1. SLADOKUSCI oz. KRUHOJEDCI (zeliščne - krompirjeve štručke) ena med njimi je narejena tudi z domačim čemaževim pestom
tretja slika - polni in zadovoljni želodci
Recept
- 1 kg bele moke,
- 2 suha kvasa,
- 5 dcl vode,
- 4 žlice olja,
- 260 g kuhanega pire krompirja (kuhaj brez soli),
- 2 žlički soli in
- 2 žlički sladkorja.
Štručke imajo 20 dag . Po zarezah so nafilane z zeliščnim maslom. Pečem jih 20 minut na 190 stopinj C.
2. KRIŽČKANJE (je nastalo te dni na morju in je še v surovem stanju - kaj bo iz tega ??? kdo ve, še sama ne vem).Mogoče bi pa bil srček moj logotip tega spletnega dnevnika???? Kaj mislite? ("BOLJ STAR BOLJ NOR")
3. ŠTRIKANJE (lotila sem se podložene štrikane dekice (ko bo končana jo sigurno objavim, zaenkrat pa samo 3 pari copatk )
4. MORJE za vse tiste, ki ste ostali za praznike doma. Da pa ne bo kdo mislil, da sem odšla na morski dopust - jok brate - bil je delaven in to zelo zelo (dobro, da je večinoma padal dež). Samo 7 zunanjih teras je bilo potrebno prebeliti (dobro, da se imam za "umetnika" in ustvarjalca in mi to ni bilo težko ) in za sezono pripraviti 3 apartmaje. Kar se mene tiče se lahko turistična sezona začne takoj. Nekaj slikic narejenih, ko mi je uspelo iti na krajši sprehod ob obali in ko je malo posijalo sonce:
Moj kaki vanilija lepo napreduje, pomaranča tudi, kaj bo pa s pridelkom bomo pa še videli.
Želim vam še lep preostanek podaljšanega praznika. Hvala za obisk, komentar. čao
fine kiflice!
OdgovoriIzbrišijako lijepe slikice imaš!
O pa res za vsakega nekaj.
OdgovoriIzbrišiKruh je videti slasten,
križci so super in morje, palme,....o dopust kje si
lp Tamara
Vse si super naredila. In res za vsakega nekaj. Lepo se imej.
OdgovoriIzbrišiMojca, pa kdaj ti najdeš čas, da vse tole narediš pa še pleskaš poleg? Pridna si 100 na uro in hvala za recept :)! Srček pa je komot tvoj zaščitni znak -je čisto v tvojem stilu :).
OdgovoriIzbrišiTi pa zavidam morje, pa čeprav je bilo delavno.
papa
Ne-Ja
Ja biram more defenitivno.Lijepe slikice.
OdgovoriIzbrišiLp, Martina
Neverjetna si, kaj ti vse zmores. Hvala za recept, moram tole res probat.
OdgovoriIzbriši