- 150 g mletih mandljev (mandljeva moka) (trgovina DM ali Malinca)
- 45g indijskega trpotca (DM ali Malinca)
- 2 žlici pecilnega praška
- 1/2 žličke soli
- 2,5 žlice jabolčnega kisa
- 3 beljaki- SE NE STEPAJO
- 175 ml VRELE vode
1. V posodi premešamo mlete mandlje oz. moko, indijski trpotec, pecilni in sol.
2. Dodamo beljake in jabolčni kis ter mešamo, dokler ne nastane gosto testo.
3. Prilijemo VRELO vodo in spet dobro premešamo. Jaz sem dodala še malo sončničnih, sezamovih in lanenih semen.
4. Roke si oplaknemo s hladno vodo, oblikujemo štruco, jo položimo na pekač s peki papirjem in pečemo 55 minut pri 170 stopinjah C.
5. Pečen kruh popolnoma ohladimo preden ga razrežemo.
Izgleda pa takole: OKUSEN....zelo!!!!!
Si je vredno zapomnit.
OdgovoriIzbrišiKakšne beljake dodaš k moki - sneg ali razvrzkljane
Beljakov NIČ ne stepam....Res je enostaven in 5 dni zdrži...če ga prej ne poješ!!!!
IzbrišiSame okusne stvari pripravljate, ponujate-za probat bi rekla😉. Okrog beljakov pa sporoči še meni, da ne bo samo Marjeta informirana😉😂. Pozdravček Andreja
OdgovoriIzbrišiMojca hvala za ta Recept! Ti sporočim, ko ga preizkusim, če mi uspe 😂
OdgovoriIzbrišiBere se zanimivo in verjamem, da je dober.
OdgovoriIzbrišiizgleda jako fino!
OdgovoriIzbriši