ANANASOVA PITA (tudi breskve, jagode)
TESTO za pito:
400 g moke
250 g sladkorja
150 g skute
1 ananas
5 žlic mleka
5 žlic olja
4 jajca
1 lonček kisle smetane
1 pecilni prašek
limonina lupinica
sol
Iz 30 dag moke, pecilnega praška, skute, mleka, olja, 10 dag sladkorja in malce soli naredite gladko testo. Dve tretjini testa razvaljajte in položite v model za pito. Nato razvaljajte še preostalo testo in ga razporedite okoli oboda, da dobite rob.
250 g sladkorja
150 g skute
1 ananas
5 žlic mleka
5 žlic olja
4 jajca
1 lonček kisle smetane
1 pecilni prašek
limonina lupinica
sol
Iz 30 dag moke, pecilnega praška, skute, mleka, olja, 10 dag sladkorja in malce soli naredite gladko testo. Dve tretjini testa razvaljajte in položite v model za pito. Nato razvaljajte še preostalo testo in ga razporedite okoli oboda, da dobite rob.
Ananas olupite in užitno meso narežite
na koščke.
JAJČNA KREMA:
Ločite rumenjake od beljakov. Iz rumenjakov, nastrgane limonine
lupinice in 15 dag sladkorja stepite penasto maso in ji nato dodajajte še
preostalo moko in kislo smetano. V gladko maso primešajte še sneg iz beljakov.
Po testu položite ananasove koščke in vse skupaj premažite z jajčno kremo.
Pecite 40 minut v pečici, ki ste jo predhodno segreli na 200 stopinj.
Postezite ohlajeno in s kepico
vanilijevega sladoleda.
-dober tek-
O njami,
OdgovoriIzbrišito pa moram sprobat.
Hvala za recept.
Pozdravček Tamara
Pri nas pa je problem, da ni odjemalcev za moje kulinarične poskuse. :-)
OdgovoriIzbrišiVideti je zelo dobro, bo treba probat.
OdgovoriIzbrišiMojca, mislim, da se bom zredila že od tvojih objav. Slastno zgleda.
OdgovoriIzbrišiHvala za recept! Slastno zgleda...
OdgovoriIzbrišiOnline bank auction in India
OdgovoriIzbriši