Melisin grm je letos krasen in še dobro, da sem ga porezala, preden je začel padati dež. Nastal je sirup in to po temle preizkušenem receptu:
RECEPT: Meliso očistimo rjavih listov, jih operemo ter skupaj s steblom damo v večji lonec. V drugem zavremo 3 litre vode s 3 kg sladkorja. Raztopino polijemo po melisi, pokrijemo in pustimo stati 24 ur. Sama sem dodala še koncentrat breskve, 2 na kose narezani pomaranči in 2 limoni.
Melise je bilo kar veliko (cca 6 pesti).
Če bo še dolgo deževalo, bodo moji paradajzi in vse ostalo, kar imam na vrtu naredili potapljaški tečaj. Pa lep vikend vam želim.
mmm fino
OdgovoriIzbrišipa baš si bila vrijedna svaka čast, i hvala za receptić..lp
OdgovoriIzbrišiPridna punca, že skrbiš za ozimnico. Hvala za recept, ga bom preizkusila, saj je tudi pri nas melisa prav lepa in jo je veliko.
OdgovoriIzbrišiLp
Pri nas se tudi dela melisin sirup, vendar ima mati malo drugačen recept. Vsekakor čudovita osvežitev za vroče poletne dni :).
OdgovoriIzbrišiUpam, da se dež umiri. Sem videla na šihtu, da je bilo v vaših krajh pestro :(.
Za probat :-)
OdgovoriIzbrišiUau super izgleda in prepricana sem da je tudi okus fantasticen.....bolj kot moja tortica hihi
OdgovoriIzbrišiZvuci jako fino, a imam i ja melisu mozda bih mogla i ja isprobati. :)
OdgovoriIzbrišiLp, Martina
Zanimiv postopek. Jaz pa na liste in stebla nalijem vodo, pustim 24 ur, precedim, dodam sladkor in citronsko kislino ter zavrem in nalijem v kozarce. No, pa tageca ne dodam. :-)))
OdgovoriIzbrišiuuuu tole je pa za probat:))) ideja super:)))
OdgovoriIzbrišiVedno nekaj novega ....tega sirupa ne poznam. Hvala za recept. Lp
OdgovoriIzbrišiOooo Mojca, kako si pa ti pridna:)) in še tak super recept nam priložiš. Za ta sok še nisem slišala (vidiš, tudi v teh letih se človek še kaj novega nauči), ga bom naredila. Ti kar ustvarjaj in nas osrečuj z recepti, ko boš pa reševala potopljene paradajze pa povej, ti pridemo pomagat:)) Lep pozdrav, Andreja V.
OdgovoriIzbrišiPridna kot zmeraj. Zelo lepo si se poigrala z tageci. ;)
OdgovoriIzbrišiLP Vilinke
Pridna. Pa lepi tagci, samo malo veliki se mi zdijo v primeru domače zaloge :P
OdgovoriIzbrišiTale sok tudi pri nas pridno pijemo in sploh poleti je zelo osvežilen. Pa fajn si si okrasila steklenice.
OdgovoriIzbrišiMojca, VELIKANSKI hvala za tvoj recept. Tole bom zagotovo zakuhala tudi sama...nimam pojma o teh rečeh, a po tako nazornem navodilu menda ne bom komplet zamučkala....
OdgovoriIzbriši