torek, 24. maj 2016

MALO PAPIRJA, MALO HRANE

Današnja objava je v dveh delih.

Prvi je ....

Tako je... tudi naša Helena ni nedotakljiva, kar se let tiče. Ne boste verjeli..jaaaa, tudi ona ima rojstne dneve.
Malenkost, s katero sem jo obdarila.

 


 
 
- ozadje je narejeno z embosing šablono
- kovinska šablona Spellbinders
- kovinska šablona  "Najlepši par" (napis)
- kovinska šablona CC (ptič)

Zapestnica pa je spletena z lesenih in kovinskih  perlic.

Draga Helena...vse naj naj ti želim.

Drugi del je pa za hamahama....hudič pa te kile, kadar jih je preveč, mislim samo na hrano...srčno upam, da nisem edina, ki se ji to dogaja...pa dobro no, če je pa tako lušno papcat. Ampak kaj, ko se ta vrag frdamani nabere ravno pred poletjem, ko je treba odvreč cujne s sebe, potem pa šlaufi gor, šlaufi dol, ...
Malo sem brskala po mojih kulinaričnih blogih in zasledila tale recept, ki sem ga našla pri ....Mamina jela:


POHANI PIŠČANČJI ZREZKI
 na malo drugačen način...brez olja (samo 1 žlica)...TO SO NAJBOLJ MEHKI ZREZKI NA SVETU:

Piščančje zrezke sem posolila, popoprala in jih dala v paco (3 dcl kisle smetane + 2 jajca = zmešano skupaj). Vse skupaj mora v tej masi  stati najmanj 1 uro (najbolje pa je 2 ). Drugič jih bom pustila čez noč.
Po dveh urah sem vsak zrezek posebej spohala v mešanici drobtin in naribanega sira (Grič, Trapist,...kar vam je pri roki, samo da se lepo mini nariba). Zrezke sem položila v pekač na peki papir enega zraven drugega, ostanek kisle smetane in jajc ter drobtin s sirom sem porazporedila po zrezkih, malo našpricala z olivnim oljem  in dala peči na 180 stopinj točno 32 minut (zlatorjava skorja).
Vam povem, da je bilo meso božansko mehko.

(velik pekač za piškote...da si boste lažje predstavljali količino...9 zrezkov, ki sem jih še razpolovila)
 
Da se na telo ne bo nabirala samo maščoba, moramo poskrbeti tudi za celulitis na bedrih:
 
ROLADA Z NUTELO + višnjeva marmelana in zebrast vzorec:
 
- 7 beljakov in
- 6 žlic sladkorja mešamo do penaste zmesi,
 nato počasi dodajamo
- 7 rumenjakov
Ko zmes naraste, počasih z leseno žlico umešamo 7 žlic moke.
 
V nekaj mase (približno 5 žlic) sem zamešala 1 žlico kakava in ga nato fliki floki razporedila po peki papirju. Čez vse to, pa sem polila ostalo maso. Peče se na 180 stopinj, 8-10 minut.
 

 
Namazala sem jo z malo višnjeve marmelade, ki se je lepo vpila v testo, nato pa še z nutelo.  Posipala s sladkorjem v prahu in juhuhu.....živel moj celulit.
Pa dober tek želim, če bo katera poizkusila.
 
 







22 komentarjev:

  1. Najlepša hvala, da tako skrbiš za moj špeh in celulit. A veš, da se meni že samo s pogledom na sladko in hrano
    nardita?
    ;)-
    Hvala za oba recepta, zgledata božansko. Ej, sam če jim misliš ti tako skozi kuhat, bodo otroci do penzije doma ostali ;)-
    Zdaj pa k prvemu delu: krasna voščilnica in zapestnica za Heleno, naju lovi z leti, samo naju ne bo ujela ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mojca, saj ne vem kaj naj bolj občudujem:)- tvoja lepo in z vso pozornostjo narejena darila ali vso prehrano, ki nam jo predstaviš na tako prefinjen način, da jo človek mora sprobat:))) Glede šlaufof pa: saj ni potrebno skrbet, da se človek na morju utopi:)) - v morju kar stojimo stojimo pokonci in skrbi utopitve:)) Hvala za vse lepe stvari, ki se dotaknejo oči in brbončic. Pozdravček, Andreja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. p.s.: ker prehitevam samo sebe pa mam:) - sem hotla napisat, da ni skrbi za utopitev. Samo toliko, če se ti je zdel stavek malo čuden:))

      Izbriši
  3. Krasno darilo si pripravila za Heleno. Oboje je čudovito. Super ideja s temi tvojimi fliki floki temnimi lisami na ruladi. Bo treba preizkusiti.
    Lepo bodi!

