četrtek, 12. julij 2018

SIVKIN DAN

V delavnici je spet nekaj novitet...tokrat sem se lotila "kuharije" kremic, balzamov, lip glosov....
Najprej pa sivkin balzam za ustnice. Trgovina Calendula je "glavni" krivec za to. V njej najdete res VSE....od nasvetov, nakupa vseh sestavin, embalaže, receptov in prijaznost lastnice, ki odgovori na vaš email.

Recept za tole je na tejle strani .  Meni je fantastičen in ustnice res lepo mehke in kar sijejo. Embalaža v obliki makrona in še v sivkini barvi....je potrebno še kaj dodat. Unikatno darilce!!!!!





 
Pa še sivkin sirup....samo poizkus iz ene mase...nastalo je 1,2 l  nežne rozaste tekočine. Dober je...drugo leto ga bo več. Recept je enostaven, da bolj ne bi mogel biti (dobila sem ga na FB):
 
 
 
- 1 kg sladkorja
- 1 liter vode
- 40 g citronke
- 80 cvetov sivke (nisem jih štela....mal po občutku sem jih vrgla noter...občutek me ni prevaral)...NAVADNA SIVKA in NE LAVANDIN!!!!!
 
Vodo + sladkor zavremo in ko se ta stopi odstavimo. Malo naj se ohladi, nato pa dodamo sivkine cvetove. Pustimo čez noč, da se namaka, zjutraj dodamo citronko in čez dan večkrat premešamo. Zvečer precedimo in nalijemo v stekleni (te sem predhodno oprala in pustila v pečici na 90 stopinj). To je vsa umetnost.
 
Lep dan vam želim....
 
 
 

13 komentarjev:

  1. Dišeča objava Mojca! Pa še barvita in sproščujoča od vse te sivke. Česa vse se ti ne lotiš!!! Škoda, da sem letošnje zaloge že namenila sivkinem pilingu, drugo leto preizkusim še tvoje recepte 😊. Morda pa jo najdem še kaj na morju, kdo ve?!
    Ti pošiljam morski pozdravček, miren in tih, ker vse okrog mene še spi, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmm tale sivkin sirup pa dobro zveni. Grem pogledat, če imam še toliko sivke za poskusit... :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz pa še vedno ne vem, če je moja sorta sivke uporabna še za kaj drugega, kot butarice. :-)) Lepo diši pri tebi. Krasna objava.

    OdgovoriIzbriši
  4. Že z barvo embalaže si me kupila, ko pa sem brala kaj vse si s čmažila, bi se pa kar k tebi preselila ;). Super izgleda vse o vrsti!

    OdgovoriIzbriši
  5. Vauu tale balzam v makroninih škatlicah izgleda prekrasno. Je pa kar nekaj sestavin potrebnih. Za sirup sem pa skeptik tako kot Sonja, ker ne vem če je katera od mojih dveh sort uporabna za sirup. Butarce sem pa delala že letos. Lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Mmm, oboje je za dobro počutje v poletnih dneh. Mazilo v teh lončkih zgleda mamljivo, sok pa verjamem, da je zelo okusen. Ja, tudi mene zanima, katere vrste sivka je primerna za sirup.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za sivkin sirup je (vsaj tako sem prebrala na forumih) primerna samo navadna sivka in NE LAVANDIN. Razlika med njimi je očitna...sama imam posajene obe sorti...lavandin je mini grmiček, ki se ne razbohoti in raste zelo počasi...ima malo cvetov a so ti dosti bolj aromatični, zato niso primerni za ta sok.

      Izbriši
  7. Super je tole in hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši
  8. Kako lepo in uporabno. Verjamem, da tudi zelo dobro :). Lp

    OdgovoriIzbriši
  9. MOjca ti si res wonder women! Vsega se lotiš in tole je prekrasna ideja. Zelo lepe škatlice in verjamem notranjost dišečaaaa <3

    OdgovoriIzbriši
  10. Kako dišeče! Košček Provanse v svojem domu.

    OdgovoriIzbriši

KVAČKANA ČIPKA

 V  Craft-alnici   (*356 izziv), bi rade videle blago, čipko ali filc na voščilnici.....Kvačka je itak že v roki  prilepljena čez cel dan, t...