nedelja, 19. januar 2020

ANANASOVA PITA

Rada kuha, rada pečem...sovražim pa razmišljanje o tem, KAJ naj spečem ali skuham...V mapci shranjujem recepte iz neta, ki so mi všeč ...v teh letih se jih je nabralo za 937 strani....Samo toliko v opomnik, zakaj zadnje čase toliko njami njami objav....dost mi je tega gruntanja!!!!....Preizkušam jih!!!....Doma je odjemalcev dovolj in to je najpomembnejše.......včeraj je bilo tole:

 
ANANASOVA PITA (tudi breskve, jagode)
 
TESTO za pito:
400 g moke
250 g sladkorja
150 g skute
1 ananas
5 žlic mleka
5 žlic olja
4 jajca
1 lonček kisle smetane
1 pecilni prašek
limonina lupinica
sol

Iz 30 dag moke, pecilnega praška, skute, mleka, olja, 10 dag sladkorja in malce soli naredite gladko testo. Dve tretjini testa razvaljajte in položite v model za pito. Nato razvaljajte še preostalo testo in ga razporedite okoli oboda, da dobite rob.
Ananas olupite in užitno meso narežite na koščke.
JAJČNA KREMA:
 Ločite rumenjake od beljakov. Iz rumenjakov, nastrgane limonine lupinice in 15 dag sladkorja stepite penasto maso in ji nato dodajajte še preostalo moko in kislo smetano. V gladko maso primešajte še sneg iz beljakov. Po testu položite ananasove koščke in vse skupaj premažite z jajčno kremo. Pecite 40 minut v pečici, ki ste jo predhodno segreli na 200 stopinj.
Postezite ohlajeno in s kepico vanilijevega sladoleda.
-dober tek-

6 komentarjev:

5.naloga MŠPU

 se glasi....voščilnica z okenci....Na moji sta dva...eden v drugem...narejena s šestkotniki...Prvi in drugi sta okrancana, na tretjem je os...