    OdgovoriIzbriši
  4. Iii, prva polovica objave je moja :) Kar me zelo veseli in lepša mojo roko ter domek. Krasna zapestnica ter voščilnica. En velik hvala in objemček, ker si se spomnila name!
    Mmm, kakšne dobrote so v drugem delu. Se mi kar sline cedijo. Hvala za recepta!

    OdgovoriIzbriši
  5. ćestitka je predivna!
    a od ove hrane sam odmah gladna
    Bad Kitty's Craftroom

    OdgovoriIzbriši
  6. Če je treba človeku take lušte delat, ko še ni prišel do kosila? :)))) Hvala za recepte.

    Voščilnica in zapestnica sta krasni in vem, da je bila Helena zelo vesela.

    OdgovoriIzbriši
  7. Mmhmhm bi maznila en kos in Helena je dobila res krasno darilce!

    OdgovoriIzbriši
  8. Čudovito darilce si pripravila. O receptih in špehu pa ne bi; odkar sem šantava samo posedam, kile pa kar gor in gor. No, ja, ampak recepte bi bilo pa vseeno za sprobat .... :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasni izdelki tako tisti za oči, kot tisti za v želodec. Kar sline so se mi pocedile. Mislim, da bom tele zrezke morala preizkusiti. Kar se pa zapestnice tiče pa pri meni še nekaj časa ne boš imela konkurence.

    Lep dan ti želim.

    Marjeta

    OdgovoriIzbriši
  10. Zelo lepo si obdarila Heleno.
    Da bo mera polna, za vse nas, pekač dobrot, pa kaj se zamudimo, raje dva :). Hvala. Tile zrezki me zelo mikajo. Lp

    OdgovoriIzbriši
  11. Ej, če napišeš samo še en recept, pridem k tebi in vse pojem. :-))) Super ideja tole pohanje v pečici. Vedno začnem pri hrani, čeprav sem želela najprej pohvaliti čudovito voščilnico in zapestnico, ki si jo izdelala za Heleno. :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Krasna voščilnic in darilo. Receptov pa tudi ni nikoli preveč. Tale rolada je vsekakor za preizkusit :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Tvoj blog je vedno zanimiv, tako v voščilnicah, receptih, darilcih in seveda tudi tvoji komentarji. Tudi tokrat je tako. Pozdravčke Aleksandra

    OdgovoriIzbriši
  14. Ja, hvala, ob tvoji objavi se prav dobro počutim. Lepo mi je, ko vidim kako čudovito si obdarila tudi meni drago prijateljico, povrhu vsega pa sem se še posladkala, tudi mene mami ta rolada.

    OdgovoriIzbriši
  15. Tvojo skromno malenkost za RD sem si podrobno ogledala....res lepa voščilnica, da o zapestnici ne govorim. Prekrasne barve, ki se kar povežejo z dobrotami ...

    OdgovoriIzbriši
  16. Oh Mojca, ti pa znaš pocediti sline ljudem. Začela sem pri darilu za Heleno, ki je čudovito v celoti in nadaljevala do tvoje rolade. Utopila sem bom v slinjenju.

    OdgovoriIzbriši
  17. Mojca ne mi delat luštov po sladkem prosim...jst rabim še kšn kg zgubiti do poletja če se hočem sploh spraviti v kopalke :(. Čeprav sta oba recepta fantastična, me je tvoja zapestnia fascinirala - krasno si okranclala Heleno :)!

    OdgovoriIzbriši
  18. Tudi Heleno si lepo presenetila in ji poslala krasno zapestnico ter voščilnico. Všeč so mi barve :-))

    OdgovoriIzbriši
  19. Kako mi je pa ta objava ušla mimo. Se ti ne zdi, da malo preveč receptov daješ gor. Potem pa celulit( sosed je enkrat rekel stiropor, se ni mogel spomnit pravega izraza).Vsekakor zanimiva jed. Jo bo treba sprobat. Rolado že čutim, brbončice se slinijo. Kaj bi šele bilo, če bi jo zares jedla. Toliko o hrani. Voščilnica je zelo lepa in darilce prav tako.

    OdgovoriIzbriši
  20. Kako mi je pa ta objava ušla mimo. Se ti ne zdi, da malo preveč receptov daješ gor. Potem pa celulit( sosed je enkrat rekel stiropor, se ni mogel spomnit pravega izraza).Vsekakor zanimiva jed. Jo bo treba sprobat. Rolado že čutim, brbončice se slinijo. Kaj bi šele bilo, če bi jo zares jedla. Toliko o hrani. Voščilnica je zelo lepa in darilce prav tako.

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...