TESTO ...PALJENO:
- 11 dag vode
- 11 dag olja
- 11 dag moke + 1 žlička pecilnega praška
Vodo in olje dajte v posodo in jo zavrite. Potem dodajte še moko s pecilnim in kuhajte. Mislim, da ni potrebno posebej poudarjati, da morate mešati, da se vam ne prismodi (da ne bi na koncu nastal grdi raček). Koliko časa se to kuha-peče, ne vem (enih 5 minut sigurno), nikoli ne gledam na uro, je bolj po občutku.
Ko se masa ohladi vmešaj 4 cela jajca. Na pek papir z dresirno vrečko narediš ...glej sliko. Velik S je za glavo, 3 črte (srednja je daljša je za trup in krila). Upam, da sem dovolj jasno pofotkala. Pečeš na 190 stopinj 20 minut.
KREMA:
v 1 liter mleka zakuhaj 2 vanilijeva pudinga (prej vanj zamešaj 2 rumenjaka). Ko se puding ohladi zamešaš še sneg 2 beljakov.
Pečeno testo prerežeš, napolniš s kremo in sladko stepeno smetano. Iz ene mase dobiš približno 30 labodov (vse je odvisno od velikosti in od obiskovalcev, ki non stop hodijo v kuhinjo in enkrat pojedo glavo, enkrat spodnji del,...groza)
zgornji del testa za trup prerežeš še po dolžini, da dobiš krila.
Slike so nočne, zato so bolj ...tako tako..., labodov pa tudi ni več...so že na drugem svetu.
Lep začetek tedna vam želim in hvala za vaš obisk in komentar.
Takole mi ti delaš lušte na vse zgodaj zjutraj.... kaj pa moje kile :(?! Fantastično zlgedajo in verjamem, da so zginili takoj po fotografiranju :)
OdgovoriIzbrišiLabodi so bili torej tako dobri, da niso preživeli :))) To so res lušti že navsezgodaj.
OdgovoriIzbrišimmmm
OdgovoriIzbrišinjami
predivni labudi
njamiiiiiiiiiiiii, mojca, zdaj si mi pa naredila take lušte, sem čist sestradana prišla ravnokar iz lj.
OdgovoriIzbrišijoj, bo treba recept ponucat, hvala ti!
lp
A veš da res škoda, da niso boljše fotke, ker se mi zdi, da so bili tile labodi nekaj prečudovitega.
OdgovoriIzbrišiPo mojem te tvoj možek nosi po rokah, da si se tako zelo potrudila zanj. :-)) "Princeske" so moje daleč najljubše pecivo. Nisem jih pa še sama delala, ker bi verjetno vse pojedla in potem obležala z bolečinami v želodcu. :-))
OdgovoriIzbrišino super, po peti uri človek naj nebi več jedel sladkega ker hujša in glej ga zlomka pride na tvoj blog in že dobi lušte ;) hvala za recept in idejo in kakšno kalorijo več ;)
OdgovoriIzbrišiHi hi le zakaj bi se samo jaz redila.....:)) Pridi spet jutri, bo še nekaj sladkega.
IzbrišiTudi sladko ustvarjanje ti gre od rok.
OdgovoriIzbrišiA kar na drugi svet ste jih spravili? Kakšni ste, ha ha. Pa saj ni čudno, so bili sigurno zelo dobri.
OdgovoriIzbrišiooooo kolk super zgledajo:))) mnjami:)))
OdgovoriIzbrišiJoooj kako je slastno, to je najljubše pecivo mojega moža. Kadar delam princese jih največkrat še za vzorec ne ostane (seveda pol skrijem:)) Vem, da imaš četico poskuševalcev:)), vsaj veš da je dobr.
OdgovoriIzbrišiTi kr še kaj pokaži, če že ne jemo pa se nam vsaj sline cedijo.
Pozdravček, Andreja V.