ponedeljek, 21. maj 2018
RIŽEV NARASTEK S PUDINGOM
Recept sem dobila na FB strani in res je zelo dober.
- 3 skodelice mleka + malo soli + 1 skodelica riža = skuhaj riž
- 1 vanilijev puding + 2 žlici sladkorja skuhaj v 4 dcl mleka.
Ko sta riž in puding skuhata jih zmešaš skupaj in počakaš, da se ohladi. Nato vmešaš 3 rumenjake + 2 žlici sladkorja ter malo stopljenega masla (sama sem ga stopila 1 žlico).
Iz beljakov naredi sneg in ga nato vmešaj v ostalo maso.
Vso maso zliješ v namaščen pekač in pečeš 30 minut na 180 stopinj.
Vzela sem dvojno maso za pekač 40x29cm.
-dober tek-
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
8.naloga - smooshing tehnika (tretjič)
Pa Rudolf ne sme manjkat na novoletnih voščilnicah... Izzivi: 1. MŠPU 12 - 88.naloga - smooshing tehnika 2. galerija november 2024 Najl...
-
Lani je bil posel na hitro narejen, ker je višnja pomrznila, letos pa...grozljivo veliko jih je. Zato je tudi padla ideja, da naredim še ne...
-
Lep živjo vsem, ki zaidete na moj blog. Ne, nisem vstala od mrtvih, tudi naveličala se nisem ustvarjanja (ravno nasprotno). Čofam po morju ...
-
...takoj pripravljena za jabolčni zavitek ali pito. Recept je easy kot pasulj... , sama ga uporabljam že vrsto let, zato je 100% preverjen. ...
Sliši se super - bomo sporbali :). Koliko pa ride tega narastka, tkaoda vem kolikšen pekač uporabim oz ali grem v dvojno porcijo, ker drugače ga ne bo niti za probat :P
OdgovoriIzbrišiSedaj si mi pa obudila spomine. Ko sta bila mulčka manjša, smo kar pogosto pekli rižev narastek. Recept s pudingom je gotovo bolj turbo, kot moja "retro" varianta, s kuhanjem riža v mleku. :-)
OdgovoriIzbrišiMojca meni se zdi, da sem bila cel mesec odsotna, glede na tvoje ustvarjanje, pa sem bila samo na dvodnevnem službenem seminarju. Prav luštno se je bilo sprehoditi med tvojimi ustvarjalnimi objavami. Bo treba naredit en takšen zvezek za recepte po tvoji ideji. Hvala za vse navdihe. Super si.
OdgovoriIzbrišiO, ravno ta teden sem delala rižev narastek, samo brez pudinga. Zgleda dobro ;)
OdgovoriIzbrišifino!
OdgovoriIzbrišiO super recept, Mojca. Me zanima kako bi bilo z zamenjavo riža z gresom. Moj Ožbej namreč ne sme riža. Bom preizkusila in sporočim. Hvala za delitev in res zgleda okusno.
OdgovoriIzbrišiNjami!!
OdgovoriIzbrišiI want to try this as soon as possible.
OdgovoriIzbrišiWeb Design Company
Probala in zgleda super! In še dober je. Edino moram dodat da ker imam malo pečico (samostojno), sem dala namesto na 180 stopinj, na 200 stopinj. Pa dober tek
OdgovoriIzbrišibox in flower its a good strategy for giving a gift to any one.this type of gift is so economical and good for giving. homemade dog food
OdgovoriIzbriši