati, kajti bere se zelo slastno. Hvala za recept. Lp
OdgovoriIzbrišiBere se dobro, samo jaz pa kuretina nisve najboljši par. Bom pa sporbala z domačim purajim filejem. Hvala za recept, kar predlagaj še kaj za kosilo.
OdgovoriIzbriši