Recepte za
- breskvice imate tukaj
- šamrole, kokosove kocke, rumove kroglice, polmesci z glazuro in linške oči najdete pa tukaj
Za čokoladni šarkelj oz. ZAMORČEK V SRAJČKI vam ga napišem danes:
- 14 dag masla ali margarine
- 14 dag sladkorja v prahu + 1 vanilij sladkor
- 7 dag čokolade v prahu ali pa benko samo potem dajte kakšno žlico sladkorja manj)
- 4 rumenjaki
- 3 žlice mleka
10 dag moke + 1/2 pecilnega
- 7 dag narezanih orehov, jaz dodam še kavno skodelico rozin, ki sem jih prej namočila v rum in nato precedila
Vse skupaj po tem zaporedju zmešaj z mešalnikom v maso, nato pa z leseno žlico umešaj še sneg iz 4 jajc.
Pekač za šarkelj ali pa srnin hrbet dobro premažeš z maslom in pomokaš, pečeš na 180 stopinj 35
-40 minut. (probaj z zobotrebcem).
Ohlajenega premaži s čokolado (stopiš 10dag jedilne čokolade + 10 dag masla + malo mleka).
Če ste ravno pri malici, vam želim dober tek, drugače pa lep sladek teden in hvala za vaš obisk.
Šjora ti si pa res dobra - malo cukra za malico.... Kaj pa moje kile? Hvala za recepte, sedaj šibam izropat špjaz, ker si mi naredila orngi lušte po sladkem :)
OdgovoriIzbrišiO njami, jaz pa ob korenčku :(
OdgovoriIzbrišilp Tamara
mmmm obožavam kolače,
OdgovoriIzbrišija baš pečem slatke palačinke sa sirom, naravno zapečene..nisam jako dugo..
lp
draga eto mene opet, samo da ti poželim sreću u nedjelju u vezi nagradne igre...veliki pozdrav
Izbrišifinooo!
OdgovoriIzbrišiBreskvice......... in lunce........mnjami.
OdgovoriIzbrišiwow, obožujem šamrole, je pa že 100 let nisem jedla. To mi zdaj lušte delaš.
OdgovoriIzbrišiNjamm, se mi kar sline cedijo ;)) Najlepša hvala za recept :))
OdgovoriIzbrišiLp, Larisa
U, ja se pa res Peče. Kaj ste meli ohcet? Tale miza polna dobrot je res krasno videt. Prav diši.
OdgovoriIzbrišiUf sem zdajle ob tvojih slikah skoraj ekran pojedla in ti boš kriva, če bom šla poiskat nekaj sladkega, ker nas dražiš s svojo peko. Mogoče se pa ponoči prikradem, če je še kaj ostalo.
OdgovoriIzbrišiIn jaz pridem na žurko, ko ostanejo samo še drobtine! :-)) Pri nas takšne količine sladkarij ne pojemo v celem letu. :-) Pridna si bila in vse zgleda enkratno in dobro.
OdgovoriIzbrišia si nora kolk to dobr zgleda:))))))
OdgovoriIzbrišidej povej kam pridem nora sem na sladko in vse kar super zgleda hihi
breskvice sem ze pekla tud za svojo ohcet:))) bi pa tiste samrole pa ostalo iiiiiiii...... a je kej ostalo?????? cist pikico bi......
Mmmmmmmmm!!! Tako sladko pa tako veliko vsega! Joj, kako bi pasal zdajle kakšen grižljaj. ;) Hvala tudi za recepte. Morda nekoč ... ;)
OdgovoriIzbrišiKot v pekarni MišMaš :). Vse je videti tako slastno, da bom danes kar hitro zapustila tvoj blog, da me kaj ne premami :)). Lp
OdgovoriIzbrišimoji službeni mučeniki so pohvalili s čisto 10 tale kolač. Tako da hvalaaaaa
OdgovoriIzbrišiMojca zdej mi pa le povej, kaj v resnici si po poklicu:umetnica, slaščičarka, pletilja ali morda kaj desetega. Ko me tako dražiš s tvojimi recepti in mamljivimi slikicami mi je hudo žal, da nisem tvoja najbližja soseda, s katero si v hudo dobrih odnosih:))) Mož se je že prijavil za čokoladni kolač, le skesano mi je priznal, da je pojedel že vso jedilno čokolado:))) Hvala za vse dobre recepte in nič ne bom huda, če še kaj objaviš. En lep pozdravček in imej se sladko:)) Andreja V.
OdgovoriIzbriši