ponedeljek, 13. april 2020

SENČENJE

z Altenew štampiljko....sem morala spet poizkušat  in poizkušat, da sem si upala vse skup dat na papir....ena izmed nalog pri Marini ....



In tale štampiljka je kot zanalašč za mojo ne tako pogosto peko potic (parkrat v življenju sem jo pekla) ...klasična orehova...hvala lepa ga. Sonja Jezeršek za tole demonstracijo.... in kokosova potica....Če pohvalijo sosedje in moja mami...potem veš, da so TOP.


Še  recept za KOKOSOVO POTICO:

TESTO:
- 60 dag moke
- 5 dag kakava
- 5 dag svežega kvasa
- 10 dag sladkorja
- 10 dag masla
- 3 rumenjaki
- 3 dl mleka
- ščep soli

NADEV:
- 0,5 l sladke smetane
- 40 dag kokosove moke
- 20 dag sladkorja + 1 vanilij
- 3 jajca + 3 beljaki

Testo: Maslo, sladkor in rumenjake raztopimo v toplem mleku. Malo mleka prihranimo, da v njem raztopimo kvas ter pustimo, da vzhaja. V skledo stresemo moko v katero umešamo kakav. Ščep soli damo ob straneh, da ne pride v stik s kvaso. Ko kvas vzhaja, ga zlijemo v  moko, dodamo toplo mleko z ostalimi sestavinami in zamesimo testo. Damo ga vzhajat.

Nadev: Smetano zavremo in v vrelo dodamo sladkor, vanilij in kokosovo moko. Dobro premešamo. Ko se masa ohladi, dodamo 3 rumenjake in sneg iz 6 beljakov.
 
Vzhajano testo razvaljamo, namažemo z nadevom ter zvijemo v potico in damo v pekač, kjer še 1x vzhaja. Pečemo na 180 stopinj 1 uro. 15 do 20 minut pred koncem peke jo pokrijem s peki papirjem, da se ne zažge.

 

 

 




7 komentarjev:

  1. Lepo si pokupčkala cvetje v spodnji del ovala in tudi senčenje ti je šlo fajn od rok. Da ne govorim o obeh poticah. Že videti sta, da sta nadvse slastni. Pozdravček!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mojca odlično ti gre od rok tkao potica, kot tudi senčenje :).

    OdgovoriIzbriši
  3. Ob prvem delu žarijo oči- res je lepa, ob drugem delu pa se cedijo sline😋. Obe sta videti🔝, da sta tudi slastni pa ni dvoma. Lep pozdrav Andreja

    OdgovoriIzbriši
  4. To štampiljko poznam in vem, da je treba cvet dodelati natančno, da pride lepo do izraza. Čudovito ti je uspelo vse skupaj. Kot seveda tudi slastna potička, da se človeku že ob pogledu na sliko cedijo sline. Pa hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasno si sestavila voščilnico. Zelo mi je všeč izbor barv. Potica pa je za na razstavo! Popolna je.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako fantastična voščilnica. Tole cvetje jo naredi tako bogato in elegantno. Super je! Potici pa tudi zgledata slastno!

    OdgovoriIzbriši

"D" kot DA!!

 Rekla bosta DA (ne vem še kdo, ampak zalogo je dobro imet)...poročna knjigica - tresočka  kot velik žep za denar.... Izzivi: 1.  Vesela hiš...